sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Irtopuuterien ihmeellinen maailma

Puuterit ovat minulle tärkeitä. Ihoni kiiltelee paljon enkä selviäisi ilman puuteria. Laukussa kannan aina mukanani kivipuuteria (tällä hetkellä Lumenen), ja aamuisin kiinnitän meikin aina irtopuuterilla. Näitä irtopuutereita minulle onkin muutama kertynyt, sillä etsin jatkuvasti uutta ja parempaa.

Uusin hankintani on MSCHICin Mineral Miracle, jonka ihmeellisistä vaikutuksista voi tuon linkin alta lukea. Tämä ei siis ole aivan perinteinen puuteri, vaan lupaa kaiken hyvän lisäksi muun muassa heijastaa valoa. No, joo... Kyllä tämän koostumus selvästi on erilainen kuin normiputskun. Tämä on todella valkoista (vaikka onkin translucent), josta johtuen se jämähtää helposti yhteen kohtaan, jos sitä levittää kerralla liikaa. Silloin iho ei tosiaankaan näytä kauniin hehkuvalta, vaan lähinnä sairaan kalvakalta. En ole montaakaan päivää tätä ehtinyt vielä käyttää, mutta alustavasti tämä on kai ihan ok - silloin kun muistaa tuputella vain pienissä erissä. En nyt koe hehkuvani, mutta sinne päin. Oikeastaan lopputulos on aikalailla sama kuin Macin korostus-/varjostusduon korostuspuolen käytön jälkeen. Kiillon suhteen tämä MSCHIC ei ole parhaimpia kokeilemiani. Kyllä se iho aika pian on alkanut kiiltelemään tämän laiton jälkeen.
Mineral Miracle -purkki on todella littana eikä sen mukana tule mitään vippaa. Jos "välikannen" rei'istä on valunut puuteria, niin mitä luultavimmin ne ovat vaatteilla, kun avaat kannen. Tämä johtuu siitä, että purkissa ei ole korkeita reunoja, jotka tämän estäisivät. Siksi ei kannata hirveästi tätä ravistella ennen avaamista, ja kun käytät tätä, niin kannattaa aina tupsutella hiukan puuteria kannen päälle, ja siitä sitten ottaa sitä käyttöön.


Lumenen irtopuuteri on monen mielestä varmasti jo klassikko, ja omassakin käytössä tämä on ollut se käytetyin irtoputsku. Olen vihdoin suostunut ymmärtämään, ettei näiden irtopuuterien tarkoituskaan ehkä ole nimenomaan poistaa kiiltoa (tai siis toki poistavat kiiltoa aluksi, mutta eivät välttämättä pidä sitä kauaa poissa), vaan vain kiinnittää meikki nätisti paikoilleen. Kivipuuteri sitten on tarkoitettu siihen meikin korjailuun, kiillon poistoon yms. Näin ollen tämä Lumenen putsku ajaa asiansa vallan mainiosti. Tulos on luonnollinen, nätti ja ennen kaikkea luotettava. Tämän tuotteen kanssa ei tarvitse arvuutella, tuleeko hyvää jälkeä vai ei.

Lumenen mukana tulee myös ihan pätevä vippa, jota käytän usein. Lisäksi puuterirasian reunat ovat tarpeeksi korkeat, joten rei'istä valunut puuteri ei pölytä ympäriinsä, jos kannen avaa ja välikannen päällä on paljon puuteria.


L'Oréal Paris'n Mattifying Minerals -puuteria olenkin jo kehunut täällä, joten ei siitä sen enempiä. Kaikki pätee edelleen. Vaikka ei tämä kyllä siltikään jostain syystä ole Lumenea syrjäyttänyt niin kuin ennustin. Kiiltoa tämä poistaa tehokkaasti ja kiinnittää meikin kivasti. Luulen, että syy ei-syrjäyttämiseen on yksinkertaisesti siinä, ettei tämä tunnu kovin mukavalta, jos puuteroi silmäluomensa. Tuo sivellin on sen verran kova. Ja aamuni ovat yleensä niin haipakkaa, etten jaksa montaa puuteria availla. Mutta siis: pätevä tuote!


Kerran kyllästyin Lumenen hintavuuteen, ja ostin tilalle Rimmelin Silky Loose -puuteria. Tämänkin kanssa tulos on kiva ja luonnollinen enkä keksi mitään valittamista. Ehkä kuitenkin tyydyn tulevaisuudessa tuohon Lumeneen. Tämä ehkä kuluu nopeampaan tai tässä on vähemmän tai jotain. Joka tapauksessa tuntuu, että Lumenesta riittää iloa pidemmäksi aikaa.Rimmelin kanssa ei tule vippaa, mikä ei kyllä haittaa. Ja tässä -niin kuin Lumenessa- on myös tarpeeksi korkeat reunat, jotta tämäkään puuteri ei pölyä avatessa mihinkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!