keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Head & Shoulders -puhdasta raikkautta


Sain testiin muutaman putelin uudistuneita Head & Shoulders -shampoita. Merkki on varmaan kaikille tuttu hilseenkarkottajana. En haluaisi myöntää tätä, mutta vuosia sitten, stressaavana aikana -ylioppilaskokeitten aikaan- kampaajalla käydessäni tämä huomautti, että päänahkani hilseilee. Se oli aika kauheaa kuultavaa lukioikäiselle. Ei mikään maailman kivoin ongelma. Miten ratkaisin sen? Ignooraamalla koko jutun. En koskaan itse tutkinut päänahkaani tai yrittänyt hoitaa ongelmaa. Aikuismaista, I know.


Nyt sitten ensimmäistä kertaa tämän tuotekokeilun vuoksi kurkkasin peilin kautta, että näkyykö mitään hilseen tapaista. Mielestäni päänahka näytti aika siistiltä, tosin aika kuivalta, joten siltä kantilta en ehkä näitä shampoita voi arvioida. (Tai sitten se kuivuus olikin hilsettä, ou nou...) Uskon kuitenkin, että merkki hoitaa hommansa sen suhteen, onhan se ollut markkinoilla jo iät ja ajat. Minun kokeiluni perustuu kuitenkin lähinnä miellyttävyyteen, käyttökelpoisuuteen ja pesuntehoon. Ensimmäisenä nappasinkin kylppärin hyllylle rasvoittuneille hiuksille tarkoitetun, sitruksen tuoksuisen version nimeltään Citrus Fresh, joka oli aika hyvä tuote omalle tukalleni, ja josta aluksi luulin tulevan lempparini. Hiukseni todellakin rasvoittuvat nopeasti ja 36 tuntia on maksimi, jonka ne kestävät puhtaan näköisinä. Parasta vain pestä 24 tunnin välein, niin pysyy mieli ja olo hyvänä :) Tosin tässä voi joskus huijata. Jos pesee aamulla hiukset, ne ovat rasvaiset seuraavan päivän iltaan mennessä eli ne voi hyvin pestä vasta aamulla eli 48 tunnin päästä.

Tämä sitrusshampoo piti hiukset puhtaina sen 36 tuntia, mutta vain jos pesin ne aamulla. Joo kyllä, tämä oli todella outo ilmiö. Jos siis pesin aamulla, hiukset kuivuivat tuuheiksi ja olivat superpuhtaan näköiset seuraavan päivän iltaan asti. Sitrusshampoo oli vihertävää ja metkan saippuaisen näköistä ja mietin vähän, että mitähän tästä tulee. Se kuitenkin vaahtosi huippuhyvin ja ajattelinkin, ettei tämä ehkä olekaan katastrofi :) En laittanut mitään hoitoainetta, koska halusin nähdä, millainen tämä on yksinään käytettynä. Ja hyvä oli! Sain helposti harjattua hiukset ilman hoitsikkaakin ja kuivuttuaan hiukset olivat tuuheat (!). Jesjes.

Mutta hassu homma oli se, että kun pesin illalla hiukset eivätkä ne välttämättä saaneet kuivua rauhassa ennen nukkumaanmenoa, niin ne olivat seuraavaan iltaan mennessä pestävä. Ne myös aamulla näyttivät latteilta eivätkä lainkaan niin tuuheilta kuin tuossa edellisessä skenaariossa. Tosi mielenkiintoinen ilmiö.

Vaikka Head & Shouldersilta löytyy miehille oma erityinen putelinsa, en usko, että tämänkään kanssa olisi miehillä käyttöongelmia. Tuoksu on superraikas, kevyesti sitruksinen ja hiusten kuivuttua jäljellä on vain puhdas, raikas tuoksu, ei mitään vahvaa.


Classic Clean oli ehdoton lempparini!! Shampoo oli sinistä ja vaahtosi älyttömän hyvin.  Ja vaahtoavuudestahan itselleni tulee aina hyvän pesutehon mielleyhtymä. Tuoksua ei voi kuvailla muuten kuin sanoilla puhdas ja raikas. Pesi tukan todella hyvin ja tukka kuivui tuuheaksi ja sileäksi. Tämä oli normaaleille hiuksille tarkoitettu ratkaisu, joten oli itse asiassa hämmästynyt, että tämä toimi vielä paremmin kuin rasvoittuville hiuksille tarkoitettu puteli. Ehkei hiukseni sitten olekaan niin älyttömän epänormaalin rasvoittuvat kuin olen luullut.

Pesinpä aamulla tai illalla, niin tukasta tuli tuuhea, hyväkuntoisen näköinen ja superhyvä. Tätä voisin ehdottomasti ostaa uudelleenkin. Myös tämän tuoksu on täydellisen unisex eli voitte käytellä samaa shampoota miehen kanssa :)


Täysin uusi puteli on tämä miehille tarkoitettu shampoo, jonka tuoksu ei ole Axemainen vaan samanlainen perus-raikas kuin noissa muissakin. Oma mies ei tuoksusta välittänyt, kun haluaa tuoksua "mieheltä" eli Axelta toisin sanoen :) Mutta eipä tuolla rotjakkeella ole tukkaakaan päässä, joten hylkäsin hänet testiryhmästäni.

Sen sijaan testasin tuotetta itse. INCI-lista oli hyvin paljon Classic Cleanin kaltainen, joten odotin oikeastaan samoja tuloksia. Mutta CC oli siltikin vähän parempi! Kuitenkin tämä For Men oli toisiksi paras tukalleni näistä ja samalla tavalla tukkani käyttäytyi tämän kanssa kuin Classic Cleaninkin ehkä aavistuksen vähemmän tuuheat.

Mutta aikuisten oikeasti näissä kaikissa oli liki sama INCI, joten suurta eroa ei ehkä ole odotettavissa pesutehon kannalta, testasitpa sitten näistä mitä vaan. Onkin hassua, etteivät tulokset tukassani kuitenkaan olleet täysin identtiset. Mutta nyt päänahkani on muuten ihan siisti eli oli siellä hilsettä tai kuivuutta, niin now it's gone.

Taustaa


Näissä uudistuneissa Hedareissa on käytössä Pro Clean -teknologia, jonka kolme pesevää ainesosaa yhdessä poistavat rasvaisuutta ja epäpuhtauksia aiempaa tehokkaammin. Tämän takia pinta-aktiivisia aineita tarvitaan vähemmän ja lopputuloksen pitäisi näkyä entistä puhtaampina hiuksina.

Uuden kostumuksen mukana kehiteltiin myös raikasta tuoksua, joka näissä kaikissa purkeissa kyllä oli. For Men -tuoksusta kerrotaan löytyvän ylä-, keski- ja pohjavivahteita hajuvesien tapaan!

Ja jos joku miettii, miksi ylimmässä kuvassa on jääkiekko mukana, niin syyhän löytyy siitä, että Tuomo Ruutu on Hedarin kampanjan suomalainen keulakuva.

Nämä shampoot löytyvät jo kaupoista ja hinta on about 4,30 euroa.


Tuotteet saatu blogin kautta.

4 kommenttia:

  1. "Mutta eipä tuolla rotjakkeella ole tukkaakaan päässä, joten hylkäsin hänet testiryhmästäni"

    REPESIN =D Sulla on kyllä niin ihana kirjoitustyyli :)

    VastaaPoista
  2. H&S ei välttämättä ole paras mahdollinen tuote hilseilevän päänahan hoitoon. Riippuu siis mistä syystä päänahka hilseilee: jos on kuiva, niin pullollisen verran H&S lienee auttavan, mutta pian ainakin allekirjoittaneen päänahkaa kuivattaa vaan entisestään. Kuiva kaipaa enemmän kosteutusta, joten esim. oliviöljy huomattu teholtaan parhaimmaksi hoitoaineeksi. Jos kyse kuitenkin on liian rasvasesta päänahasta, lienee H&S:n olevan ihan käypä!

    VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!