lauantai 26. toukokuuta 2012

Yves Rocherin ja St. Morizin itseruskettavat


Sain viimeisimmästä Yves Rocherin tilauksesta tilauslahjaksi (jonka siis toki itse valitsin) vartalonkuorinta-aineen lisäksi kasvoille ja vartaloille tarkoitetun itseruskettavan. Kyse oli vain 30 millin tuubista, joten testailin tätä vain kasvot/kaula/dekoltee-alueelle suurella jännityksella... niin kuin kaikkia itseruskettavia.


Voiteen koostumuksesta sen verran, että tykkäsin hitosti. Perusvoiteelta näyttävä, mutta geeliltä tuntuva voide ei tuoksu tippaakaan ällöitseruskettavalta, vaan tuoksu on todella ihanan virkistävä ja kukkainen (?). Voidetta oli helppo levittää, joskin kannattaa tehdä se ripeästi ennen voiteen imeytymistä, jotta tietää, mihin on jo levittänyt.

Laitoin tätä ensimmäisen kerran torstaina aamupäivällä yhdentoista aikaan. Olin edellisenä iltana, ennen tuota ensimmäistä laittokertaa, kuorinut kasvot ja laittanut Yvesin virkistävän kasvonaamion, joten nassu oli aika tasainen. Varmuuden vuoksi laitoin aamulla vielä Paula's Choicen kuorintageeliä.

Koska jännitin lopputulosta pirskatisti, sekoitin tätä varmuuden vuoksi kosteusvoiteeseen. Tämä myös siksi, ettei tässä minituubissa ollut mitään varoitusta tulevan rusketuksen voimakkuudesta. Tässä vaiheessa mies hääti minut vessasta ja ehdin napata mukaan vain rusketustuubin. Kun sekoitus loppui käsistä ja otsa oli vielä ilman voidetta, jouduin otsaan laittamaan pelkkää itseruskettavaa ilman kosteusvoidetta.

Iltapäivällä viiden aikaan kasvot olivat jo selkeästi päivettyneemmät, mutta todella luonnollisesti. Koska otsaan eksyi enemmän itseruskettavaa, tulos muistutti tosi paljon aurinkopuuterin levitystapaa (aurinko kun osuu otsaan nopeammin, niin se ruskettuukin nopsampaan). Myös poskiluun alle muodostui selvä varjo. llalla unipukuun vaihtaessa satuin katsomaan peiliin, kun paita ei ollut päällä ja sillä tavalla eron vasta huomasikin! Talvenkalpeaa yläkroppaa vasten päivettyneet kasvo, kaula ja dekoltee hehkuivat kyllä selvästi ruskeampana. Ja ennen kaikkea tasaisen ruskeana, mutta ei kuitenkaan överisti. Ensimmäiseen päivään olin siis tosi tyytyväinen ja seuraavan päivän annoksen (jota nyt välttämättä ei olisi heti tarvinnut) päätin laittaa ilman kosteusvoidetta, vaikkakin olin todella tyytyväinen tähän kosteusvoidesekoitukseen. Päätin kuitenkin uhrautua blogin puolesta, jotta osaisin kertoa, millainen tulos olisi ilman laimennusta.

Levitin siis voidetta uudelleen perjantaina aamupäivällä suihkun jälkeen. Muutaman tunnin päästä mieskin jo kommentoi, että ruskeampi olen. Mies oli sitä mieltä, ettei tulos ollut tuossa vaiheessa luonnollinen, koska hiusraja oli selkeästi vaaleampi. Itse olin tässä kohti sitä mieltä, että normistikin ruskettuessa tulos on samanlainen eli mielestäni ero ei ollut överi. Lisäksi se näkyy selvemmin tukka kiinni. Asiallehan ei voi minkään, kun ei sitä voidetta voi oikein lähemmäksi tukkaa levittää. Vai voiko? No, joka tapauksessa aurinkopuuterilla ero on helppo peittää, joten se ei stressiä minulle aiheuttanut. Ainoa asia, jota mietin, olivat kaula/leuka -akselille ilmestyneet näpyt. En muista, olivatko jo siinä ennen itseruskettavaa. Olen niin monta tuotetta aloitellut tässä viime aikoina, että voi kyllä johtua mistä vaan.


Ihonihan on aika epätasainen tai epäpuhdas on ehkä oikeampi sana ja valitettavasti itseruskettava korostaa, erityisesti kuvissa, tuota ikävää piirrettä. Onneksi näin livenä tilanne ei ole noin paha, kuviin kaikki epäpuhtaudet oikein pompsahtavat.  Lisäksi suurehkot pisamani tummenivat tietty näkyviksi myös. Nuo kuvat antavat sävyn suhteen vähän suuntaa, mutta aika vaikea oli todellisia sävyjä kameralle vangita. Esimerkiksi tuo torstain iltapäivän kuva on vaaleampi kuin todellisuus.

Yhteenveto: Tykkäsin tästä tuotteesta ja taatusti käytän kesän aikana loppuun. Ehkä tässä vaiheessa kosteusvoiteeseen blandattu versio sopii paremmin ja jos väriä olisi keskemmällä kesää enemmän omasta takaa, niin sitä voisi korostaa sitten tujummalla itserusketuscocktaililla. Isoja lisäbonuksia tuote saa tosiaan tuoksustaan.

Ja kuten jo mainitsin niin oma tuubini oli tilaajalahjaksi saatu 30 millin versio, mutta 150 millin purkki* on nyt puoleen hintaan saatavilla. Uudet asiakkaat saavat 5 euron alennuksen Yvesiltä koodilla NEW1205F (31.5. asti). 30.5. mennessä tilauksen tehneet (uudet ja vanhat tilaajat) ovat puolestaan mukana i-h-a-n-a-n Mulberry Bayswater -laukun arvonnassa.


Ja koska en halunnut, että naama, kaula ja dekoltee paistaisivat luonnottomuuttaan, levitin joskus blogin kautta saamaani St. Morizin itserusketusvaahtoa olkapäille, käsivarsiin ja lapaluille. Topeista paistaviin osiin siis. Ja voi jumankekka! Tulos oli ihan perfecto.


Koska vaahto on tummaa, on superhelppo nähdä, mihin sitä levittää. Tulos oli todella tasainen, ainoastaan oikean käden kämmenrajaan jäi pieni läntti, kun levitys oli unohtunut siitä kohti täydellistää.  Myös väri oli aivan täydellinen. Ja todella luonnollinen, ei lainkaan oranssi.


Tässä täysin päivettymätöntä kyljen ihoa vasten huomaa, miten käsivarsi on tosiaan saanut väriä. Toki käsivarsi nyt on aina aavistuksen hehkeämpi kuin täysin maailmalta piilossa oleva vatsa/kylki -alue. Ohjeissa sanotaan, että 5-7 päivän päästä kannattaa lisäillä uudelleen (keskiruskea lopputulos) tai sitten jo 3-5 päivän päästä (supertumma). Ehkä itse tyydyn edelliskesän tavoin tuohon ensimmäiseen vaihtoehtoon, ettei tulos ole luonnoton, kun luonnostaan olen niin valkoinen.

Olen tosiaan joskus aiemminkin tästä vaahdosta vauhkonnut (täällä) ja se on siis Prettyltä saatu, sillä St. Morizin* tuotteet kuuluvat kyseisen kosmetiikan verkkokaupan valikoimiin.

Tästä se kesä alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!