maanantai 24. toukokuuta 2010

MUFE: High Definition


Seuraavaksi olisi luvassa toivepostaus aiheesta Make Up For Everin High Definition -irtopuuteri. Olen käyttänyt tätä putskua muistaakseni helmikuusta lähtien, Rimmelin puuterin loputtua. Mietin pitkään, voinko jo tehdä tästä juttua, sillä koin, etten ole oikeastaan keskittynyt tämän toimivuuteen. Olen vain tupsutellut tätä naamaan sen kummemmin miettimättä. Nyt kun kuitenkin aloin pohtimaan tätä asiaa, tajusin, että on minulla muutama mielipide tästä kummunnut ilmoille. Tämä on käsittääkseni aika laajalti kehuttu tuote, mutta muistattehan, että kerron vain, miten tämä tuote sopii juuri minun iholleni.

Ensinnäkin koostumus. Se on vähän kuin todella hienojakoista jauhoa, mutta vieläkin kuivempaa. Valkoinen väri muuttuu iholla läpikuultavaksi ja sopii siis kaikille ihosävyille. Puuteri tekee ihosta todella mattaisen, ja vaikutus pysyykin yllättävän kauan. Suosittelenkin tätä lämpimästi rasvaiselle iholle. Muistaakseni tämä puuteri lupasi tehdä ihosta sädehtivän, mutta ehdottomasti tulos on täysin mattainen eikä mitään muuta. Ja vaikka tämän koostumus on kuiva, ei se silti jämähdä kuiviin kohtiin, saati sitten korosta niitä. Ainoa miinus, jonka voisin keksiä, on se, että kuiva iho saattaa tuntua vielä kuivemmalta tämän puuterin kanssa.

Sitten yksi outo juttu, jota olen välillä sadatellut. Riippuu täysin meikkivoiteesta tai peiteaineesta, mutta välillä muun pohjan ollessa kondiksessa, tämä puuteri pilaa kaiken. Se toki kiinnittää pohjan ja tekee siitä mattaisen, mutta se myös aika ajoin pilaa peittävyyden, ja saattaa korostaa epäkohtia ja varsinkin peiteaineella käsiteltyjä näppyjä yms. Se jotenkin häivyttää tai imee peite- tai meikkivoiteen pois, aivan niin kuin rasvaisuudenkin. En ole täysin hahmottanut, mitä oikein tapahtuu. Se myös saattaa korostaa huokosia. Matte Morphosen kanssa näin ei käynyt, mutta esimerkiksi PhotoReadyn ja IsaDoran kanssa näin kävi. Eli riippuu jotenkin meikkivoiteen koostumuksesta ja peittävyydestä, sopiiko Mufen puuteri sille. Näin ainakin omalla kohdallani, en tiedä, onko muille käynyt näin. Muistaakseni muiden puuterien kanssa minulla ei ole tällaista ongelmaa ollut. Ja tuputan puuterin aina varovaisesti paikalleen enkä vedä mihinkään suuntaan, joten siksikin todella outo juttu.


Sitten yksi superplussa. Tuote on todella riittoisaa. Olen käyttänyt tätä lähes päivittäin sieltä helmikuusta lähtien, ja puuteria on jäljellä vielä yli puolet. Joten vaikka tämä maksaa enemmän kuin perusmarkettimerkki, niin kyllä tämä kestääkin kauemmin.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin tästä puuterista, sillä se teki ihosta mattaisen ja piti meikin hyvin paikallaan. Ainoa varteenotettava miinus tosiaan tuosta meikin ajoittaisesta pilaamisesta, mutta sekään ei ollut ihan mahdoton ongelma. Varsinkin jonkin yksittäisen näpyn päälle voi laittaa peiteainetta vielä puuterin päälle, jos tarvitsee.

Yritän muuten tässä pikkuhiljaa muokkailla tunnisteita niin, että postauksia voi etsiä kosmetiikkamerkkien tai kategorioiden hiukset, meikit, kynnet, vartalo tai ihonhoito parista. Näin kaikki turhat, aivan liian yksityiskohtaiset tunnisteet (esimerkkinä "kynsilakanpoistoaine"), joita olen viljellyt, poistuvat. Joihinkin epäselviin postauksiin en välttämättä laita mitään tunnistetta. Tunnisteiden vaihto kaikkiin postauksiin vie aikaa, mutta lopussa kiitos seisoo, I hope.

5 kommenttia:

 1. Mulla on käytössä vastaava Coastal Scentsin puuteri (Silica powder spheres), ja olen huomannut nuo samat asiat. Käytänkin puuteria vain meikin kiinnittämiseen ja viimeistelyyn niin, että "peruspuuterina" alla on jokin muu tuote (yleensä mineraalimeikkipohja joko yksinään tai kevyesti nestemäisen meikkivoiteen päälle tuputeltuna). Niiden päällä tällainen puuteri on aivan ässä!

  VastaaPoista
 2. Kiitti vinkistä! Täytyykin kokeilla :)

  VastaaPoista
 3. Silicapuuteria saa tosiaan hyvinkin edullisesti monesta eri paikasta :) Kannattaa vain muistaa, että tuo kuivattaa ihoa voimakkaasti ja oli esim. omalle pintakuivalle ja herkälle iholleni todella paha tuote (->paljon kivuliaita nyppyjä). Rasvaiselle iholla varmaan ihan mainio ja heijastaa mukavasti valoa. Toimii myös silmienalusilla, tosin minulla tuli se kuivattavuus hyvin nopeasti vastaan varsinkin siinä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos arviosta! Minulla puuterit kestävät usein pari vuotta päivittäisessä käytössä, joten ei kuulosta kovin riittoisalta. En myöskään itse tykkää silican tunnusta iholla, jotenkin tuntuu epämiellyttävältä ja kuivalta (ja pitää varoa hengittämästä sitä sisään).

  VastaaPoista
 5. Nea: Kiitos, hyvä tietää tuokin puoli!

  Anonyymi: Eipä kestä. Pari vuotta on kyllä aika paljon jo, siihen tuskin tämä puuteri riittää. Mutta kyllä tästä vielä kuukausiksi riittää ihan heittämällä. Täytyy kyllä myöntää, että on tämä vähän hassun tuntuinen iholla enkä oikein itsekään tiedä, tykkäänkö vaiko en.

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!