perjantai 11. marraskuuta 2011

OBS! Sananen taas mainonnasta :)

Joku anonyymi tuossa mainitsi noista Trade Doublerin linkeistä, joita olen tässä itsekin pohtinut jo pitkään. Eli miten merkkaan ns. yhteistyölinkit, kun ei joka linkin kohdalla viitsi mainita, että ai niin btw, tämäkin on sitten ns. mainoslinkki. Päätin käyttää tästedes (käytännössä maanantain postauksesta alkaen) Lintun tapaa, joka on muihinkin blogeihin jo levinnyt eli mainoslinkin kohdalla on *-merkki. Onko tarpeeksi selkeää?

Erikseen mainitsen postauksen lopussa viimeistään, olenko saanut esitellyt tuotteet blogin kautta.  Kaikki linkit ovat sellaisia, joiden takana seison itsekin. En koe, että siinä on mitään pahaa, jos tilaan Yvesiltä tuotteita ja linkitän sitten sinne ns. mainoslinkin.

Jokohan nyt saisi käsiteltyä loppuun tämän blogien mainostamisjupakan :)

4 kommenttia:

 1. Kiva, että otit kommenttini asiallisesti vastaan. :-) mainostamisessa ei ole mitään pahaa - päinvastoin, sehän on hienoa jos bloggaaja saa edes pieniä roposia näkemästään vaivasta. Tulee vain lukijana aika huijattu olo, kun huomaa mainoslinkin, jota ei ole ilmoitettu. Ikään kuin bloggaaja yrittäisi salailla mainostamistaan. Tiedän kuitenkin, että asia ei usein näin ole, vaan kyse on myös tietämättömyydestä.

  Tuosta tähtimerkinnästä vielä, että se lienee ihan ok tapa ilmoittaa mainostuksesta. En tiedä tarkemmin tuosta Lintun tavasta, mutta olisi kiva jos tähti olisi tosiaan jokaisen yksittäisen linkin edessä/jäljessä ja sitten selostus tähden tarkoituksesta näkyvällä paikalla esim. sivupalkissa tai jokaisen postauksen lopussa. Tällöin on helppo jokaisen linkin kohdalla paikallistaa, onko kyseessä mainos vai ei.

  Kivaa syksynjatkoa ja bloggailuintoa!

  T. Aiempi anonyymi

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Joo siis täällä tapauksessa kyse oli ainakin ihan tietämättömyydestä ja piti ihan metsästää blogeja, joissa olisi asiasta kirjoitettu, jotta sain selville, miten se kannattaisi sitten merkitä. Kiva vaan, kun huomautit asiasta, koska olen jo jonkin aikaa suunnitellut tekeväni asialle jotain, kun itselle tuli sellainen olo, että ei ole oikein, jos ei sitä asiaa selkiytä jotenkin :) Ihan senteistähän tässä on kyse, että sama vaikka noita linkkejä ei edes olisi :) Mutta laitan siis tästedes tähden sen linkin perään (esteettisesti kivempi niin) ja tuossa sivupalkin ylimpänä lukee selitys. Jos tuntuu, että herättää hämmennystä, niin sitten pitää laittaa joka postauksen jälkeen tjsp.

  VastaaPoista
 3. Mulla ei ole blogistasi muuta kuin positiivista sanottavaa =)

  VastaaPoista
 4. Kisu: Kiitos, ihanasti sanottu :)

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!