tiistai 4. toukokuuta 2010

Mutakynnet ja voidemainen vinkki


Vappukynnet saivat vaihtua vähän maanläheisempiin tunnelmiin. Tällaiset mutakynnet tuntuvat olevan nyt muotia, vaikka itse en ehkäpä näitä osannut heti kesään yhdistää. Täytyy kuitenkin sanoa, että näennäisestä tylsyydestään huolimatta nämä ovat ihan metkat, vaikkakin ehkä turhankin turvalliset kynnet. Erityisesti tämä sävy kiehtoo minua siksi, ettei se taitu oranssiin laisinkaan, vaan se oikeasti on mudan sävyinen.


Kicksistä saatavan Snowcrystal-lakan mutasävy on numero 438 käsittääkseni, ja tämä vaikuttaisi olevan ihan kiva lakka koostumukseltaankin. Muistaakseni hinta oli about 7,90 e, ja tämä kuuluu Kicksin kesälakkoihin. Tämän kanssa opettelin uuden tavan lakata kynsiä. En tehnyt perinteistä yksi kerros, toinen kerros -lakkausta, vaan otin sutiin lakkaa ja pyörittelin sitä kynnen päällä niin kauan, että tulos oli peittävä. Sitten otin uudelleen lakkaa, ja siirryin seuraavaan kynteen. En osaa selittää tämän lakan koostumusta, mutta se joka tapauksessa mahdollisti tällaisen lakkausmetodin. Ja kynnet kuivuivat tästä tyylistä huolimatta oikein rivakasti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun kokeilen Snowcrystalin lakkaa, ja tykkään kyllä kovasti. Pieni miinus siitä, että jo seuraavana päivänä oli kynnen kärjistä lakat kuluneet pikkuisen.


Sitten yksi pikavinkki, joka ei kuitenkaan sisällä vinkin toteuttamista käytännössä. Muistin tämän vasta, ja olen uudelleen opettelu -vaiheessa. Löysin siis meikkipakistani omalle iholleni aivan liian tumman meikkivoidestickin sävyssä Deep Topaz. Onneksi löysin, sillä tämä on aivan täydellinen korvike puuterimaisille varjostusväreille.


Faktahan on se, että ainakin omalta iholtani saattaa puuterimainen väri lähteä pois. Tämä johtuu ihon rasvoittumisesta sekä siitä, että usein nojaan kädellä poskeeni, ja se vie kaikki värit pois. Voidemainen väri pysyy huomattavasti kauemmin, varsinkin kun sen puuteroi huolellisesti. Ihan noin radikaalia rajausta en poskikuoppaani vedä, mitä kuvassa, vaan töpöttelen sitä hiljalleen sormenpäällä vähitellen tummentaen. Ja nimenomaan töpötellen, en missään tapauksessa vetäen. Tämä väri ei ole liian oranssi, joten tuloskin näyttää ihan uskottavalta. Poskiluun alle tämä toimii mainiosti, mutta myös otsarajaan ja huolellisesti levitettynä myös nenänvarteen. Kokeilkaapa piruuttanne, jos meikipussissa lojuu jonkin kesän jäljiltä jäänyt kesän ruskettamalle ihollenne tarkoitettu meikkivoide. Omasta mielestäni tällainen stick-mallinen on kätevämpi kuin nestemäinen, mutta toimii kyllä myös sillä.

2 kommenttia:

  1. Kiitos paljon hyvästä vinkista :) Minulla lojuukin tuolla virheostoksena tehty liian tumma peitevoide sekä meikkivoide. Nyt saankin ne ehkä käyttöön, hyvä hyvä.

    VastaaPoista
  2. Eipä kestä :) Kerro sitten, miten toimi!

    VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!