torstai 22. lokakuuta 2009

Tärkeimmät siveltimeni


Niinhän se on, ettei hyvää tulosta saa ilman oikeita välineitä. Siksi ajattelin esitellä omat tärkeät välineeni kauniin meikin tekoon.

Ensinnäkin (kuvassa ensimmäinen vasemmalla) ohutkärkinen sivellin puuterivärillä tehdyn alarajauksen tekoon ja ylärajauksen pehmennykseen. Ilman tätä en oikeasti pärjäisi. Alarajauksen on tärkeä olla siisti, ja sopivan ohut, mutta sitä pitää voida myös kauniisti häivytellä. Ja tällaisella siveltimellä se onnistuu kauniisti. Lisäksi nestemäisen ylärajauksen häivyttäminen puuterivärillä esim. smokey eyes -meikkiä tehtäessä onnistuu tällä.

Toisekseen ohuenohut eyelinersivellin (kuvassa toka vasemmalta), sillä jos teen ylipäätään ylärajauksia, teen ne vesivärimäisellä värinapilla. Kastan eyelinersiveltimen veteen ja otan napista väriä. Sotken ylimääräiset värit kämmenselkääni. Tulos: ohut ja siisti rajaus.

Kolmanneksi tarvitsen sopivan napakan siveltimen (kolmas vasemmalta) varjostuksien tekoon. Isolla siveltimellä väri häivyttyy helposti ympäriinsä eikä sillä saa yhtä näyttävää lopputulosta. Tummimman värin pitää aina olla ulkonurkassa, josta se lähtee sisäänpäin vaalenemaan. Tällä siveltimellä väriä saa liikuteltua sopivasti, muttei liikaa.

Ja lopuksi (eka oikealta) kulmakarvasivellin. Käytän siis puuterimaista väriä, en kynää, ja tällaisellä viistopäisellä siveltimellä saa värin levitettyä kulmiin kauniisti.

Ja lopuksi...

... ripsivärisivellin. Tämä ei ole itselleni mikään must must, mutta jos haluan erityisen erotellut, kauniit ripset, niin käytän tällaista sivellintä värin levitykseen. Ja tämän kätevyyden huomasin, kun epäilin silmätulehdusta toisessa silmässäni. Laitoin terveeseen silmään ripsaria suoraan ripsivärin omalla harjalla, ja tulehdussilmään tällä (siinäkin pitää muistaa ottaa tarvittava määrä väriä kerralla, ettei sotke sivellintä uudelleen ripsariin, kun on jo sillä kerran koskenut silmätulehdussilmään). Vaikka eipä minulla sitten loppujen lopuksi vissiin sitä tulehdusta ollutkaan. Näin kuitenkin varmistin, etten pilaa hyvää ripsaria bakteereilla, jotka olisin sitten tartuttanut yhä uudelleen ja uudelleen silmiini.

muoks. Älä unohda pestä siveltimiä tasaisin väliajoin esimerkiksi Marseille-saippualla!

1 kommentti:

  1. http://www.huuto.net/kohteet/meikkisivellin-setti-_laukku-_sailytys/221253716

    VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!