maanantai 16. huhtikuuta 2012

Aloittelevan äidin kosmetiikkavinkit

Nyt kun lähes vuosi on eletty tätä äidin elämää, voisi olla aika listata pari oleellista ohjetta tuleville äideille, jos niitä lukijoissa sattuu pyörimään :)

Tässä pari ehdotonta meikkijuttua, jotka suosittelen hankkimaan äitiyden alkua helpottamaan. Vinkit sopivat myös muille kiireisille ihmisille, mutta älkää ottako liian vakavasti :)


1. Meikkipuuteri on ehdoton! Trust me, kun ne parin ekan viikon ruusunpunaiset lasit on vedetty silmiltä ja näet peilikuvasi sellaisena kuin se todellisuudessa kenties on, niin et ehkä enää halua lähteä kauppaan ilman mitään. Toisaalta aika ei riitä kunnon pohjiin  - siis meikkipohjiin ;) -, joten meikkipussista kannattaa löytyä jonkin sortin meikkipuuteri. 

Omassa käytössä koko vuoden on ollut Chanelin meikkiputsku, joka on ollut korvaamaton apu. Toisin kuin tuossa vanhassa kuvassa, sen pohja kyllä pilkottaa jo, mutta silti ihan uskomattoman riittoisa tuote on tämä kyllä ollut. Peittää semikivasti eli tarpeeksi kauppareissua tai vieraiden vastaanottamista varten.


2. Valokynä. Voin myös taata, että silmänaluset tummuvat pian vauvan syntymän jälkeen, joten jos haluatte näyttää hiukkasen freesimmältä kuin haudasta noussut dracula, niin valokynällä loihtii onneksi hetkessä itsensä taas ihmisen näköiseksi.

Omassa käytössä on ollut jos vaikka ja mitä apua: Joe Blascoa, Clarinsia, Lumenea, Maybellinea, you name it. Näitä ei voi olla liikaa.


3. Poskipuna. Jos haluatte näyttää vielä vähän eläväisemmältä, niin poskipuna on aika ehdoton kaveri siinä suhteessa. Voidemaisella punalla on helppo taputella kevyt "äitiyden hehku" kasvoille, mutta yhtä lailla hehkua saa puuterimaisellakin värillä. Tällä tavoin houkutellaan lapsettomatkin raskaaksi. "Eihän se niin vaikeaa voi olla, kun se Pirjokin ihan hehkuu."

Tällä hetkellä tykkään Max Factorin voidemaisesta punasta, jolla saa sekunneissa kivan ruusunpunan poskipäille.4. Kuivashampoo. Jos kuivista ei ole hankittuna, älä edes kuvittele lähteväsi synnärille. Alkuvaiheessa - kun vauva alkaa huutaa, kun vain ajatteletkin suihkua - et kuitenkaan kerkeä suihkuun tai jos ehtisitkin, et luultavasti jaksa, joten sellaisia päiviä varten täytyy ehdottomasti olla apua. Et kai halua stressata likaista päätäsi, kun joku yli-innokas sukulaisen kaiman tuttu haluaa tulla kyyläämään katsomaan, miten pärjäätte?

Swiss-o-parin Frottee on tällä hetkellä ollut eniten käytössä, mutta suosittelen myös Herbinaa, joka suihkutettavana on nopsempi laittaa. Ihan sama, mikä on valintasi, kunhan sinulla on kuivashampoo!!


5. Dödö ja hajuvesi. Jos ja kun suihkuttomia päiviä alkaa olla enemmän kuin kaksi, huomaat ehkä tuoksuvasi  muultakin kuin talkilta. Ehket halua suihkutella itseäsi Calvin Kleinilla överisti vauvasi hajuaistin säilyttämisen vuoksi, mutta pidä huolta, että edes dödöä on saatavilla. Pian tosin luultavasti luovut vauvan hajuaistin suojelemisesta ja turvaudut parfyymiinkiin. Ota iisisti kuitenkin. Jos omaat sitterin, istuta vauva siihen katselemaan pikaista suihkutustasi, niin hajujen tulvinnan ei tarvitse käydä kenenkään nenukkiin. Raikas olo  ja puhdas kroppa on kuitenkin se paras virkistäjä.

Ikuisuusprojektini The Body Shopilta ja Laura Biagottilta ovat vuoden käytetyimmät.


6. Suihkutettava hoitoaine. Jos jonkin tilastollisen poikkeaman vuoksi pääset kuin pääsetkin suihkuun, voit unohtaa hoitoaineen laiton suosiolla. Ei ole aikaa! Joko vauva huutaa tai jos hän on autuaasti unten mailla, niin suuntaa sinäkin sinne! Herätys on kuitenkin viimeistään puolen tunnin kuluttua. Suihkutettavan hoitoaineen ansiosta voit hoidella tukkaasi koska vain ja nopeasti! Se myös auttaa selvittämään tukan takuista, kun olet kolmatta päivää putkeen unohtanut harjata sen.

Tällä hetkellä käytössä Favoran 2 in 1 -hoitosuihke, joka tarjoaa hoidon lisäksi myös pitoa. Tai näin ainakin väittää.


+ huuliin väriä. Kun nassusi on pikaisesti maalattu meikkipuuterilla, valokynällä ja poskipunalla, huomaat myös huultesi ehkä kaipaavan hiukan väriä. Liika kiilto on pian pussattu vauvan päälaelle ja huulipunat vauskin vaatteisiin, joten väheämmän on enemmän. Sipaise eloa vaikka huulirasvalla tai muulla kevyellä tuotteella.

Itse isken pikaeloa huuliin esimerkiksi Ardenin Eight Hour Creamilla, joka tuskin vauvan ihollekaan pahaa tekee. Jos kaipaan enempi ruusuisuutta, niin sitä saan Ben Nyen huulikiillon sävyllä Bubblegum. Sen saa tuputeltua huulille kevyesti tuomaan pinkkiä väriä, mutta kiilto on näin laitettuna liki olematon.

Siinäpä niitä. Iskikö vauvakuume?

4 kommenttia:

 1. Hauska postaus vaikka itse en tyttäreni syntymäni jälkeen noista mitään tarvinnutkaan (okei dödö, hajuvesi, poskipuna nyt oli muutenkin käytössä :D) Ainoa muutos minkä meikkaus/kauneus rutiineissa huomasin oli se et kerrankin oli aikaa meikata ja laittaa itseäni arkenakin kun oli äippälomalla. Silloin kun kävin töissä ja menin aamulla 6 töihin en ikinä jaksanut meikata (tuntui myös vähän turhalta tehdastyöhön) Nyt äippäloman jälkeen kun olen alkanut opiskella meikkaaminen on taas vähentynyt. Tosin nykyään aamulla meikkaan edes jotain sillä hompsuinen kosmetologi ei ole kovin vakuuttava ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, totta, aikaa kyllä ehkä olisi meikata, mutta itse oli ainakin alussa niin väsynyt, ettei moinen tullut mieleenkään :) Mutta totta sekin, ettei töihin välttämättä viitsi myöskään meikata, jos joutuu aikasin heräämään :)

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä! Itse tosin kuljin vuodet ilman naamanlaittoa, kun muksut oli pieniä mutta nyt kun on aikaa meikkaaminen rentouttaa! Vauvakuume ei iskenyt, vanhin vauva täytti tänään 14v. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siihenhän se helposti menee, ettei oikein jaksa vaivautua laittamaan naamaa, olen huomannut :) No joo, ei varmaan vauvakuume iske, kun on saanut lapset jo noin pitkälle kasvatettua :) Kohtahan lentävät jo pesästä! ;)

   Poista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!