sunnuntai 18. maaliskuuta 2012

Koruja ja kokemuksia

Seuraa kilometripostaus!!

Liipataan taas asian vierestä, mutta tuntui, että asia vaan pursuaa sisältäni, joten pakko purkaa. Asiani koskee nimittäin koruja, joiden olemassa olo on taas alkanut pitkän kaamosajan jälkeen kiinnostaa. Ja ei, älkää peljätkö, en ala esitellä koko koruvarastoani, vaan kertoisin vaan muutamasta uudesta jutusta ja yhdestä vanhasta suosikista.

Kun tuossa taannoin oli ne yhdet häät, joita varten ehdin stressata jo kiloista ja kynsistä ja meikistä ja ties mistä, niin kyllä vaan, stressasin myös koruista. Koska asukokonaisuuteni teema oli kulta-musta, pitihän ne korutkin sitten saada teeman mukaisiksi. Ongelma oli se, että olen aina hamstrannut vain hopeanvärisiä juttuja, sillä kulta on jotenkin tuntunut vieraalta ja no, halvalta. Tähän väliin voin kertoa anekdootin siitä, kuinka selitin tätä asiaa miehelle, joka tuossa vaiheessa oli jo ostanut kultaiset kihlat. Että joo... Tykkään silti kihla- ja vihkisormuksistani, älkää pelätkö! :)


On kulta joissain tapauksissa kivankin näköistä ja kun äitini kiikutti ostosreissultaan nämä ihanuudet, ei ollut vaikeaa alkaa fanittaa kultaisia koruja. Näiden hinta ei tosiaan ollut kova, mutta eivät nämä tuo mieleeni sellaista halpiskorua, kuin kulta yleensä (minun kieroutuneessa mielessäni). Käsittääkseni nämä ovat muuten Glitteristä.


Nuo isot korvakorut sitten laitoin sinne häihin kera kaulakorun ja hyvältä näytti. Ei ne noin äkkiä katsottuna ehkä ole mitenkään erityisen kivat, mutta olen oppinut, että korvissa korut näyttävät sitten jo ihan erilaisilta. Tykkään isoista korvakoruista, jotka näkyvät vaikka tukka olisi aukikin. Jos tukka on kiinni, pienetkin korut kelpaavat.


Kaulakoru ihastutti eniten. Se tuo juhlan tuntua avonaiseen kaula-aukkoon. Aivan täydellinen. Tykkään tällaisista dekolteen täyttävistä malleista. Ne tuovat pikkuisen extraa vaikka ihan perusmustaan toppiinkin.


Pienempien korviksien kanssa kävi pieni äksidentti sitten, kun toisesta irtosi käytössä tuo "timantti"rivi. Tietääkö joku saako sitä millään liimalla takaisin? Tykkään meinaan näistä ihan sikana.


Tuorein tapaus korulaatikkooni saapui perjantaina luokseni. Kun MyFiinan korut alkoivat pyöriä joka blogissa, kiinnostukseni ko. verkkokauppaa kohtaan vähän laantui juuri, kun se oli alkamaisillaan. Kun sama asia pyörii jokaisessa isossa blogissa ja samalla viikolla, niin silloin tulee yliannostus. Pieni porrastus ei olisi pahitteeksi :) Lisäksi olen huono lukemaan koru-aiheisia juttuja ja siksi onkin jännä, että oletan, että te nyt innostutte. No eniveis, olin näköjään liittynyt kuitenkin MyFiinan fb-faniksi ja kun etusivulleni sitten pamahti tieto pikkuisesta alekoodista, niin kävin tutustumassa sivuihin ihan huvikseen. Sieltä löytyi muutamakin juttu, mitä olisin halunnut, mutta tilasin ainoastaan yhden, pienen, mutta oi niin pakollisen -hopeisen-....


... pandakorun*! Meidän perheessä pandat ovat the juttu, joten tämä oli ihan måste. Kerran kun silmänympärykseni olivat ihan punaiset ihottumasta, mies katsahti minua ja ihan ex tempore kutsui minua pandaksi, joten se jäi elämään. Voitte arvuutella, mikähän eläin se mies mahtaa olla...


Mutta back to the koru. Tämä on ihana! Vaikka tämä onkin ihan pöhkö eläinkoru ja todella lapsellinen, niin siinä on blingiä sen verran, että kyllä voi käyttää muutenkin kuin arkena, vaikken sitä ehkä teekään. Tuon itse ketjun varmaan vaihdan.


Mites MyFiina sitten verkkokauppana toimi? Tykkäsin itse sivuista tosi paljon, olivat selkeät ja helppokäyttöiset ja pelkistetyn tyylikkäät. Sivuilla kerrottiin, että paketti toimitetaan 3-4 päivässä, mutta kun viikonloppuna tilasin, ei koru vielä torstainakaan tullut. Olin vähän pettynyt, koska kyseessä oli vain yksi pieni koru, jonka kirjepostissa voi lähettää yhdessä päivässä. Kun on kyse tällaisistä pienistä jutuista, niin MyFiina voisi puolestani olla sellainen prettymäinen paikka ja korut voitaisiin toimittaa jo seuraavana päivänä tilauksesta, jos tilaus on tehty aikarajaan mennessä. On ihan typerää odotella yhtä pientä korua koko viikkoa, vaikkei sillä nyt mikään kiire ollutkaan.



Koru kuitenkin saapui perjantaina, joten en nyt siitä päivän myöhästymisestä nillitä sen enempiä. Joka tapauksessa MyFiinalla on todella kauniita koruja, kuvat sivuilla ovat selkeitä, hakutoiminnot ovat tosi hyvä lisä ja hinnat eivät todellakaan ole pahat. MyFiinan valtti on juuri se varmaan, ettei toisia tällaisia koruihin (ja asusteihin) paneutuneita nettikauppoja varmaan montaa ole, varsinkaan näillä hinnoilla. Kiva saada sellainen korujen halpiskauppa markkinoille. Tilaan varmasti uudelleenkin, mutta tosiaan jos johonkin häppeninkiin haluaa korunsa saada, niin kannattaa ajoissa tilata. Niin ja sain tästä 20 prossan fb-alen, joten se ikäänkuin hyvitti 2,95 euron toimituskulut, melkein. En tiedä, onko järkeä yhtä korua postikuluineen tilata, että ehkä sitten useamman korun satsi olisi viisaampaa, niin ei tule yhdelle korulle turhaa hintaa niin paljon.


Ja seuraavaksi esittelen yhden rakkaimmista ja käytetyimmistä koruistani, joka on tämä sydänkoru. Tämä on ostettu jostain Sellon vaateliikkeestä, en nyt muista sen nimeä. Korun hinta oli 30 euron luokkaa ja tämä on ollut joka sentin arvoinen. On meinaan tullut käytettyä! Ja koskaan ei mikään koru ole kerännyt kehuja niin kuin tämä. Muhkea, hopeinen, ihana.



No, tutustuin sitten tässä myös Boozt.comiin, mikä on taas aika saavutus, kun pitäisi olla ostolakossa. Siellä kuitenkin oli farkkuja niin kivassa alessa, että tilasin sitten yhdet. Noh, sitten tajusin, että kun tilaa uutiskirjeen saa 5 euron lahjakortin. Sellainenhan piti heti saada. Mutta sitten selvisi, että lahjakorttia voi käyttää vasta, jos tilauksen arvo on 30 e. Eli piti naputella kyytiin yhdet kivat Piecesin bokserit ja Piecesin halvimmat mahdolliset, kultaiset pallurakorut. Siitä sitten kun lähti se 5 e, niin loppusumma oli toimituskuluineen isompi kuin, mitä se olisi ollut, jos olisin tyytynyt ilman alekoodia pelkkiin farkkuihin.


Noh, maksoin verkkopankissa (viikonloppuna) ja sitten tuli maanantaina tieto, että paketti on lähetetty, mutta boksereita ei ollutkaan, joten ensinnäkin pitää niistä hommata jotenkin supervaikeasti rahat takaisin asiakaspalvelun kautta (joka väitti ensin, että olivat veloittaneet oikean, vähennetyn summan!) ja sitten toisekseen, ihan turhaan nyt sitten tein koko suuren tilauksenkasvatusoperaation, kun en edes saanut niitä kivoja pöksyjä (ne oli ihanat!).


Joka tapauksessa tein tilauksen sunnuntaina ja sain paketin keskiviikkona, joten nopea oli toimitus. Se tuli UPSilla, joten toimittavat ihan ovelle. Tämä tosin oli jätetty laatikkoon. Lähettivät sen kuitenkin Tanskasta, joten aika nopsaan tuli. Siitä pointsit. Bootzissa oli koruja monesta hintaluokasta, jotkut tosi ihaniakin. Tilaamani korut olivat siis tuollaiset kultaiset pallerot ja aluksi ilahduin, kun ne olivat tosi muhkean kokoiset. Pikkuiset pallot ovat jotenkin aika turhat. Mutta nuo ovat kyllä jo ehkä överi-isot, joten katsoo nyt sitten, teenkö niillä mitään. En nyt linkkaa niihin, kun taisivat loppua jo varastosta.

Sitten pari teemaan sopivaa kuvaa vielä blogin arkistoista:

Korut H&M, luomiväri MAC, huulikiilto Miners
Kynsilakka Lumene, takki ja korut H&M
Tämän postauksen pointti nimittäin oli vaan se uudelleen herännyt rakkaus koruihin. Pari vuotta sitten leikittelin aina (halpis)koruilla ja asusteilla, oli pinkit korvikset ja pinkki panta tai punaiset sydänkorvikset punaisen takin parina. Totta kai noihin voi myös meikit yhdistää. Sitten tuo tapa vissiin raskauden tuoman väsymyksen takia vähän jäi, mutta haluaisin kovasti tuoda sen takaisin. Saman asun saa toimimaan ihan eri tavoilla, kun yhdistelee eri korut ja muut asusteet. Jo erilaisella kaulakorulla saa aikaan paljon, saati sitten vaikka huivilla. Siksi esimerkiksi tuo MyFiina miellyttää ajatuksen tasolla tosi paljon, koska tällainen nettikauppoihinkin hurahtanut voi nyt löytää koruja todella edullisesti. Eikä varmaan muita kotimaisia vastaavia ole. Pointsit sille siis. Vielä kun kehitettäisiin tuota toimitusaikaa, niin olisin superhappy :)

Luulen, että joudun tekemään vielä jonkun korukollaasin, että pääsen yli tästä fiksaatiostani. Sulka- ja lehtiaiheiset korut kiinnostavat jostain syystä, vaikka ennen en ole niistä välittänyt. Auttakaa....


Ps. Ei ne farkut mahtuneet jalkaan, mutta olivat kyllä muuten ihanat. Pitää taas alkaa "karppaamaan". Nyt on taas joku hyvä syy. Ostin jo tonnikalaa, raejuustoa, kanaa, salaattitarpeita... Ehkä se tästä.

Pps. Käsi ylös, kuka oikeasti jaksoi lukea tänne asti?

3 kommenttia:

  1. "Räpylä pystyssä"
    Korut ovat ihania, niitä kerääntyy ihan huomaamatta, ihan kuin kilojakin...=)
    Tuo pandariipus on niin hurmaava että se varmaan ostettava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :) Noita koruja on myös sellaisia perusnallen näköisiä, mutta tuo panda on kyllä söötimpi :)

      Poista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!