maanantai 10. toukokuuta 2010

Vehreää lakkausta


Ajattelin äitienpäivän kunniaksi laitella vihreät kynnet ja tällä kerralla ajatuksen kanssa. Pohjustin kynnet Goshin Metallic Greenillä, jolla saa peittävän lakkauksen jo yhdellä kerroksella.


Goshin päälle sutaisin sitten kaksi kerrosta hiljattain hankkimaani Wild and Crazyn Lemonia, joka peittävän lakan päällä suostuikin näyttämään ihan kivalta. Kuvia varten muokkasin värejä ja valotuksia eikä lakka vieläkään näytä omalta, kirkkaalta itseltään. Tietääkö joku onko vika kamerassa vai kameran asetuksissa, kun kirkkaat lakat eivät toistu linssin läpi omanlaisinaan?


Ajattelin, että anoppivierailulle tämä voisi olla vähän turhan räväkkä lakka, ja taiteilin pehmennykseksi apilat ja kynnenkärkiin vielä vähän Avonin Nail Frostingia, mutta lopputulos oli niin kauhea, että laitan tuon kuvan ihan pikkuriikkisenä vain tuohon.


Livenä se näytti ihan kivalta, mutta kamera taltioi jokaisen virheen niin tarkkaan, ettei tulos ollut enää niin kiva. Näillä kuitenkin mentiin anoppilaan.

Pitäisiköhän pitää suosiolla tauko Konadeista, kun ne melkein poikkeuksetta menevät nykyisin pieleen? Suuret, koko kynnen peittävät kuviot - kuten leopardit ja seeprat - onnistuvat paremmin, mutta nämä pikkukuviot ovat aivan onnetonta nyhertämistä. Muutenkin tuolla valkoisella Konad-lakalla ei tule yhtä kivoja kuvioita kuin mustalla.

Tiedän, että omien postauksien ja meikkailujen ja lakkauksien arvostelu on vähän sama kuin joululahjojen kanssa. Kuka haluaa lahjaa, jos antaja jo valmiiksi haukkuu sen kiireostokseksi tai onnettomaksi väkerrykseksi, jollaista antaja ei itsekään haluaisi? Koen kuitenkin, että siitä on vaan minulle itselleni hyötyä, jos kerron, mikä milloinkin mielestäni meni vikaan. Tällöin voin saada teiltä arvokasta opastusta tai muuten vain oppia itse palatessani myöhemmin lukemaan vanhoja juttujani, kun kenties olen jotain oppinut lisääkin.

Postauksien lopussa, kun saa laittaa raksia ruutuun, onko kyseinen postaus hauska, hyödyllinen vai tylsä, olen huomannut nyt enemmän tylsä-ruksauksia kuin ikinä. Sellainen epäilemättä tulee tämänkin postauksen jälkeen enkä ihmettele. Mitä reaaliaikaisemmaksi nämä postaukset menevät eli mitä kiireemmällä (onko tuo sana?) nämä teen, sitä onnettomammiksi postaukset käyvät. Kun olen muutaman postauksen edellä, ja pääsen vielä moneen kertaan muokkaamaan tekstejä ennen julkaisua, niistä tulee parempia, joten toivotaan, että ehtisin taas väkertää niitä ennakkoon ennen kuin tylsä-raksien meri ahdistaa minua liikaa.

Ehkä pitäisi toistaiseksi muuttaa raksijärjestelmää....

tylsä   tylsempi    tylsin x6 kommenttia:

 1. Millanen kamera sulla on, onko se pokkari vai järkkäri? Jos kerrot niin voin ehkä auttaa ;)

  VastaaPoista
 2. Olisi ihanaa, jos pystyt jelppaamaan!! Mulla on siis ihan tavallinen digikamera (Samsungin ES60) eli onko se sillon pokkari...? Mä en tajua näistä yhtikäs mitään :D

  VastaaPoista
 3. Joo, se on sillon pokkari, eli pocket camera :)) Mulla on kasn tavallinen digikamera ja järkkäri, niin kun siinä digissä saa joittenki asetusten (en nyt muista minkä, mutta löyät sen ku painelet niitä nappeja ;)) kautta sellasen valotus- asetuksen, niin sieltä saa valittua että kuvasta tulee kirkkaampi, niin väritkin näkyvät sittetn kirkkaampina ;) Toivottavasti oli edes jotain apua (:

  VastaaPoista
 4. Heti oppi jotain uutta.. Vai pocket camera? No niin, hyvä tietää :D

  Mäpä rupeen heti painelemaan noita nappeja, niin ehkä se sieltä löytyy :)

  Kiitos tosi paljon! Ihanaa, kun jaksoit auttaa :)

  VastaaPoista
 5. moiks, en tiedä oletko jo saanut kynsienkuvausongelmat värien puolesta hoidettua. mutta mä voisin pokkarin kanssa kuvatessa vinkata kokeilemaan läpi oudoimmatkin valmisasetukset.

  En tunne kameraasi, mutta ainakin omassa olympuksessani food/ruokakuva asetuksilla tulee onnistuneita värikkäitä lähikuvia. Se kun automaattisesti ruokakuvissa tarkentaa lähelle ja korostaa ruuan värejä, niin voinee olla juuri kynsilakoille sopiva valmis asetus.

  Ja toisaalta luulen että ne joita oikeesti kiinnostaa joku kynsilakan vivahde, niin näkee ja tunnistaa sen kyllä kaupassa ja menee sitä etsimään jos se oikeasti vaikuttaa sellaiselle mikä kiinnostaa, ja ne joita ei ehkä kiinnosta niin niille on ihan yksi ja sama onko joku himpan pinkimpi tai kirkkaampi kuin kuvissa.

  Tarkoitan jotta nuo seppälän villit ja hullut lakat sun kuvissa näytti jo niin herkullisilta että itse vahingossa seppälään eksyttyäni kotiuduin 8 uuden lakkapurkin kanssa :DD

  VastaaPoista
 6. VINSKI: Hahah, kiitos! Olen jo aika paljon vaihtoehtoja kokeillut, mutta varmasti nuo erikoisemmat on jäänyt kokeilematta :)

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!