tiistai 31. elokuuta 2010

Meikkivoiteita, part 1

Nyt niihin meikkivoiteisiin, joista aina välillä kerron, ja sitten unohdan ne. Alustuksena kerron nyt heti (olen toki kertonut aikaisemminkin), että kosmetiikkamaailman syvyyksistä löytyy kaksi tuotetta, jotka ovat minun mielestäni yli muiden. Toinen niistä on välttämättömyys ja toinen ylellisyys.

Ylellisyys on tietenkin huulikiilto. Se ei ole pakollinen paha ja pystyn ilman huulimeikkiä menemään ihmisten ilmoille. Huulikiilto on kuitenkin sellainen finishing touch, joka tekee meikistä kokonaisuuden ja  piristää sitä kivasti. Se ei siis kuitenkaan ole välttämätön. Kiiltoja minulta löytyy kuitenkin paljon, kymmeniä ainakin, jos ei satoja. Enää en silti ole niin fanaattinen kiiltojen kerääjä, mitä nuoruudessani olin.

Meikkivoide on sitten välttämättömyys. En mielelläni lähde edes kauppareissulle ilman meikkipohjaa. Syynä on epävarmuus omasta ihosta, joka taas johtuu nuoruuden iho-ongelmista. Nykyään iho on muuten ihan ok eli siedettävä, mutta suurentuneet ihohuokoset ovat iso ongelma ja ne pilaavat kyllä koko ihon. Niitä on todella hankala saada peittymään millään, joten olen jatkuvasti etsimässä uutta ihmetuotetta, joka kykenisi siihen (edes paremmin kuin joku edeltäjänsä). Meikkivoiteitakin minulle on kerääntynyt aika paljon eikä olisi mitään mieltä tehdä niistä omia postauksiaan tai kertoa sen tarkemmin hirveitä stooreja tai kuluttaa aikaa ottaen niistä kuvia käytössä - jotkut olen muutenkin hylännyt jo kertakäytön jälkeen. Ajattelinkin, että teen muutaman postauksen, joissa kerron kokeilemieni meikkivoiteiden (eri hintaluokista) plussia ja miinuksia koskien minun ihoani, joka rasvoittuu helposti, mutta on erityisesti talvella myös paikoin kuiva. Laitan hintatiedon (arvioidun) mukaan, jos minulla on siitä jotain käsitystä. Linkkaan myös aiempaan postaukseen, jos sellaisen olen tehnyt. Mielipiteethän voivat matkan varrella muuttua, joten älkää ihmetelkö, jos puhun nyt muuta kuin aiemmin. Niin, ja laitan myös jotain yleisiä asioista, jos tulee mieleen, esimerkiksi "levittyy parhaiten siveltimellä". Sehän ei ole plussa eikä miinus, vain fakta. Merkkaan ne vaikka tähdellä. Tämän postauksen tuotteissa ei tosin vielä tällaista merkintää ole.

Aloitetaanpa kahdella tyystin eri hintaluokkaa edustavalla meikkipohjalla, jotka ovat parina viime viikkona olleet enemmän käytössä kuin muut.


L'Oréal Paris Roll'on True Match, n. 18 e
(aikaisempi postaus täällä)

+ kokeilemistani pohjista tämä peittää huokoset parhaiten - jopa kokonaan
+ edullinen
- rasvainen, joten rasvoittuvalla iholla lähtee helposti liikkumaan viimeistään iltapäivällä - puuteria tarvitaan (ensin pitää taputella iho kuivaksi paperilla)
+ kulkee hyvin laukussa mukana
-/+ telasysteemin takia aavistuksen hankala käyttää pikkutarkassa työskentelyssä / suuret pinnat puolestaan pystyy meikkaamaan nopeammin kuin tavallisella meikkivoiteella
- telaa ehkä vaikea putsata eli ei kovin hygieeninenDior Diorskin Nude Natural Glow Hydrating Makeup SPF 10, n. 54 e / 30 ml

+ ihana, hehkuva pohja
+ peittävä
+ pysyi jopa kaatosateessa: taputtelin ihon kuivaksi paperilla ja meikkipohja oli entisensä
+ meikkipohja ei lähtenyt "liikkeelle" edes ihon rasvoittuessa, vaikka iho toki kiiltelikin
+ kaunis pullo
+ kätevä pumppupullo
- hintava

6 kommenttia:

 1. VOi hitto toi Diorin voide kuulosti niin unelmalta!! Tosin hei, nythän on Sokkarilla kauneusviikot, joskohan toi olis alennuksessa.. Täytyy käydä tsekkaamassa!! :D Itelläni on samanlainen iho kuin teitillä, enkä oo vielä löytäny mitään mullistavaa. Tosin en mitään kalliita oo mennykään kokeileen, pitäs joskus pyytää näyte jostakin kalliimmasta.. :D

  VastaaPoista
 2. Hannukkaz: Tuo Dior on kyllä hyvä, mutta kannattaa tosiaan pyytää näyte, sillä tuolla hinnalla ei viitsi tehdä virheostoksia :/ Mutta itselleni tuo oli aika täydellinen :)

  VastaaPoista
 3. Diorskin Nude on myös oma luottomeikkivoiteeni, enää ei edes (kovin paljon) tee mieli kokeilla muita! Ainoa miinus tosiaan tuo hintavuus, pitää hamstrata tax freestä tms., kun tilaisuus tulee.

  VastaaPoista
 4. .Nekku: Mutta kerrankin hinta takaa laadun :)

  VastaaPoista
 5. Löytyykö Diorilta ihan vaaleita sävyjä? Kuulostaa samantyyppiseltä kuin Clarinsin Teint Lift Eclat, josta kaipaisin vähän enemmän peittävyyttä, vaikka muuten on ihana.

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: En tiedä sävyvalikoimasta, mutta tuo omani on kyllä juuri sopivan vaalea omalle kalpealle iholleni (eikä se mielestäni ole edes vaalein mahdollinen)...

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!