maanantai 19. heinäkuuta 2010

Arvonta suoritettu!

Ensinnäkin: aika meni niin nopeasti, että eilen lupaamani postaus unohtui, mutta siirretään se tulevaisuuteen ja keskitytään arvontaan, jonka osallistumisaika loppui tänään.

Mies toimi virallisena arpojana ja arpoi ykköspalkinnon tahmalle! Onnea :) Tahma oli myös löytänyt eniten virheitä, joten jos hän ei olisi voittanut ykköspalkintoa, olisi kakkonen varmasti hälle lähtenyt. Osan tahman bongaamista virheistä olen käynytkin jo korjaamassa, ja osa oli tahallisia virheitä, mutta silti... Ihanasti oli tahma jaksanut kaivaa! Kiitos tahma!! Tahmalle lähtee siis ykköslempparihuulikiiltoni Goshilta, Cailapin korvikset sekä MSCHIC by Seppälä -kulmakarvaväri.

(tahma!! Laitatko mulle sun yhteystiedot, että saan palkinnon postiin, et ollut jättänyt sun spostiosoitetta!!)

Laitetaan voittajavastaus myös tähän eli tässä tahman vastaus:


"http://meikkistudio.blogspot.com/2009/09/max-factor-false-lash-effect-waterproof.html - yhdestä kohtaa puuttuu FLE:n
nimestä viimeinen sana Effect :D
http://meikkistudio.blogspot.com/2009/09/volyymia-tukkaan.html Todellinen supertuote volyymitukan luomiseksi on L'anzan Powder Up Texturizer, jonka jauhemainen koostumus ei suinkaan sotke tukkaan, vaan tuo siihen lisää muhkeutta
-kirjoitusvirhe
http://meikkistudio.blogspot.com/2009/09/tukea-tyveen.html -Laitan vaahtoa "päälihiusten" alle viivaksi edestä takaa ja pörhistelen tukkaa sen jälkeen käsin
-kirjoitusvirhe
http://meikkistudio.blogspot.com/2009/10/hohtava-pettymys.html - Ala-asteelaisen
-kirjoitusvirhe
http://meikkistudio.blogspot.com/2009/11/kauniit-kulmat.html - olen piintynyt tapoihini
-kirjoitusvirhe
http://meikkistudio.blogspot.com/2009/11/kullan-kimallusta-osa-1.html - Se on mielestäni aika epäsiistin näköistä, kun kynsiraja kuultaa lakasta läpi.
- suomessa ei ole ruotsin det finns -rakennetta vastaavaa se on -rakennetta :D:D
http://meikkistudio.blogspot.com/2009/11/joululahjavinkki-nro-3.html -ajattelin laittaa tämän joululahjavinkiksi, mutta en löytänyt tämän ovh-hintaa. Haluan, että vinkeillä on hinnat! *polkee jalkaa lattiaan* Siispä otan asiasta selvää, ja lisäilen infoa ajan mittaan.
- hintaa ei ole lisätty
http://meikkistudio.blogspot.com/2009/11/kullan-kimallusta-part-2.html -valikoimista löytyy myös kullan kimellystä monitoimikynän muodossa
-kirjoitusvirhe
http://meikkistudio.blogspot.com/2009/10/ykkostuotteeni.html - Vaikka tämä on ehdottomasi suosikkikiiltoni
-kirjoitusvirhe

Tuossa oli muutamia, huhhuh :D Aika hauska ja ennen kaikkea erilainen arvontaidea, ja vaikka olen blogiasi suhteellisen kauan lukenut, on noiden vanhojen postausten uudelleenluku jotenkin hassua. Kirjoitustyylisi on mielestäni kehittynyt huomattavasti.

Ja noista löytämistäni virheistä vielä - tuli aika pilkunviilaaja olo noita poimiesssa :D "


Kun nyt kuitenkin yritin tasapuolisuuden nimissä antaa palkintoja myös muille, niin silmäni osui Vernan mukavaan vastaukseen, joka piristi mieltä ja oli sekä asiallinen että napakka :)

"Olisin halunnut löytää "kunnon" virheen, enkä vain pientä pilkkuvirhettä. Pilkun käyttö on mielestäni melkein makuasia, eikä kunnon kirjoitusvirhe. Koska kuitenkin löysin blogisi vasta n.viikko sitten ja luin sen läpi kokonaan, en jaksanut alkaa kahlata postauksia heti uudelleen kovin tarkkaan. Lueskelin tammikuuta ja tällainen lause sattui silmääni muistaakseni 20.1. olevassa postauksessa:

Mutta miten ihminen voisi vain olla haalimatta lisää tuotteita, kun jossain voi olla vielä parempia kuin ne, mitkä kotoa jo löytyvät?

Eli tuohon ne-sanan jälkeen ei kyllä pilkku kuulu. Olen yhdyssanapoliisi ja olisin kauheasti halunnut löytää yhdyssanavirheen, mutta tekstisi on tosi hyvää kirjoitusasultaan!

Ps. Kun kyselit miten me uudet tiemme löydettiin tänne, voin kertoa että joku ilta ehkä viikko sitten oli tylsää ja laitoin ihan Googleen hakusanaksi meikkiblogi. Sitten lueskelin muutamia kiinnostavia, mutta sinun blogisi oli ainut niin hyvä että jää vakilukuun.:)

Ai niin, s.posti on hannawee-@luukku.com."


Verna oli hogannut, että pilkun käyttö todellakin on makuasia, mutta en silti ole ihan yhtä mieltä hänen kanssaan tuosta hänen bongaamastaan virheestä. Kyllä kai ennen mitkä-sanaa tulee pilkku... vai? ;) Eniveis, onnea Verna, sinulle lähtee kakkospalkinto eli Lumenen kiilto ja kynsilakka!

Lähetän voittajille sähköpostia eli olkaahan kuulolla!

Joku toinen kirjoitti vastauksessaan, että ja-sanan edellä ei useinkaan pilkkua tulisi käyttää, mutta itse olen oppinut toisella tavalla. Ja-sanan eteen tulee pilkku, jos ei sen jälkeinen lause viittaa edeltävän lauseen subjektiin... Tai jotain sinne päin :D Eeeniveis... Sitten myös sellainen, että minä käytän sanaa enempi, vaikka tiedän oikean muodon olevan enemmän. Käytän myös sanaa kivampi. Don't judge me ;)

Onnea voittajille <3

4 kommenttia:

 1. Pilkun käyttö tosiaankin ON makuasia, miulle on opetettu että ja-sanan eteen EI tule pilkkua! :D

  VastaaPoista
 2. Heh, nyt pakko kommentoida. Oon melkein valmistunut äikänope.

  Ensinnäkin, pilkku ei oo makuasia. Ootteko kuulleet esimerkkiä "Armoa ei Siperiaan"? Pilkku muuttaa sen merkitystä: "Armoa, ei Siperiaan!"
  tai "Armoa ei, Siperiaan!"

  Sitten tossa virkkeessä "Mutta miten ihminen voisi vain olla haalimatta lisää tuotteita, kun jossain voi olla vielä parempia kuin ne, mitkä kotoa jo löytyvät?" tuohon ne-sanan jälkeen todellakin kuuluu pilkku. Mitkä-sana on vaan ihan väärä siihen - sen pitäisi olla jotka, koska se viittaa siihen edelliseen ne-sanaan. Eli mikä, mitkä viittaa koko edelliseen lauseeseen (Söin karkkia, mikä oli kivaa = karkinsyönti oli kivaa) ja joka viittaa edelliseen sanaan (Söin karkkia, joka oli hyvää = karkki oli hyvää).

  Sori paasaus, mutta oli niin pöhelöä keskustelua teillä. :D

  VastaaPoista
 3. http://www.kotus.fi/index.phtml?s=2342
  jos niinkun haluaa pilkkuja viilata

  "Mutta miten ihminen voisi vain olla haalimatta lisää tuotteita, kun jossain voi olla vielä parempia kuin ne, mitkä kotoa jo löytyvät?"

  hmm mun korvaani pilkutus menisi jotenkin näin

  Mutta miten ihminen voisi vain olla haalimatta lisää tuotteita,
  kun jossain voi olla vielä parempia,
  kuin ne mitkä kotoa jo löytyvät?

  jolloin lauseen järjestystä voi muuttaa

  Mutta miten ihminen voisi vain olla haalimatta lisää tuotteita, kuin ne mitkä kotoa jo löytyvät, kun jossain voi olla vielä parempia?

  Ainakin joku tämmöinen mulle on lukioajoilta jäänyt mieleen ja mitä olin tuolta kilenhuollon linkissä tekemäni testin selitysten avulla ymmärtävinäni.

  Kiva blogi sulla.. jotain kynsijuttuja surffiessani tänne eksyin ja linkkeihin jäi :)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa keskustelua teillä :D Siis joo, eihän pilkun käyttö oikeasti mikään makuasia ole, vaan kielioppisäännöt pätee meihin kaikkiin. Anonyymi on ihan oikeassa, ja jotka-sanakin olisi ollut parempi käytössä.. So true!

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!