maanantai 19. joulukuuta 2011

Dove Nourishing Oil Care

Sain jokin aika sitten testattavaksi Nourishing Oil Care -tehohoitoaineen sekä -tehonaamion Dovelta. Minulla on tapana ottaa muualta tulleet tuotteet heti kokeiluun, joten nämäkin pääsivät heti kylpyhuoneen hyllyä koristamaan ja ihan käyttöönkin asti :)Tehokas tehonaamio.

Tehonaamio oli valkoista, paksua ja supertäyteläistä voidetta, joka pysyi hyvin tukassa valumatta pitkin selkää ja saunanlauteita. Tuoksu oli miellyttävä eikä erityisen voimakas. Lupaus: Imeytyy nopeasti syvälle hiuksiin kosteuttaen hiuksia ja tehostaen hoitavaa vaikutusta ilman että hiukset tuntuvat rasvaisilta. Viikoittaisella käytöllä erittäin sileät, kiiltävät ja eloisat hiukset.

Purkki on hassun muotoinen. Kansi pitää ottaa kokonaan irti -tyyppiset ratkaisut eivät ole lemppareitani, mutta niiden kanssa on opittava elämään :)

Tehonaamion INCIn alkupää: vesi, pehmentävä aine, vaahdonestonaine/pehmentävä aine, antistaattinen aine/emulgaattori/pinta-aktiivinen aine/hiuksia hoitava aine, säilöntäaine/hiuksia hoitava aine, puskuroiva aine/humektantti/ihoa hoitava aine....

Ja tehokas tehohoitoaine :)


Tehohoitoaine oli koostumukseltaan vähän vähemmän täyteläistä kuin naamio, mutta kuitenkin aika paksua ja imeytyi hiuksiin niin, että hupsista vain. Hoitsikan tarkoitus on antaa kaikki tehohoidon hyödyt perushoitoaineen vaikutusajalla. Lupaus: Silottaa kuivia, karheita ja pörröisiä hiuksia ja tekee niistä helpommin käsiteltävät. Valkeaa ja kultaa.


Väritykseltään hoitsikka on valkoista ja kullanhohtoista. Kullanhohtoinen raita on Nutri-Oil-raita, jonka tarkoitus on imeytyä  syvälle hiukseen, kosteuttaa hiuksia sekä vahvistaa niiden rakennetta. Valkoinen raita on hiussuomuja sulkevaa hoitoainetta, joka siloittaa pörröisyyttä ja tehostaa muiden ainesosien vaikutusta.


Tehohoitoaineen INCIn alkupää: vesi, pehmentävä aine, vaahdonestonaine/pehmentävä aine, antistaattinen aine/emulgaattori/pinta-aktiivinen aine/hiuksia hoitava aine, puskuroiva aine/humektantti/ihoa hoitava aine, säilöntäaine/hiuksia hoitava aine...


Kummassakin tuotteessa nuo ekat aineet olivat samat, hiukkasen eri järjestyksessä vain :)

No, mitäs sitten olin mieltä? Täytyy tunnustaa, että käytin putelit varmaan puolilleen ennen kuin havahduin siihen, etten ollut huomioinut vaikutuksia millään lailla. Sitten otinkin tuotteet tehosyyniin.

Huomasin ensinnäkin, että tehohoitoaine imeytyi tukkaan vauhdilla. Se ei tehnyt märästä tukasta sileää, kuten useimmat hoitoaineet. Päinvastoin: tukka jäi karheaksi ja takkuisen tuntuiseksi. Ihmettelin tätä hiukan, mutta koska tukka oli kuitenkin helppo harjata märkänäkin, eipä tuo minua haitannut. Itse asiassa tuli sellainen fiilis, että tukka ei ainakaan ole liuru rasvaletti kuivuttuaan, mikä pitikin sitten paikkansa. Ja aika useinhan sitä tulee arvioitua hoitsikkaa sen perusteella, että vau miten helposti tukka selkiytyy märkänä eikä sitten muista yhtään havainnoida, että vaikuttaakos se mitenkään muuten.

Käytin kerran tai pari viikossa saunoessa tehonaamiota, joka oli paksua tavaraa eikä siis imeytynyt tukkaan ihan samaa kyytiä kuin hoitsikka. Ja kuten sanottu, naamio pysyi saunomisen ajan hyvin tukassa eikä valunut sotkemaan saunanlauteita. Naamio silotti hiuksia hoitsikkaa enemmän, mutta ei sekään saanut märkää tukkaa tuntumaan erityisen sileältä. Hassua.

Kun tukka sitten kuivui, olin todella otettu vaikutuksesta. Latvat olivat siistit ja sileät, mutta tukan tuuheus/paksuus ei kärsinyt laisinkaan. Tuuheuttava Cutrinin Volumism-shampoo oli todella kiva kumppani näille Doven tuotteille. Hiuksissa oli niiden kuivuttua volyymia, mutta latvat eivät hapsottaneet ja muutenkin voisin helpostikin käyttää sanaa 'elinvoimainen' tässä yhteydessä. Ja tiedättekö, miltä hiukset tuntuvat sähköisinä? Sellaisilta vähän painovoimattoman kevyiltä. Miltei siltä ne tuntuivat näiden hoitotuotteidenkin jälkeen miinus tietysti se sähköisyys. Hiukset eivät myöskään menneet kovin herkästi takkuun, vaan pysyivät harjauksen jälkeen selvinä. Muistutan, että puhun siis koko ajan siitä, miten nämä vaikuttivat minun tukkaani, joka on siis pitkä, karhea, paksuhko, värjätty, rasvoittuva ja pörröinen sekamelska.

En kyllä keksi mitään muuta pahaa sanottavaa kuin sen, että en tosissaan tykkää tuosta, että kansi pitää ottaa kokonaan pois. Todella epäkäytännöllistä :) Tehohoitoaineen klikkikorkki olikin paljon kivempi!

(Siitä tietää, että tuote on hyvä, kun pitää etsiä negatiivisia juttuja putelien designista ;) )

Tuotteet on saatu blogin kautta testiin.

4 kommenttia:

 1. Minen ees muistanut että Dovella on hiustuotteita! Vai onko nää ihan uusia tuotteita? Oon aika pihalla :DD

  - Hannavee
  http://likoorikahvi.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Hannavee: Nämä nimenomaiset tuotteeet ovat joo vissiin aika uusia, mutta kai niillä muita hiustuotteita on ollut aiemminkin... Kai :) Mä olen yhtä pihalla... Taustatyö tehty hyvin ja perusteellisesti näemmä :D

  VastaaPoista
 3. posti tuli perille, kiitos paljon! hyvää joulua :)

  VastaaPoista
 4. Maryanneh: Hei, loistavaa! Mahtavaa joulua sullekin! :)

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!