perjantai 6. tammikuuta 2012

Suuri nudepunavertailu

Postasin tuossa eräs päivä Benecosin Pink Honey -nudepunasta (klik) ja valittelin sitä, miten yleensä nudet ovat huulillani liian oransseja. Tähän eräs anonyymi kommentoi, että hänellä punat tuppaavat olemaan liian pinkkejä. Tämä tuli minulle ihan yllätyksenä, kun eihän moinen tähän lahopäähän ollut tullut edes mieleen. Tästäpä sainkin sitten idean koluta laatikon pohjilta omistamiani nudepunia ja vertailla niitä vähän. Kaikkia en löytänyt, mutta tässä tulee nyt jotain. Ai joo, olisi ehkä paras mainita, että mielipiteeni vaihteli näistä koko ajan eli aika vaikeaa puuhaa tämä oli. Kaipa se riippuu myös ihan tyypistä, millaisina sävyinä nämä näkee. Ja valaistuksesta. Illalla olin näistä ihan eri mieltä kuin päivänvalossa, mutta nämä ovat niitä päivänvalossa tehtyjä arvioita.

Niin, ja en suinkaan ole näitä kaikki itse ostanut, en ainakaan usko. Olen varmasti saanut jotain töiden puolesta, mutta en yhtäkään blogin kautta, joten eipä tuolla niin väliä. Pointtina vaan se, etten ihan huvikseni tee hutiostoksia :)Ensin Max Factorin 730 Flushed Fuchsia. Shimmerinen ja tuntuu kuivalta, ei kiillä siis lainkaan. Superpeittävä ja sisältää tosiaan shimmeriä sen verran, että sitä jää huulille senkin jälkeen, kun punan pyyhkii pois. Väriltään aika persikkainen minun mielestäni sävynimestään huolimatta.L'Oréal Paris'n blondeille sopiva sävy Nude. Kiiltää ja kosteuttaa. Tykkään tästä jotenkin, vaikka sainkin flasbackin ala-asteen peitepuikkohuulista, ehkä nämä kuitenkin on vähän tummemmat. En saa tästä pinkkiviboja, mutta en oikein oranssejakaan fiiliksiä. Lähinnä tämä on vaaleanruskea eli oikein kiva nudepuna periaatteessa. Kuvien perusteella tosin aika kauhea :)


Lumene Wild Rose -puna sävyssä Budding Roses/Ruusu nupussa on pinkkiin päin kallellaan. Superkosteuttavan tuntuinen, suorastaan liukui huulillle. Kiiltoa tulee jonkun verran. Tosi kiva sävy. Kuvien perusteella ei edes kovin nude, mutta kyllä lasken tämän luonnollisten sävyjen joukkoon.


Revlonin Blush-sävy on myös kiiltävä ja tuntuu kosteuttavan jonkun verran. Ehkä turhan ruskea, muttei kuitenkaan liian oranssi. Olisiko tämä nyt kuitenkin sitten pinkkiin päin punoittava? Ehkä nimikin viittaa siihen.Oriflamen Triple Core -huulipuna (klik) on puna kolmessa kerroksessa eli siinä on kerrostettuna puna, kiilto ja hoito. Tästä saa helposti Tuksu goes from pink to peach -fiilarit eli tosi vaalea, hohtava sävy kyseessä. Tosi vaikea sanoa, onko tämä sävy Amazing Peach persikkaa vai vaaleanpunaista, kun tuntuu, että riippuu ihan siitä, miten noista kerroksista tuota väriä asettuu. Nimen perusteella kuitenkin veikkaisin, että tällä tosiaan haetaan sitä persikkaista fiilistä, mikä minullekin tästä ihan ekana tuli mieleen.

Opettelin hiukan käyttämään Picasaa ja kokeilin tehdä kollaasin. Pikkusen pienelle jäi nuo tekstit, mutta kaksi alinta ja pienintä kuvaa ovat siis Max Factor ja Revlon vasemmalta oikealle. Tuosta nyt huomaa myös sen, että Oriflamea kuvattaessa alkoi jo hämärtää, niin sen takia pikkuisen eri sävyinen kuva. Ja pakollinen nillitys: en ole huulimeikkitaiteilija enkä hakenu tällä mitään piiruntarkkaa tulosta, joten älkää vihatko :)
Nyt kun noita katsoo, niin Lumene ei näytä yhtään nudelta ja lempparini olisi kuvien perusteella sitten kuitenkin Tuksu-Oriflame tai Revlon. Mutta kuten sanottu, valaistuksesta riippuu todella paljon. Kuvien perusteella eniten nudea muistuttava olisi ehkä Max Factor.

Muistutuksena vielä se Benecosin Pink Honey:Lisäksi tästä postauksesta ---> klik, voi katsoa yhden vanhan Avonin punan mainitsevan postauksen.

En mene vannomaan, että näitä kaikkia punia on vielä kaupoissa. Mutta ainakin Max Factor (löytyy Sokokselta: klik*), Oriflame, Benecos sekä Lorkku (myös Sokokselta: klik*) ovat ihan nykytuotteita. Olikohan ainakin niin, ettei Suomesta enää saa Revlonin värikosmetiikkaa eli sitä pitää hakea muualta. Tuosta Lumenesta en tiedä. En löytänyt ainakaan Sokoksen sivuilta.

Mikä oli teidän lempparinne?


EDIT. HeidiB:n pyynnöstä vielä swatchit viekukkain.Toivottavasti tuo selkiyttää jotain :)

3 kommenttia:

  1. Saiskos punista swatchit kädelle niin, että ne on vierekkäin? Olisi helpoin vertailla ävyjä keskenään :)

    VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!