keskiviikko 25. huhtikuuta 2012

Mitä on tapahtunut?

Katselin vanhoja kynsikuvia ja yksi asia kiinnitti huomioni. Kynsieni pituudessa on huomattavia eroja, kun vertaa parin vuoden takaisia kynsikuvia tähän päivään. Kynteni ovat aina olleet tosi hyviä kasvamaan, mutta noita kuvia katsellessa tajusin, että näin ei ehkä enää olekaan. En edes muista, milloin kynteni ovat olleet noin pitkät kuin vanhoissa kuvissa. Eivät ne lyhyiksi jää vieläkään, mutta lyhyemmiksi siltikin. Huomasin myös kuvahistoriaa tutkaillessani, että aika usein keskisormen kynsi on lyhyempi kuin muut. Se pätee edelleen. Se varmaan kohtaa eniten onnettomuuksia :) Näissä kuvissa kynnet ovat kivan tasamittaisia ja muutenkin kivan pituiset.


Verrattuna viime aikojen kynsiin:
Okei, on ne ihan kivan pitkiä olleet edelleenkin, mutta silti selvästi lyhyempiä. Joten kysymys kuuluu: mitä on tapahtunut? Mikseivät kynteni enää ole tuollaisissa pituuksissa? Syönkö eri tavalla? Tekikö raskaus sen? Teenkö nyt jotain sellaista esim. lapsenhoitoon liittyvää, että kynnet katkeavat? Rasitanko niitä jotenkin? Minulla on vielä sellainen käsitys, etten tuolloin pari vuotta sitten juurikaan levitellyt aluslakkaakaan ja nyt käytän sitä melkein aina. Yves Rocherin vahvistava aluslakka estää kynsiä kyllä selvästi katkeilemasta, mutta mikseivät ne sitten kasva?

Tähän väliin voisin kertoa yhdestä loppuneesta tuotteesta, jolla olen yrittänyt pitää kynsistäni huolta (sehän oli uuden vuoden lupaukseni). Nimittäin Sally Hansenin Cuticle Defense -kynsinauhaöljystä, joka oli aika hauska tapaus, vaikka ei ihmeitä tehnytkään.


Tuote oli designiltaan varsin messevä, sillä alkuperäisen korkin tilalle piti vaihtaa tuollainen putkilokorkki.


Olin aika ylpeä itsestäni, sillä blondiudestani huolimatta osasin tätä käyttää. Eli fysiikan lakien mukaan, kun tuota kumikorkkia puristaa, työntää putkilon purkkiin ja päästää irti, niin putkilo imaisee itseensä öljyä. Helppoa kuin heinänteko. Siitä sitten vaan puristelemaan korkkia, niin öljy purskahtaa kynsinauhoille.


Haju oli tässä tuotteessa vähän outo, ehkä tunkkainen voisi olla kuvaava sana? Vähän sellainen luonnontuotemainen :) Mutta sen kyllä kesti. Tämä oli tosi riittoisaa ja yksi tippa varmaan olisikin riittänyt per kynsi, mutta taisin vähän lotrata. Käytin tätä vain iltaisin, sillä aamuisin ei ole toivoakaan, että ehtisin odotella öljyn imeytyvän... Tai no joo, ehkä jos olisin laittanut vain sen yhden tipan :) Mutta auttoiko tämä sitten? Sanoisin, että se ainakin esti varmasti kynsinauhoja kuivumasta, mutta jo kuivunut (minun tapauksessani siis atooppisen pahasti) kynsinauha sai kyllä odottaa parantumistaan aika kauan. Itse ostaisin tämän uudelleen nimenomaan kuivumisen ennaltaehkäisyyn, en niinkään jo pilalle menneiden nauhojen korjailuun. But that's just me. Itse ostin tämän Prettystä*, mutta Sally Hansenia myydään muistaakseni myös Anttiloissa. Huomasin muuten, että Prettyllä on nyt myös kynsinauhaöljyä (Hansenin sekin) kynämuodossa*.

Alkuperäinen kysymys kummittelee vielä: miksi kynteni eivät enää kasva noin pitkiksi? Nyt vinkkejä kynsien kasvatukseen, kiitos!


8 kommenttia:

 1. Mullakin keskarin kynnet on aina ihan nysät, kiva huomata että jollain muullakin tämä ongelma. Kynsien kasvatukseen en osaa muuta vinkkiä sanoa kun sen että pitää kynnet AINA lakattuina niin ne on vahvemmat. sentaidat tehdäkkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, on todellakin kiva kuulla, että muilla on samanlaisia ongelmia :) Joo, kyllä kynnet on lakattuina 98 % ajasta :/ Mutta tulipas mieleen, että herkemmin niitä tosiaan rupee repimään (siis kynnen päältä) jos niissä ei ole lakkaa, jolloin ne ohenevat ja sitten pitääkin leikata. No niin, päätös nr 1, 100 % ajasta lakka kynsissä :D

   Poista
 2. Äitiys.
  Väittäisin.
  Ennenkaikkea raskauden loppukolmannes ja imetysaika aiheuttaa niin kynsissä kuin hiuksissakin haperoitumista ja /tai hetkittäistä kasvun heikkenemistä.Joillain enempi joillain vähempi.
  Kolme pentua maailmaan pukannu ja jokainen sananmukaisesti vieny hiukset ja kynnet.
  Kyllä se kasvukausi sieltä taas tulee ajallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, sitä kyllä tässä itsekin epäilen. Hiuksiin ei kyllä ole vaikuttanut, mutta kynnet, ne kynnet... Voivoi..

   Poista
 3. Blogissani on tunnustus sinulle =)

  http://purkkimeri.blogspot.com/2012/04/versatile-blogger-award.html

  VastaaPoista
 4. Blogissani olis sulle tunnustus

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!