lauantai 23. heinäkuuta 2011

Ahdistusta ilmassa

Näin alkuun: tiedän, että ihmisiä voi ahdistaa ihan oikeatkin asiat, joten olen kiitollinen, että itselleni ahdistusta tuottavat näköjään nämä pinnallisemmat asiat. Luulisi kuitenkin, että näin mammalomalaisena ei kosmeettisista asioista ehtisi ahdistua, mutta onnistuinpa siinäkin. Perusahdistukseen kuuluu tietysti kiloista stressaus, mutta löytyypä niitä muitakin stressiä aiheuttavia ongelma.


Olemme pian menossa eräisiin häihin. Mitä puen päälle (ettei niitä kiloja huomaa)? Miten meikkaan? Tämä on eräs niistä harvinaisista tilaisuuksista, kun ehdin ja aion meikata, joten haluan jotain kivaa... Onko vähän liikaa, jos nappaan Inglotin paletista purppuraa ja laitan kaveriksi jotain vielä tummempaa? Kevyt, ruskea perusmeikki viehättää myös, mutta sen pitäsi mennä täysin nappiin, jotta se tyydyttäisi meikkaustarpeeni. Yleensä perusmeikki onnistuu täydellisesti vain vahingossa.

Kynteni ovat viime kynsipostauksesta kasvaneet kiitettävästi enkä ole niitä leikannut, vaikka ne vauvanhoitamisperspektiivistä leikkausta kaipaisivat. Haluan kuitenki tehdä niille jotain kivaa häitä varten. Mutta mitä? Haluaisin glitterkynnet, konadkynnet ja kynsitarrakynnet. Miten pystyn päättämään, kun tiedän, etten jaksa/ehdi panostaa kynsiin enää uudelleen pitkiin aikoihin. Sen kerran, kun syytä on, haluaisin tehdä jotain kivaa. Nysäkynnet are back taas juhlien jälkeen.


Ja sitten... Avonilta sai valita ilmaiseksi uutuushiusvärin ja nyt pohdin, että uskallanko sitä käyttää vai en. Juuri ennen synnytystä kävin kampaajalla leikkaamassa tukkani ja laittamassa vähän tummempia raitoja, jotta tumma tyvikasvu ei olisi niin selvästi erotettavissa, kun latvat olivat lähes kellertävät. No, kyllä se tyvikasvu edelleen on aika selkeä eikä niitä tummia raitojakaan niin erota. Uskaltaisinko käyttää valitsemani tuhkaisen vaalean (= maantienvärisen) ja mitä tukalleni sen käytön jälkeen tapahtuu? Onko lopputulos tummempi vai vaaleampi? Miten se toimii tyvikasvun kanssa? Tarrautuuko väri liikaa huokoisiin latvoihin? Tässä Avonin hiusvärissä on kyllä se hyvä puoli, että mukana tulee nimenomaan suoja latvoille, joka laitetaan ennen värin käyttöä. Ilmeisesti sen tarkoitus on nimenomaan estää väriä tarrautumasta huokoisimpiin osiin hiusta. Hirveästi tekisi mieli kokeilla, mutta yleensä olen kotona puuhaillut vain raitoja, joten koko pään värjäys tuntuu pelottavalta. Mitä, jos tukasta tulee vihreä? Ohjeissa vielä lukee, että värin sekoittamisen jälkeen se pitää käyttää heti, joten en varmaan voi ensin kokeilla yhdelle suortuvalle, odottaa puolta tuntia ja värjätä sitten koko tukkaa, jos suortuva näyttää hyvältä? Kertokaa te viisaammat, ennen kuin alan hikoilla!

4 kommenttia:

 1. Tee sitä hiusväriä johonkin pieneen astiaan ensin. Jos siinä siis sekoitetaan se väri useammasta aineesta. Itse joskus muinoin lyhyempää kaksiväristä tukkaani värjätessä käytin samasta purkista 2 kertaa, joten sen ekan kerran sekoittelin värin aina erillisessä astiassa.

  VastaaPoista
 2. asetonihuuruja: Tuo olisi kyllä kelpo idea, mutta mistä sen tietää, missä suhteessa niitä värejä sekoittelee, jos sekoittaa vain pikkutipan... Eli paljonko kehite-ainetta ja paljonko väriemulsiota.. :/

  VastaaPoista
 3. Mä oon ainakin ite yksin värjäillyt vaan osan hiusväristä, mikä meinaa että kokeilemalla on menty. Ei se oo niin vakacaa, ihan liian tarkkoja ohjeita antavat. Ja oon laittanu ylijäänyttä hiusväriäkin sen puolen tunnin jälkeen (:

  VastaaPoista
 4. Aurica: Hyvä tietää, taidanpa nyt sitten uskaltaa!! Tukkaahan se vain on :)

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!