keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Päiväkirja: Wella Pro Series Moisture

Huomhuomhuom! Vilkaiskaas ehdottomasti eilinen postaus, joka oli siis pohjustusta tälle postaukselle. Se siis, jotta hiusteni alkuperäinen kunto tulee esille, ennen kuin syvennytte tähän sepustukseen.

Asiaan:

Hieman ennen kuin sain tiedustelua siitä, haluaisinko testata Wellan kosteuttavia tukkatuotteita, olin jo havahtunut siihen, että ou mai gaad, miten tukkani kärsii. Hamppulatvat olivat jatkuvasti takussa enkä tiennyt saisinko niitä selvitetyksi, vaikka haluaisinkin. Juuresta sileä, latvoista pörrö tukka ei myöskään ole kovin kaunis näky. En siis kauan miettinyt, että testaisinko vaiko nou. Kaikki apu tännehetimullenyt!

Muhkeat purkit täynnä kosteutusta.

Wellan tuotteiden käytön lisäksi yritin testijakson aikana laittaa mahdollisimman harvoin tukkaa sille eilen näyttöön päässeelle sotkunutturalle. Tarkoitus oli, että pompula olisi koko ajan vähän eri paikassa, satuttaen näin mahdollisimman vähän tukkaa. Hylkäsin myös kaikki muut hiusten hoitoon tarkoitetut tuotteet (Sexy Hairin tehokosteuttajaa lukuunottamatta) testijakson ajaksi, ettei tarvitse arvuutella, mikä teki mitäkin.

Ja ehkä sen voisin hiuksistani lisätietona kertoa, että ne ovat herkästi rasvoittuvat, mutta juurta lukuunottamatta aika karheat ja taipuisat. Jos teen letin yöksi, niin kiharat pysyvät kyllä koko seuraavan päivän ja vielä sitä seuraavankin. Myös pompulasta jää jälki heti viiden minuutin jälkeen. Hiukset ovat suht paksut, mutta olen aina innoissani lisävolyymista.

Päätin ottaa ylös ajatuksiani päivittäin testijakson aikana. Päiväkirjamaista tajunnanvirtaa, olkaattes hyvä!

(Jos ette jaksa lukea, niin hypätkää suoraan alas ja yhteenvetoon...)

Päivä 2. Ensimmäisen pesun jälkeinen aamu.


Päivä 1: Kokeilen tuoteparia innolla illalla, mutta en kerää testille liikaa odotuksia. Menen saunaan, joten sekoitan pari tippaa Sexy Hairin tehokosteuttajaa Wellan hoitoaineeseen ja hieron sen latvoihini. Annan sekoituksen muhia tukassani saunomisen ajan. Vaikuttaa lupaavalta. Saunan jälkeen siirryn tositoimiin.  Tykästyn shampooseen. Valkoinen, suht paksu aine vaahtoaa kunnolla. Tuntuu paremmalta kuin moni litkumpi shampoo. Tukka tuntuu puhdistuvan ja kokemus on miellyttävä. Pesun jäljiltä hiukan karhea tukka kokee vielä miellyttävämmän yllätyksen, kun levitän hoitoaineen. Superpaksu, mutta pehmeä tavara levittyy upeasti latvoihin ja selvittää ne hetkessä. Sormilla on helppo harjata takut selviksi. Milloin näin on viimeksi käynyt? Harjaan tukan suihkun jälkeen hetkessä. Litimärkää tukkaa ei kai saisi harjata, mutta nyt se sujuu niin helposti, että ei hätää. Jätän hiukset auki ja tuoksuttelen mietoa, puhdasta tuoksua, vaikka odotin hedelmäisempää. Hiusten kuivuttua petyn aluksi. Eivät ne nyt niin siloisilta näytä. Harjaan tukan ja huoleni haihtuvat. En edes muista, milloin tukkani on näyttänyt näin siloiselta ja pehmeältä. Ehkä laitettuna ystävien häissä kesällä? Kun käytin suoristusrautaa? Ehkei sillonkaan. En malta odottaa seuraavaa pesukertaa. Menen nukkumaankin tukka auki, vaikka normaalisti vihaan Bepanthenilla kyllästettyihin huuliin tarttuvia suortuvia. Ennen nukahtamista vedän vielä viimeiset henkoset hiusten puhdasta, vähän hyvällä tavalla saippuaista tuoksua.

Päivä 2. Hiukset kiltisti ponihännällä. Käytössä pehmeä pompula, joka ei taatusti satuta tukkaa. Ovatko hiukseni todella noin tummat?


Päivä 2 (11.10): Herään ja suuntaan vauva sylissäni peilin ääreen. Onko tukka vielä takuton ja sileä? On se. Harja sujahtaa kutrien läpi kuin vettä vaan. En malta laittaa hiuksia kiinni, vaikka onkin todella epäkäytännöllistä vahdata, milloin saan puklut tukkaani. En vain halua pompulan painaumia hiuksiini juuri nyt. Vauva repii tukkaa, mutta en anna periksi. Eipähän senkään sormet jää ainakaan takkuihin kiinni. Olen menossa asioille puolenpäivän aikaan ja voisin taas palata vanhan, tutun meiningin pariin ja näyttäytyä ulkoilmassa hiukset auki. Tukkani ei ole pesun jäljiltä erityisen tuuhea, mutta ei yhtään liurukaan. Voisin aivan hyvin lähteä tällä tuuheusasteella julkisille paikoille, mutta kokeilisinkohan kuitenkin Wellan Volume-muotoilutuotteita, jotka sain testiin? Ehkä niissä on se hedelmäinen tuoksu, jonka bongasin paketista, jossa tuotteet tulivat. Viime vuonna testatuissa Volume-tuotteissa oli nimittäin aivan mieletön tuoksu. Minulla on jo kiire, joten luen pikaisesti käyttöohjeita purkeista. Muotovaahto kosteisiin hiuksiin? Niinpä tietenkin. Ei siis sitä. Laitan pään alaspäin ja suihkin hiuskiinnettä tukkaan pikapikaa. Vauva katsoo ihmeissään kauempaa. Varon, etten suihki lakkaa lapseeni, mutta ei pelkoa! Kiinne tulee purkista pienemmällä teholla kuin normaalisti hiuslakoissa ja levittyy näin tasaisemmin eikä yhtenä klönttinä. Lakka tuoksuu sekä peruslakalta että hedelmiltä. Aika kiva. Tukkaan tuli mukavasti kuohkeutta. Nyt pitäisi jo mennä. Tajuan samassa, miksi olen yhtäkkiä tykästynyt huulipuniin. Aina kun olen lähdössä jonnekin, on minulla kiire. Ei olisi aikaa silmämeikille. Vahvasankaiset lasit ja pinkki huulipuna tuovat kasvoille ilmettä. Bad hair day se tästä vielä puuttuisikin. Kun tulen asioilta, laitan tukan tavalliselle ponihännälle. Antaa latvojen levätä, ei siis nutturaa. Illalla teen taas saunassa tehohoidon ja hellin tukkaa Moisture-tuottein. Ah.

Päivä 3: Havahdun kello 15.25 siihen, että tukka on kiltisti poninhännälle, EI sotkunutturalla. Eikä tämä ollut edes tietoista. Jee.

Päivä 4: Jätin eilen tukan pesemättä. Nyt se on vähän lähmäinen päältä. Ei pahasti, mutta tänään on ehdottomasti tukka kiinni -päivä. Kehtaisikohan testata pesemättömyyttä vielä toisenkin illan? Uskaltaudun käymään kaupassa hiukset ponnarilla. Iltaa kohden lähmäisyys pahenee.

Päivä 5: Klo 11:15. En sitten pessyt eilenkään tukkaa. Virhe. Nyt tukkani on jo niin likainen, etten kestä olla omissa nahoissani. Päätän kuitenkin lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja testaan lähmätukkaani Herbinan tuuheuttavaa kuivashampoota. Jos mahdollista, hiukseni tuntuvat vieläkin lähmäisimmiltä, joskin tuuheammilta. Käytinkö tätä jotenkin väärin? Swiss O-parin Frottee-kuivis pelastaa tilannetta. Hiukset näyttävät puhtaammilta, mutta mähnäinen tunne jatkuu. Päätän, etten enää koskaan ole kolmea päivää ilman shampoota. Hyi. Vauva huutaa, joten sutaisen sotkunutturan (ensimmäinen moka!) ja riennän hätiin. Klo 12:30. Haluaisin pestä tukan, mutta olen päättänyt lähteä vaunulenkille. Äh. Illalla sitten.

Päivä 6. Onko jotain kiiltoa havaittavissa?


Päivä 6: Jos Meikkistudiolla olisi facebook-sivut, siellä olisi statuksena: "Se tunne, kun on vihdoin pessyt kaiken saastan pois hiuksistaan!" Pesin eilen hiukset ja tunne oli sanoinkuvaamaton. Noh, ei se yllätyksenä tullut, että kosteutta tuova shampoo ei pidä hiuksia puhtaana päiväkausia. Tämä on kokemukseni muistakin kosteuttavista tukanpesuaineista. Tulipahan testattua. Ja nyt on tukka taas hipelöitävässä kunnossa. Illalla uudestaan!

Päivä 7: Normaalisti mainiosti nukkuva vauva piti minua valveilla yöllä. Onneksi olin pessyt hiukset illalla, sillä väsynyt äiti on entistä väsyneempi, jos olo on mähnäinen. Ihan aamulla tuntui, että tukka on likainen, mutta kun sain silmät kunnolla auki muutaman kahvikupposen jälkeen, alkoi taas perinteinen tukan hiplaus. Eikä ne mitään likaiset ole! Ihaninta niissä tällä hetkellä on se, miten takuttomat ne ovat. En ole edes harjannut niitä tänään ja sormet voi vetää suortuvien lävitse kuin vettä vaan. Nyt elämä hymyilee jo vähän enemmän kuin aamuvarhaisella. Myöhemmin ponihännän avatessani havaitsen, miten paljon tuuheammilta hiukset näyttävät kuin edellisten pesujen jälkeen. Minulla oli letti yöllä ja kiharat toki selittäisivät tuuheuden, mutta tukka on muhkeampi myös juuresta. No ei väliä, mistä se johtuu, mutta muutos on mukava!

Päivä 8: muotovaahdon harjaamisen jälkeen. (Ja lempipaita taas päällä! Muisto raskausajoilta eli telttamallia.)


Päivä 8: Eilen hiustenpesun jälkeen ja hiusten hiukan kuivuttua ajattelin kokeilla Wellan Volume-muotovaahtoa. Sudin tennispallon kokoisen möhkäleen semikosteaan tukkaani yötä varten. Aamulla tukka oli aika tuuhean näköinen. Muotovaahto tuntui vain paikoitellen hiuksissa eikä sinänsä häirinnyt, mutta jotenkin tuli sellainen olo, että tukan voisi harjatakin. Vaahto lähti lupaustensa mukaisesti harjaamalla pois, mutta tuuheus jäi. Jes!

Päivä 8: muhkeampi ponnari!

Jostain käsittämättömästä syystä niedon tukan kuitenkin nöttönutturalle (toka moka!), perkule. Mokatilannetta kestää vain tunti, jonka jälkeen tajuan vaihtaa ponihännälle. Näyttääkö se jotenkin paksummalta kuin ennen?

Päivä 9.


Päivä 9: Tänään hiukset tuntuvat silkkisimmiltä (mutta silti aika tuuheilta) kuin yhtenäkään aiempana päivänä.


Päivä 9: ja taas Gina Tricotin lempparilörttöpaita, hups.

Tein eilen alkuviikon perinteisen saunahoidon eli tehohoito saunaan (Sexy Hairin tehokosteuttajaa pari tippaa klönttiin Wellan hoitoainetta, jälleen kerran!) ja saunan jälkeen perusshampoopesu ja hoitsikkahoito. Onko outoa tehdä nuo tuossa järjestyksessä? Minusta olisi outoa shampoopesun jälkeen mennä vielä muhittelemaan saunaan (teho)hoitsikan kanssa, mutta toisaalta en voi lähteä kylppäristä niin, että shampoopesu olisi se viimeinen tehty juttu. Haluan selvitetyt hiukset perhana, hence the conditioner.


Päivä 9 edelleen: Saatiin se paitakin tarpeeksi monen puklun jälkeen vaihdettua. Toppi: Only, Lasit: Lensway , olen esitellyt ne täällä :)

Tällä kertaa laitoin hoitsikkaa vähän ylemmäksikin hiuksiin enkä vain ihan latvoihin. Tuntui, että latvat silisivät, mutta ylempänä oli vielä hömppätukkaa. Klo 19.55 kyllästyn venkuloimaan ponihännän kanssa (siis kiristäen sitä jatkuvasti), joten sutaisen hiuksiin tutun sotkunutturan (kolmas moka!). Näyttääkö tukka hieman rasvaiselta? Johtuisiko nimenomaan tuosta hoitoaineen "yläkäytöstä".

Päivä 10: Tein eilen taas Sexy Hairin avulla tehohoidon ja pesin sitten hiukset normisti. Tänään tuntuu nyt siltä, että tukka on parhaimmillaan. Ne näyttävät siisteiltä ja hyviltä, mutta ennen kaikkea se fiilis! Tukka tuntuu siis niin ihanan silkkiseltä, ettei mitään rajaa. Tukkani on aika sellainen karhea ihan omasta takaa eli se tuskin muuttuu Nicole Scherzingerin silkkitukaksi (olen seurannut X-Factor USAa) pelkän shampoon ja hoitoaineen avulla koskaan, mutta ei tuo haittaa. Överikiillon, tuuheuden ja pidon saa muilla tuotteilla, mutta tärkeää on, että se tukka siellä alla on kunnossa. Nyt tuntuu ensimmäistä kertaa pitkään aikaan siltä, että tukassa on oikeasti tapahtunut jotain suurta. Oma silmä huomaa heti, että muutos myös näkyy, mutta tuskin kukaan muu osaa siihen kiinnittää huomiota. Kuitenkin vielä tärkeämpää kuin se, miltä tukka näyttää, on nimenomaan se, miltä se tuntuu. Ah. Parhautta.

Päivä 10. Ah.


Päivä 11: Klo 14:18. Pesin taas eilen hiukset, vaikka meinasin, etten jaksa. Sutaisin ne Peppi Pitkätossu -leteille enkä ole avannut niitä vieläkään. Klo 17:13. Avasin letit ja nautin kiharoistani. Sorruin kuitenkin sotkunutturaan, kun tuli puuhaa vauvan kanssa (neljäs moka!) ja hiukset olivat tiellä.

Päivä 12: En pessyt eilen hiuksiani. Olisi ehkä pitänyt. Eiliset kiharat näyttävät vielä hyvältä, mutta
iltaa kohden tukka näyttää juuresta yhä likaisemmalta ja ponihäntä muuttuu jossain vaiheessa sotkunutturalle (viides moka!).


Päivä 13: Pesin eilen tukan. On kyllä ihana tunne, kun likaiset hiukset saa pestyä. Laitoin taas letille, joka näyttää aika hyvältä, vaikka itse sanonkin.

Päivä 14:  Meni taas eilen vauvan kanssa vatvomiseksi enkä todellakaan kerinnyt tukan pesulle. Yhhyh. Eilisen kiharat piristivät ponnaria ja likainen juuri sai apua testiin saamastani Biozellin kuivashampoosta. Nyt vasta olen tajunnut kuinka usein jätän hiukset pesemättä vaikka ne rasvoittuvat niin helposti, sulaa hulluutta.  Illalla pesen hiukset ja olo on mitä mainioin.


Yhteenveto: Wellan Moisture-tuotteet tulivat oikeasti tarpeeseen, siitä olen ihan varma, vaikka käyttöä onkin takana vasta kaksi viikkoa. Sen lisäksi, että ne selvästi tekivät hyvää hiuksilleni, ne myös motivoivat minua muuttamaan tottumuksiani. Nyt voi tukka joka tavalla paremmin! Enne superkarhea ja jotenkin tosi onnettoman näköinen tukka on pehmeämpi, sileämpi, hyvinvoivemman näköinen sekä takkuvapaata aluetta. Minulle ei tullut yllätyksenä, etteivät nämä kosteuttavat tuotteet pitäneet herkästi rasvoittuvaa tukkaani puhtaana kauempaan kuin max. kaksi päivää. Kokemukseni mukaan tuuheuttavat shampoot antavat anteeksi paremmin pesuttomia päiviä. Tämä siis tosiaan koskee ainakin omaa todella nopsaan rasvoittuvaa tukkaa, jonkun toisen tukassa tilanne on toki eri. Mietinkin siis, että voisin jotenkin vuorotella kosteuttavien ja tuuheuttavien shampoiden välillä. Silloin, kun tukanpesuun tulee taukoa, pesisin tuuheuttavalla ja sitten niinä iltoina, kun tiedän pääseväni tukanpesulle myös 24 tunnin päästä, niin kosteuttavalla shampoolla mentäisiin. Ei olisi huono idea, jos vaihtelutoverit olisivat juuri Wellan Volume- ja Moisture-sarjoista. Tällä viisiin hiukset saisivat säännöllisesti kosteutusta, mutta saisin myös käyttää ihania volyymituotteita. Toisaalta paras ratkaisu voisi olla tuuheuttavan shampoon, mutta kosteuttavan hoitoaineen käyttö.


INCI-listasta: En tiedä, ajattelenko siis asian ihan väärin, mutta uskoisin, että jos tukka tarvitsee kosteutusta, niin  se ennen kaikkea löytyy hoitsikasta, mutta tuuheus ehkä sitten shampoosta...? Joka tapauksessa vilkaisin tuon Wellan hoitoaineen INCIa ja heti alussa oli monta pehmentävää ainetta, joten ei siis ihme, että tukka kiitti ja säkkärät silisivät :)

Kaiken kaikkiaan vaihtelin pompulan paikkaa käytännössä vain ponihännän ja letin välillä. Mutta on sekin jotain.

Sotkunöttönutturamokasaldo: 5 (ei paha)


Sokoksen verkkokaupassa kumpikin Wella-purnukka maksaa 6,90 euroa, mutta näitähän saa ihan marketeista myös.

Sokoksen hiustuotteisiin pääset tästä linkistä

ps. Wellan muotoilutuotteista sekä postauksessa mainitusita kuivashampoista sitten lisää myöhemmin, kun olen enempi testaillut.

pps. Itse diggasin tuosta päiväkirjameiningistä. Tuli kiinnitettyä tarkemmin huomiota kaikkeen, mikä liittyi tukkaan ja Wella-tuotteisiin. Voisiko sitä teidän mielestä hyödyntää jatkossakin? Jos tuntuu liian pitkältä, niin voihan niitä turhempia päiviä jättää pois, mikä itse asiassa oli alunperin tarkoitus, mutta sitten päädyin tällaiseen ratkaisuun.

3 kommenttia:

  1. Hoh, tätä jos mitä voisi sanoa perusteelliseksi testipostaukseksi! Mustakin toi päiväkirjasysteemi oli aika kiva, koska se antaa sellasen "personal touchin" tohon hommaan, tai siis korostaa miltä tuote juuri susta tuntui :) Ja eihän se postauksen pituuskaan haittaa, kun lopussa on tollanen "yhteenveto" jonka hätäisimmät voi sitten pelkästään lukea :D

    VastaaPoista
  2. Kara0Kara: No, näin mäkin sen aattelin!

    La petite Princesse: Suosittelen :)

    VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!