keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

Suurta problematiikkaa

Ajastin eilen kaksi postausta vahingossa samalle hetkelle, ja jäin ihan tyhjin käsin, sillä en ollut vielä ehtinyt miettiä uutta postausta eikä aikaakaan olisi liiemmin ollut kuvien ottoon. Koska olen päässyt kirjoittamisen makuun, päätin kiusata teitä taas yhdellä tekstipitoisella postauksella, joka on pyörinyt ajatuksen tasolla jo pitkään.

Haluan siis kertoa teille ongelmistani. Kyllä, luitte aivan oikein. Olen kehittänyt itselleni monta ongelmaa, ja nyt haluaisin keksittyä lukuisista ongelmistani niihin kosmetiikkaan liittyviin. Tunnistaako kukaan muu itseään näistä? Kaipailen myös apua ongelmiini.

1) Hoitoaine kuulemma toimii parhaiten, kun seuraa ohjeita. 95 % hoitoaineista kuitenkin vaatii 2-3 minuutin vaikutusajan, tehohoidot jopa 5 minuutin muhituksen. Olenko ainut, jolle tulee kylmä tuossa ajassa? Olen ajoittanut tehohoidot illoille, jolloin käyn vastavalmistuneessa saunassamme, mutta hoitoaine - tuo jokapäiväinen murheenkryyni - ei koskaan, siis aikuisen oikeasti koskaan, saa kaipaamaansa vaikutusaikaa. Yritän tehdä aina kaikkea muuta tuona aikana, kuten pestä naamaa tai sheivailla, mutta ottakaapa hyvät ihmiset aikaa joskus. 2-3 minuuttia on pitkä aika. En yksinkertaisesti jaksa värjötellä tuota aikaa ilman lämpimän suihkun tuomaa helpotusta. Onko joku kehittänyt ratkaisua tähän probleemaan?

2) Samaan ärsyyntymiseen ykköskohdan kanssa menee tämä kakkonenkin. Kuka oikeasti levittää hoitoainetta pyyhekuivaan tukkaan? Siis onko olemassa ihminen, joka jaksaa kuivata tukkaansa, laittaa hoitoainetta, värjötellä sen kolme minuuttia ja mennä takaisin suihkuun pesemään tukkansa, vaikka juuri on sen kuivannut? Give me a break. Minä ainakin vain puristan tukan kuivaksi, laitan hoitoaineen puolimärkään liurutukkaan tietäen, ettei se nyt vaikuta kovin hyvin, ja huuhdon sen puolen minuutin jälkeen pois. Miten niin minulla on hampputukka? Ei se minun vikani ole.

3) Kynsinauhat ovat ärsyttäviä. Ne repsottavat usein ja ärsyttävimpiä ovat pistelevät kynsinauhatikut, joita ei ikinä muista leikata pois. Koko päivän sitä miettii ja miettii, että tuo pitäisi leikata, ja kun vihdoin saan painettua pään tyynyyn, pistän itseäni johonkin osaan ruumistani sillä repsottavalla kynsinauhatikulla, ja kiroan mielessäni. Tietenkin kynsisakset (niin, en taida omistaa varsinaisia kynsinauhaleikkureita) ovat jossain ihan muualla, ja kuka nyt nousee sängystä mennäkseen leikkaamaan kynsinauhojaan? Ärsyttävää. Seuraavana päivänä sama alkaa alusta. Mistä tulikin mieleeni, että pitäisi leikellä kynsinauhoja...

4) Varpaankynnet. Joo, ihailen sitä, että ne ovat muilla siistit ja tyylikkäät ja plaaplaaplaa... Mutta eivät ne minulla edes kasva siististi. Ne ovat ihan omituisen muotoiset eivätkä muistuta edes etäisesti kauniita geelivarpaankynsiä. Ei näihin kynsiin voisi ikinä tehdä ranskalaista manikyyria kun kynnen muoto on niin... kupera. Oman mausteensa asiaan tuo huono näköni. Kun katsoo varpaisiin 173 sentin korkeudesta ilman laseja, niin varpaat näyttävät ihan hyviltä. Kun sitten sattuu istumaan ja nostamaan jalkaa niin lähelle, että sitä voisi maistaa, niin näkee, ettei ne nyt niin hyviltä näyttänytkään. Kuka osaa lakata, viilata ja leikata varpaankyntensä nätisti? Ja missä asennossa se tapahtuu?

5) Ja jos vielä palataan siihen suihkumeininkiin, niin haluaisin ottaa puheeksi vartalovoiteet. Kukapa ei niistä tykkäisi? Kyse ei olekaan siitä, ettenkö rakastaisi pehmeää ihoa, jonka saavutan ihanan tuoksuisen vartalovoiteen levityksen jälkeen, vaan siitä perhanan palelemisesta. Kuka viitsii rasvailla itseään, kun ihanan lämpimän suihkun jälkeen itse kylppäri tuntuu olevan täynnä pakkasasteita? Kyllä se vaan usein menee siihen, että hel*etin kyytiä yövaatteet päälle ja ulos kylppäristä. Saunan jälkeen on ainoa kivuton ja lämmin hetki, kun oikeasti nautin vartalovoiteen levittämisestä. Jos joskus valitan vartaloni kuivaa ihoa, niin tämä on se syy, miksi näin on.

12 kommenttia:

 1. En voisi olla enempää samaa mieltä näistä asioista. Etenkin tuo neljäs kohta varpaankynsistä. Omat varpaankynnet ovat niin tajuttoman pienet isovarpaan kynttä lukuunottamatta, joten aina sohin kynsilakan ohi kynnestä kun se suti on sen verran iso. Vai onko jossain myynnissä eritoten (pienille) varpaankynsille tarkoitettuja lakkapulloja? Enpä usko.

  Olen suunnilleen saman pituinen kuin sinä ja mulla on hujoppikoivet ja lyhyt selkä. En ole vielä löytänyt hyvää varpaankysnien lakkausasentoa, jalat on aina tiellä! Siksi aina kerran vuodessa yritän lakata varpaiden kynsiä, että josko tänä vuonna onnistuisi, mutta totean sen olevan mahdottomuus joten varpaiden kynsissä ei ole lakkaa 51 viikon ajan vuodesta.

  VastaaPoista
 2. No niinpä! Mulla on kanssa aina kynsilakat varpaissa eikä varpaankynsissä, kun lakkaaminen on ihan mahdotonta ja varsinkin kärjet jää aina ilman lakkaa...

  VastaaPoista
 3. Tämä olisi voinut olla oikeasti minun kirjoittamani :'D.

  1. Minulla on ihan sama ongelma, suihkussa tulee kyyylmä! Hutkaisen aineen yleensä päähän, käännän suihkun niin että vesisuihku tulee vain keskiselkään (silti vesi pärskyy hiuksiin ja hoitoaine valuu pois) etten jäädy. Jotkut menevät kuulemma suihkusta pois siksi aikaa ja tulevat sitten takaisin = WTF! Kauhea vaiva :D.
  Ratkaisu: Käytän jätettäviä hoitosuihkeita

  2. Olen miettinyt tätä ihan samaa :D. Minä ainakin puristan ylimääräiset vedet pois ja lätkäisen aineen päähän.

  Saunassa voi sentään lämmitellä samalla, mutta se hoitsikka tuppaa lähteä valumaan aina päästä pois :<.

  3. Skip koska en hoida niitä ^^'

  4. Mie leikkaan ne kulmat aina suht pyöreiksi ja kärjen myös. Ei kuulemma saisi ainakaan kulmille tehdä niin mutta eipä niistä ole ollut mitään ongelmaakaan :D.

  5. Minä mietin että pitäisikö sillo body lotionilla rasvata oikeasti koko kroppa :D? Siis häh miten siinä voi kuivua koskaan tai tehdä muuta kuin pönöttää paikallaan ja odottaa kuivumista. Minä rasvaan pelkästään jalat. Pitäisikö käsivarretkin?

  VastaaPoista
 4. Minä epäilin joskus että onko pikkuvarpaassani kynttä ollenkaan mutta taitaa siellä olla sellainen nuppineulanpään kokoinen...

  VastaaPoista
 5. Panda: 1. Hoitosuihkeet on pop!

  5. Mä en kans ymmärrä, miten joku jaksaisi voidella koko helvatan kropan siinä... Mä lätkäisen yleensä voidetta just korkeintaan jalkoihin ja hyvällä tuurillä käsiinkin.

  VastaaPoista
 6. Ykkönen ratkaistaan sillä, että ollaan suihkussa, kun hoitoaine vaikuttaa. :D Kyllä sitä oppii olemaan pää sopivasti kallellaan, ettei hiukset kastu. Ja minä muutenkin kiinnitän pitkät hiukset klipsillä päälaelle hoitiksen vaikutusajaksi, koska en halua limaisia hiuksia selkääni. En ole koskaan ymmärtänyt ihmisiä, jotka jopa saippuoinnin ajaksi sulkevat suihkun, että vettä säästyy. Olen aaaaivan liian mukavuudenhaluinen siihen.

  Ennen tehohoitoa puristelen hiukset pyyhkeeseen, se menee yhtä nopeasti kuin puristelisi ne ilman pyyhettä, mutta enemmän vettä lähtee.

  Paras asento tälläiselle koipeliinille lakata varpaankynsiä on sohvalla. Nostaa koiven sohvanreunalle (jolloin polvi on jossain posken tienoilla). Ja pidetään ne lasit päässä. ;)

  Meidän pikkuinen kylppäri on sellainen höyrysauna suihkun jälkeen, että sieltä on pakko tulla ulos rasvaamaan kroppa. :D Muuten se on hikistä ja tuskaista. Ja totta kai koko kroppa rasvataan!

  VastaaPoista
 7. 1)Minä tuhlaan vettä ja olen suihkussa hoitoaineen vaikutusajan, sillä on ihan helppo pitää pää poissa suihkun alta. Mutta ekologisempaa tietysti olisi värjötellä... tosin olen lukenut, ettei hoitoaineen oikeasti tarvitsisi vaikuttaa? Ellei ole tehohoito, mutta senkin voi laittaa kuiviin/kädellä kostutettuihin hiuksiin ennen suihkua vaikuttamaan.

  5) Vetelehdin niin kauan aina suihkussa että koko kylppäri ehtii lämmetä. Sitten on mukava öljytä ihoa.

  VastaaPoista
 8. Kiukkupussi: hyviä vinkkejä! :D

  Anonyymi: Hah hah, en tiedä, mitä mies sanoisi, jos toteuttaisin nuo kohdat. Ei taitais kaivossa vesi riittää! (Nii-i, meillä on oma kaivo, kun omakotitalossa asustellaan...)

  VastaaPoista
 9. Mulla on ollut tapana seisoa suihkun alla sen hoitiksen ajan, jossen sitten sheivaa tai kuori ihoa tms. Mutta kun vedestä maksaa kulutuksen mukaan ja suosii ekologista ajattelutapaa, yritän välttää tuota. Ratkaisuna on käyttää vain niitä hoitiksia, jotka vaikuttavat tosi pitkässä tukassani nopsasti. Kun jätettävät suihkeet ei tätä moppia selvitä.

  Mie laitan vartalovoidetta koko kropalle, mutta makkarin puolella. Eka voi hetken lämmitellä/jäähdytellä kesällä suihkun jälkeen kylpytakissa, sitten vasta rasvaa.

  Varpaankynsien hoito muuten ON vaikeaa!

  VastaaPoista
 10. Kiva, kun muillakin on samanlaisia ongelmia! En olekaan friikki :D :D :D

  VastaaPoista
 11. Olen samaa mieltä suurimmista osista ongelmistasi! Mutta, tuo varpaankynsijuttu on itselläni eri: Itselläni ne kasvavat melkein täydelliseen muotoon ja kynsinauhatkin ovat oikein hyvät. Ainoastaan pikkuvarpaissa on joskus jotain pientä ongelmaa. Joten omien varpaankynsieni hoito ei ole vaikeaa :D

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!