sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Kesäsuosikit

Tulipa eilisistä kesämokista mieleen, että onhan olemassa myös paljon kesäisiä asioita, jotka tuovat iloa niin itselle kuin muillekin. Toisen ihmisen todella onnistunut meikki tai kampaus tai muuten huoliteltu ulkonäkö on ainakin minusta hymyn huulille tuova mukava juttu ja onhan se hänenkin puoleltaan toisten ihmisten huomioimista.

Eli tässä kesäisiä asioita, joita osaan arvostaa ne nähdessäni. Nämä ovat asioita, jotka eivät useinkaan ole itselläni hallussa, joten osaan arvostaa sitä, kun joku muu näkee vaivaa näiden asioiden eteen.

1. Huolitellut kädet ja huolitellut jalat. Tarkoittaen sitä, että kynnet ovat siististi viilatut ja lakatut ja iho on rasvattu ja hyvinvoiva. Koska omat käteni ovat kuivat kuin korput, osaan todellakin arvostaa siistejä ja kauniita käsiä. Mutta erityisesti siistit jalat saavat minulta henkisiä plussapalloja, sillä kauniisti kohdellut jalat eivät ole mikään jokapäiväinen näky. Epäsiistit jalathan olivat jo eilisissä mokissa, joten on ymmärrettävää, että osaan myös arvostaa, kun jaloista pidetään huolta.

2. Terve rusketus. Koska itse olen laiska käyttämään itseruskettavia enkä useinkaan rusketu helposti, osaan (vaikkakin vähän kadehtien) arvostaa ihmistä, jonka rusketus on tasainen ja terveen näköinen. En siis missään nimessä tarkoita mitään Tuksu-rusketusta, vaan kaunista, sädehtivää ja ennen kaikkea tasaista rusketusta. Kellä meistä muka on aikaa levitellä itseruskettavaa päästä varpaisiin tai maata rannalla eri asennoissa ja eri bikineissä rusketusrajoja vältellen? Olisihan se mukavaa, jos näin olisi, mutta kun ei nyt vain ainakaan omalla kohdallani ole. Siispä tuijotan ihaillen ja kadehtien ihmisiä, joiden rusketus ei lopu käsivarsien puoliväliin.

3. Kauniit kesämeikit. Kesämeikit ovat ihania, mutta kovin usein väärinkäytettyjä. Jos näen ihmisen, joka osaa käyttää oikein sitä kasvoille tarkoitettua kesähehkun tuovaa kuultovoidetta tai sitä päivettyneen ihon seuraksi sopivaa turkoosia luomiväriä, yritän aina miettiä, mitä se tyyppi on tehnyt oikein. Ehkäpä osaisin hänestä mallia ottamalla tehdä itsekin yhtä herkullisen kesämeikin. Moni ottaa sen kirkkaan värin esille jo keväällä, vaikka iho ei ole sen päivettyneempi kuin talvellakaan. Eikä siinä siis mitään, näinhän teen itsekin, mutta jos joku osaa oikeasti käyttää värejä ihonsa sävyä parhaiten korostavalla tavalla ja vuodenajoista riippuen, niin pointsit hänelle. Sen sijaan minua karmii kuultovoidetta täynnä oleva naama, jonka seuraksi on vedetty alhaalle ja ylhäälle turkoosit rajaukset, laitettu sinistä ripsiväriä ja hurjan paljon aurinkopuuteria. Käytetään siis niitä kesän trendimeikkejäkin huolella ja arvostaen ja aina muistaen, että se mikä sopii jollekin toiselle, ei välttämättä sovi juuri minulle. Mutta noin yleisesti kaikki, jotka uskaltavat edes kesällä käyttää niitä kirkkaita kynsilakkoja ja supervärikkäitä luomivärejä, ovat minusta piristävä lisä kaupunkikuvaan. Vaikka kehotan malttiin, niin kehotan myös kokeilemaan!


Kaiken kaikkiaan minua kiehtovat kesäkuvassa 

- kesäisesti, mutta tyylikkäästi pukeutuneet naiset
- taitavat meikkaajat, jotka näyttävät ihan hemmetin hyviltä kesämeikeissään
- vartalonmallinsa huomioonottavat pukeutujat
- rusketusrajattomuus
- eriväriset varpaankynnet ja toinen toistaan hienommat sandaalit
- heiluvat helmat ja lahkeettomuus
- kesäisen huolettomat, mutta silti tarkkaan harkitut kesäkampaukset
- aurinkolasit
- asusteet ja meikit sävy sävyyn
- eläinkuviot (hillitysti)
- hehkuvat huulimeikit
- tunikat

+ BONUS: Erityiset plussapisteet menevät kaikille, jotka oikeasti osaavat kävellä niillä korkokengillään! Jos et osaa, mutta haluaisit oppia, saanen ohjata sinut Mungolifen korkkarikouluun :)

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus. Olen kanssasi ihan samoilla linjoilla tuon rusketuksen kanssa, johtuenkin varmaan siitä, että itselleni ruskettuminen on niin helvetin haasteellista. Ja sitten ne rusketusraidat on tosiaan ihan NoNo!
    Muutenkin tätä sun blogia on hauska lukea, koska keksit aina niin hauskoja kielikuvia "henkisiä plussapalloja". :D

    VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!