sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Tuhkanvaaleaa

Käyn nykyään tosi harvoin kampaajalla, mutta sitäkin useammin väkerrän raitoja kotona. Koko tukkaa en ole kotona värjännyt varmaan ala-asteen jälkeen. Noh, sain kuitenkin Avonilta valita ilmaisen Advance Techniques -hiusvärin niin kuin moni muukin Avonin kauneuskonsultti ja koska yritän siirtyä vaaleasta hieman tummempaan väriin, valitsin keskitumman tuhkanvaalean... (Värikoodi 8.1) Tai miten se nyt sanotaankaan. Tällaisen ei-oikeastaan-minkään-värisen.


Jännitin ja jännitin ja lopulta päätin värjätä tukan jopa ilman kokeiluja eli yksittäisen suortuvan värjäyksiä. Meni sitten syteen tai saveen.

Alkutilanne oli siis tumma juurikasvu ja aika kellertävät latvat.


Tässä Avonin uudessa hiusvärissä on esikäsittelyaine, joka levitetään latvoihin. Se suojaa huokoisia hiuksia. Tämä on aika kiva idea, sillä latvathan saattavat käsittääkseni muuten imeä itseensä väriä enemmän kuin tyvi ja lopputulos voi olla hassu. Esikäsittelyainetta oli kuitenkin aika vähän, joten jos tukkaa on todella paljon, niin käsittelyn saavat vain ihan kauimmaiset latvat.

Sen jälkeen normimeininkiä eli väriaine sekoitetaan kehite-aineeseen ja...


... 30 minuuttia päässä... (Aine ei vaikuttanut sellaiselta, että valuisi pitkin parketteja, mutta suojasin pään foliolla, etten sotkisi sohvia odottaessani värin vaikuttavan.)


... sitten pestään pois ja laitetaan hoitsikka. Mikä siinä muuten on, että hiusvärien kanssa tulevat hoitoaineet ovat aina ihan sikahyviä? Miksei sellaisia voida tehdä ihan ilman värejäkin? Kysynpähän vaan.

No, lopputulos oli ihan jees. Hiukset eivät muuttuneet vihreiksi, juurikasvu vaaleni selkeästi, mutta kokonaisväri ei ole liian vaalea. Kellertävyys katosi. Lopputulos ei ollut harmaa, mitä myöskin vähän pelkäsin vaan todella luonnollinen keskivaalea eli tuskinpa kukaan huomaa minussa mitään uutta. Jos kampaajalla kävisin ja maksaisin tästä ilosta sata euroa, niin lopputulos ei saisi olla luonnollinen, mutta koska pelkäsin pilaavani koko tukan, niin luonnollinen lopputulos on pelkkää plussaa.

Yritin ottaa kuvia tukasta ennen ja jälkeen, mutta kusiks meni, surprise, surprise. Värivaihtelu oli kuitenkin niin vähäistä, ettei kamera sitä taltioinut niin kuin olisin halunnut. Uskokaatten sanaani siis.

En rupea kenellekään suosittelemaan mitään hiusvärejä, koska on varmasti ihan tukan ja värin yhteensopivuudesta kiinni, että onnistuuko. Mutta itse olin tähän todella tyytyväinen ja tosiaan tuo esikäsittelyaine oli itselle uusi, miellyttävä juttu.

Nämä hiusvärit tulee Avonille myyntiin elokuun puolessavälissä about, muistaakseni.

2 kommenttia:

  1. Nyt noita saa demotarjouksena vähän halvemalla, joten tilaan kohta kaksi erilaista punaista. En varmaan jaksa käyttää niitä moneen kuukauteen, mutta testataan. Eikä nuo nyt normihintanakaan kovin pahanhintaisia ole, joten oispa ne hyviä!

    VastaaPoista
  2. asetonihuuruja: Mä kyllä tykkäsin, mutta tietty noilla voimakkaammilla väreillä huomaa selkeämmin, ovatko hyviä vai ei...

    VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!