keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Halpisvoiteet vertailussa

Saksa ja Suomi vastakkain.
Rakastan käsivoiteita. Elämän pituinen missioni on löytää superhyvä käsivoide edullisesti. Siispä nappasin S-marketista kokeiluun Valkoisen Ristin Emännän Käsivoiteen ja Lidlin valikoimista löysin Iseree Beauty -merkkisen käsien pehmentäjän. Kumpikaan näistä ei varsinaisesti ottanut sydäntäni tai käsiäni haltuunsa, mutta ajattelinpa kuitenkin iloksenne kertoa, kumpi näistä voiteista voitti tämän pehmitystaistelun.

Myös isännille on olemassa oma voiteensa, btw.
En aivan tarkkaan hintoja muista, mutta Emännän purkki (150 ml) on kaksi kertaa 75-millisen Isereen kokoinen ja muistelisin, että täten ne litrahinnaltaan olisivat suht samoissa luokissa. Emäntä saattaa olla ihan aavistuksen edullisempi, mutta...

Sisältää suojakertoimen 4.
... kyllä minä tuohon Lidlin voiteeseen ennemmin turvautuisin akuutissa käsivoidepulassa. Kumpikin voiteista imeytyy kyllä ihan sopivan nopsaan, mutta Emännästä jää tassuihin epämiellyttävämpi fiilis, kun taas Lidlin voide saa aikaiseksi ihanan, pehmoisen tunteen käsiin. Ja vielä plussaa Isereelle siitä, että sitä on helpompi annostella eikä ylilyöntejä tapahdu niin usein kuin tuossa toisessa tapauksessa. Tuoksu ei miellytä oikein kummassakaan, mutta jos olisi pakko valita miellyttävämpi, niin Lidlin ehdokas voittaisi senkin taistelun. Niin ja hoitavuudeltaan nämä ovat ihan päiväkäyttöön - ainakin minulla - sillä yöt haluan muhitella hoitavampien voiteiden kanssa.

Kosteuttavaa glyseriiniä, mutta kuinka paljon?
Sitten yritän puhua vähän teknisemmin. En INCI-listoista juuri muuta ymmärrä kuin sen, että sitä enemmän ainetta tuotteessa on, mitä aikaisemmin se listassa mainitaan. Emännän käsivoide kehuu allantoiinillaan sekä glyseriinillään...

Emännällä glyseriini viidentenä, allantoiini kaukana perässä.
... mutta INCI-listassa kumpikaan ei ole ensimmäisten joukossa, toisin kuin Isereen voiteessa, jossa edes glyseriini on heti veden jälkeen toisena.

Glyseriini toisena Isereellä, allantoiini tässäkin kaukana perässä.
Jotenka ehkäpä senkin puolestä kääntyisin akuutissa käsivoidetarpeessa Lidlin tuotosten pariin.

Huomautettakoon vielä, että Emännän käsivoiteesta on saatavilla hajusteeton versio, joka varmasti inspaisi minua hiukkasen enemmän. Mutta älkää peljätkö, kyllä minä silti kummatkin voiteet käytän! Eikä tee edes tiukkaa.

Perkele.
Ja haukutaanpa nyt vielä sitten Isereetä siitä, että en ekan kerran avaamisen jälkeen saanut tätä enää kiinni. Niinpä. Enkä usko, että vika on voimissani. No okei, mies väitti, että se johtuisi kaikesta siitä möhnästä, mitä tuonne väliin on jäänyt, mutta kieltäydyn uskomasta. Ainahan sotken kaikki purkkini niin, mutta silti ne kliksahtavat kiinni kiltisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!