maanantai 12. maaliskuuta 2012

Luonnollinen ja tummahko puna, whaat?


Olette ehkä jo tajunneet höpötyksistäni sen verran, että vierastan jonkin verran tummia punia. Aina välillä yritän niitä käyttää ja erityisesti pinkit punat ovatkin jo päässeet huulille joitakin kertoja. Kuitenkin punan runsas laitto tuntuu todella vieraalta ja yleensä tyydyn tuputtelemaan punan huulille kevyesti, jotta väriä tulee pikkuisen, mutta huulet eivät näytä superpunatuilta. Sellainen "punasin aamulla huuleni, mutta nyt puna on jo kulunut lähes kokonaan pois" -tyyppinen look on yleensä minun juttuni.


Yksi todella kiva sävy, joka viime aikoina on päässyt käyttööni löytyy suht tuntemattomalta (siis minulle) italialaismerkiltä nimeltänsä Essential. Sävy #2 on kylmä, tumma ja lilahko pinkki, joka syystä tai toisesta on minut itseensä tykästyttänyt.

Siveltimellä laitettuna.

Puna näyttää kuvassa vähän vaaleammalta kuin oikeasti on. Kyllä se aikuisten oikeasti loistaa sieltä huulilta värillään. Hauskinta tässä on se, että sävyä kuvaillaan näin: luonnollisen sävyinen huulipuna, jonka koostumus muistuttaa huulikiiltoa. Tämä sävy sopii hyvin niille, jotka eivät ole tottuneet käyttämään huulipunaa, tai haluavat erittäin luonnollisen meikin.
Okei, kuvassa tuo todella näyttää luonnolliselta, vaikka ei sitä mielestäni oikeasti nyt ole - ainakaan siis sillä perinteisellä tavalla. Siitä asiasta voidaan keskustella, mutta jos nyt ei sitten kuitenkaan. Eniten minua ihmetyttää tuo kohta, jossa väitetään, että koostumus muistuttaa huulikiiltoa. Siis öö mitäh? Näyttääkö tuo jonkun mielestä nyt huulikiillolta edes vähän? Ei. Se ei kiillä tippaakaan, se ei edes tunnu kosteuttavalta. Se tuntuu siveltimelllä levitettynä huulilla kuivalta, kuin huulille tuputellulta.Okei, huomattavasti  pehmeämpikoostumuksiselta se näyttää, kun se on levitetty kämmenselälle reilulla kädellä. Mutta ei luonnolliselta, vai?

Suoraan puikosta levitettynä se näyttää huulilla tältä:

Ei rajauksia, kun ei ole sopivan sävyistä kynää. Kai.

Eli väriä tulee kyllä lisää ja yläkuvassa näyttää kovin kosteutetulta, mutta hyvin äkkiä tuo huulille kuivuu. Huulikiiltoa tämä ei siis koostumukseltaan muistuta minun mielestäni pätkääkään. Mutta se ei haittaa. Puna on superkestävä kaikessa kuivuudessaan ja vaikka tuo väri periaatteessa on tumma, niin on pakko yhtyä tuohon punakuvaukseen ja todeta, että tämä sopii luonnollisen lookin kavereille. Ainakin minulle tämä on sävyltään juuri sellainen, ettei tämä näy kirkolta kotiin, vaikka tummahko onkin. Vaikea selittää. Joskus joku sävy vain on sellainen, että toisella se huutaa huulilla, että katsokaa, minulla on punaa ja toisella tyypillä sitä hädin tuskin noteeraa.Tykkään myös tuosta muotoilusta, sillä tällä on helppo myös "rajata" huulet. Muotoilee kivasti huulten muotoa ja pysyy suht hyvin tällaisellakin tumpelolla huulten rajojen sisäpuolella.

En tiedä, mikä löytö tämä on, kun on maannut punalaatikossa iäisyyden, mutta ilmeisesti joku kauneushoitoioissa sun muissa myytävä tapaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!