perjantai 11. marraskuuta 2011

Päiväkirja: DermaSyd Hydroactive Balance

Iloisen väriset pullot pääsivät testiin.


No niin, tykästyin Wella-testin aikana päiväkirjamaiseen lähestymistapaan, joten sillä mennään DermaSyd by Simin Hyposensible-sarjan normaaleille, rasvoittuville ja pitkille hiuksille tarkoitetun Hydroactive Balance -pariskunnan (klik ja klik) testinkin aikana. Jos et jaksa lukea koko tekstiä, niin skrollaa alas yhteenvedolle. Aloitin testin heti Wellan perään eli lähtötilanne oli suhteellisen sileä ja hyvältä näyttävä tukan reuhka.

Tekstissä vilahtelee myös pari kuivashampoota sekä muotoilutuotteita. Näistä kuitenkin omissa postauksissaan lisää.

Prettyn sivuilla Hyposensible-sarjasta kerrotaan näin:


"DermaSyd Hyposensible on täydellisen yksilöity, hajusteeton ja väriaineeton hiustenhoito- ja muotoilusarja, joka sopii kaikille, myös herkistyneille sekä useimmille astmaatikoille ja allergikoille. Halutessasi voit parfymoida tuotteet itse omalla lempiparfyymilläsi, jolloin tuotteesta tulee juuri sen tuoksuinen kuin haluat." (toim.huom. Tuota itse parfymoisita en harmi kyllä testin aikana tajunnut!)



Päivä 1: Teen illalla jo edellisen testin aikana perinteeksi muodostuneen Sexy Hair -tehohoidon (pari tippaa SH:n kosteusseerumia yhdistettynä tällä kertaa testissä olevaan DermaSydin hoitoaineeseen) ja hipsin saunaan. Kun pesen hoidon pois, tukka ei ole erityisen sileä... Hmmm... Pesen tukan läpinäkyvällä, paksuhkolla shampoolla, joka vaahtoaa, mutta ei älyttömästi. En saa haluamaani vaahto-afroa aikaiseksi, mutta käy se näinkin. Valkoinen hoitoaine näyttää paksulta, mutta on itse asiassa yllättävän kevyttä koostumukseltaan. Hiukseni imevät hoitsikan itseensä nanosekunnissa ja läträän sillä lisää. Alunperin olin tyytyväinen siitä, että hoitoainepurkki (220 ml) on shampoopurnukkaa (280 ml) pienempi, koska käytän shampoon aina ensin loppuun, mutta tällä vauhdilla hoitoaine kuluu kyllä nopiaan. Vaikka hoitoainetta kuluu runsaasti, ei tukka huuhtomisen jälkeen ole yhtä takkufree kuin Wellan hoitsikan jälkeen. Toisaalta eipä tämä olekaan kosteuttava hoitsikka. Mitähän tästä oikein seuraa? Epäilyttää kokeilla tukan harjaamista, mutta se onkin yllättävän kivutonta. Tukka selkiytyy helposti eivätkä kivun kyyneleet valu silmänurkista. Hyvinhän tämä sujuu.

Päivä 2:n aamu: Aika tuuheaa/sileää meininkiä !!


Päivä 2: Nukuin tukka auki ja odotan aika innolla, minkälainen pääpehkoni on kuivana. Olen superyllättynyt parista asiasta. Ensinnäkin siitä, miten tuuhealta tukka näyttää. Toisekseen siitä, miten pehmeältä ja sileältä se siitä huolimatta tuntuu. Ei karhealta laisinkaan. Tämähän vaikuttaa hyvältä.

Päivä 3: Pesin eilen taas tukan. Kaikki hyvin. Tukka on jotenkin mageella tavalla ihana. En oikein ymmärrä... Paksu, mutta pehmeällä tavalla. Ei niin karhea kuin oma naturelli tukkani.

Päivä 4: Oli tarkoitus mennä eilen illalla hiuksia pesemään, mutta en sitten kerinnyt. Tukka ei silti ole aamulla lainkaan lähmäinen, vaikka sitä hieman pelkäsin, koska shampoo on päivittäiseen käyttöön tarkoitettu. Hiuksista riippumattomista syistä olo on silti tunkkainen ja käyn aamulla suihkussa ja pesen hiukset samalla. Yllätyn taas siitä, miten takkuisen tuntuiset hiukset pystyy harjaamaan näin helposti märkinä. Kokeilen huvikseni Wellan Volume-muotovaahtoa ja annan hiusten kuivua vapaasti. Ystävät kehuvat paksua tukkaani kylässä käydessään. Jes!

Päivä 5: Eilen jäi tukka pesemättä. Yritän sinnitellä huomisaamuun. Sitten huomisiltana onkin kauan kaipaamani tyttöjen ilta, joten sitäkin varten tukan on hyvä olla mahdollisimman  puhdas. Mitenkään överilikainen tukka ei ole vieläkään (klo 14:00), vaikka siinä majailevat muotovaahdon jämät, joten olen tyytyväinen.

Päivä 6: Pesen tukan aamulla ja laitan kosteaan tukkaan Wellan muotovaahtoa. Tukka on kuivuttuaan supertuuhea. Biozellin hiuspuuterin (oma postaus täällä: klik) jälkeen hiukset ovat kuin leijonanharja. Suihkin tukkaan vielä Wellan hiuskiinnettä ja lähmään latvoihin vähän Shine Blasteria (klik). Laitan osan hiuksista kiinni ja suihkin vielä vähän lakkaa. Nyt kelpaa bilettää. Ja tukka tuoksuu hyvältä.

Päivä 7: Eilinen kampaus pysyi yli odotusten. Läträsin lakalla, mutta tukka ei näyttänyt siltä. En tarvinnut kertaakaan matkakokoista kiinnettä, joka laukussani odotteli. Kun jossain vaiheessa kyllästyin kampaukseen ja avasin tukan, sain harottua helposti sormia tukan läpi ilman törmäämistä lakkapaakkuihin. Kampauksen uudelleenmuotoilu oli yllättävän helppoa. Toivun eilisestä, mutta pesen silti tukan aamulla piristyäkseni.

Päivä 8: En jaksa kömpiä aamuiselle tukanpesulle, ehkä pääsen illalla saunaan? Tukka kärsii koko päivän sotkunutturalla. (Ai millä? Check it out: klik.)

Päivä 9: Eilen perinteinen Sexy Hair -hoito yhdessä DermaSyd-pesun kanssa. Aamulla tukka on taas ihanan pehmeä ja paksu. On se jännä, miten eri tavalla tukka voi tuntua kivalta eri tuotteiden kanssa. Wellan kanssa hiukset olivat enempi silkkisen sileät, eivät paksut, mutta eivät ohuetkaan, ja nyt näiden DermaSydien kanssa pehmeys ja paksuus ovat avainsanoja. Ja silti kumpikin koostumus miellytti.

Päivä 10: Tein eilenkin taas Sexy Hair -jutskat saunassa. Ihanaa, miten puhtailta hiukset tänään tuntuvat. Pidän niitä ponihännällä, kotona kun olen, mutta voi että ne näyttäisivä hyvältä auki. Kukaan ei vain ole katsomassa. Mietiskelen, että nämä DermaSydit tekevät tukasta vähän kuin Wellan Moisture-tuotteiden ja Cutrinin Volumismien välimuodon. Sileys ja pehmeys ilmenee vähän Wellamaisena ja tuuheus ja sellainen jännä paksuus Volumismaisena. Ei paha juttu laisinkaan.


Päivä 11: Enpä sitten pessyt eilen tukkaa. Päälaelta tukka rasvoittuu iltaa kohden niin, että vauvan könyttyä nukkumaan, suuntaan minä suihkimaan tukkani puhtaaksi.


Päivä 12: Puhdas tukka on koko päivän letillä, mutta illalla väkerrän sen vielä aavistuksen normaalia hellävaraisemmalle nöttönutturalle - avaamatta lettiä. Pesisinkö sen tänäänkin? Ehkä, jos illalla vielä jaksaa.

Päivä 13: En sitten pessyt tukkaa eilen. Olisi hyvä tilaisuus kokeilla ostamaani Herbinan tuuheuttavaa kuivashampoota tai Prettyltä testiin saamaani Biozellin kuivista. Tukka kun ei ole överirasvainen (eli sellainen, etteikö tilannetta voisi pelastaa), mutta vähän rasvoittunut kuitenkin. Harmi, kun kamera on edelleen kaverini hoteissa. Olisi voinut ottaa ennen- ja jälkeen-otoksia. Testaan kuitenkin kumpaakin kuivista. Toista toiselle puolelle päätä ja toista toiselle puolelle. Kumpikin saa tukan näyttämään freesimmältä, Herbina tuuheuttaa ehkä aavistuksen enemmän, niin kuin nimikin lupaa. Biozell tuoksuu todella hyvältä. Ihastelen jonkin aikaa freesiä tukkaani, mutta päätän silti hipsiä suihkuun, kun mies vahtii vauvaa. Illalla se ei kuitenkaan onnistuisi. Tuntuu muuten kuin tukka ei enää imisi hoitsikkaa niin paljon itseensä kuin alussa. Tarkoittaako se jotain? Onko tukka paremmassa kunnossa? Annan tukan kuivua vapaasti ja voi jumanzuikka! Tukka on ihan mielettömän paksu, siis wtf??!? Jos tämä on näin helppoa ilman mitään muotoilutuotteita, niin miksen aina pese tukkaa aamuisin? Ei minulla ole mihinkään kiire, kun kerta kotona hengailen. Aivan, mitä helvettiä? Olen ollut mammalomalla huhtikuusta lähtien ja neuvolakäyntejä lukuunottamatta aamumenoja harvoin on. Joten miksi ihmeessä en ole sijoittanut suihkuja aamuihin, vauvan päikkäriaikaan? Varsinkin viime aikoina vauvan rytmi on ollut niin jämpti, että aamupäikkäreihin voi luottaa. Sanokaa minun sanoneen, että tilanteeseen tulee nyt muutos. Siis miksi, oi miksi, kamerani on teillä tietymättömillä? Olisin napsinut sellaiset otokset leijonanharjastani, ettei mitään rajaa. Ah. En voi  lopettaa tukkani hiplaamista.

Päivä 14: Siis oikeasti. Paksuntaako nuo DermaSydit tukkaa joka käytöllä enemmän ja enemmän? Pesen taas aamulla tukan ja annan kuivua vapaasti. Siis paparazzit tänne, hellouuuu.... Hiukset ovat niin paksut, että heiluttelen niitä jatkuvasti, peilailen ja hiplailen. Tästä kun saisi kuvan, ei hitsi. Täytyy sanoa, että testijakso oli tositositosi onnistunut. Vaikka päätän "julkisen" testin tähän, aion vielä jatkaa näiden käyttöä kotikäytössä ehkä Wella-purkkien kanssa vaihdellen. Tuoksuttelen tukkaani, ei muuten tuoksu oikeastaan miltään. Jännä tunne.

Yhteenveto: Mitäpä tässä voisi sanoa? On hassua, miten eri tuotteet saavat tukan ihan eri tuntuisiksi, mutta aivan yhtä rakkaiksi. Tämä testijakso tarjosi minulle tuuheutta ja pehmeyttä, myös  hoitavuutta... Edellinen tukkatesti teki hiuksista sileän, mutta tämä testi tosiaan sai tukan tuuheaksi ja sellaiseksi paksun pehmeäksi. Sitä on vaikea kuvailla, mutta tunne on mahtava. Ja klikkikorkeista tietenkin plussaa. Tuotteet eivät tosiaankaan tuoksu miltään, mutta enpä muistanut testata tuota kikkaa, että olisin tuoksuttanut ne jollain omalla tuoksulla. Ihan kiva oikeastaan, ettei tukan tuoksu sekoitu hajuveden kanssa, vaikka tykkään kyllä haistella hyvältä tuoksuvaa tukkaa.

INCI-listasta: Katsoin muutaman ensimmäisen ainesosan (veden jälkeen):


Shampoo: Pinta-aktiivinen aine/puhdistava aine/vaahtoava aine, Viskositeetinsäätäjä, Pinta-aktiivinen aine/vaahtoava aine/puhdistava aine/hiuksia hoitava aine, Pehmentävä aine. Hoitoaine: Pehmentävä aine/emulgaattori/emulsiota stabiloiva aine/opalisoiva aine/viskositeetinsäätäjä, Säilöntäaine/hiuksia hoitava aine, Emulgaattori, Antistaattinen aine/hiusten takkuuntumista vähentävä aine/hiuksia hoitava aine, Emulgaattori/pinta-aktiivinen aine. 


Mielestäni näyttää aika hyvältä ja hoitavalta :)

(Olen muuten todella pahoillani siitä, ettei kuvia ole kuin tuo yksi testin alkupuoliskolta, sillä kamera tosiaankin unohtui testijakson aikana kaverilleni.)

DermaSydit, Wellat sekä Biozellit on saatu blogin kautta testiin.

2 kommenttia:

  1. Tiesithän, että piilomainonta on laitonta. Myös tradedoubler-linkit ovat mainostusta. Ikävää, että niin monessa blogissa ei ole selvää, että mainonta pitää mainita aina.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Kiitos viestistä. Tiesin, että piilomainonta on laitonta, mutta en tiennyt, miten TD:n linkkien kohdalla pitää toimia. Nyt asia korjataan ja laitan *-merkin niiden linkkien kohdalle, jotka ovat mainoslinkkejä. Teen tämän seuraavasta postauksesta alkaen. Pahoittelen asiaa.

    VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!