maanantai 17. kesäkuuta 2013

Sitruunamehua ja glyseriiniä

Sain jokin aika sitten testiin muutaman itse valitsemani, uudistuneen tuotteen kotimaisen Lemon Juice & Glycerinen valikoimista. (Vaikkei uudistus putelien ulkonäön puolesta suuri, on se silti astetta modernimpaan suuntaan.)


Testiin päätyi uudistunut puteli Kevyttä Käsivoidetta pumppupullossa, Hoitava Jalkavoide sekä pumppupullo Puuvilla-sitruuna -vaahtosaippuaa.


Ensinnäkin tuo Kevyt Käsivoide on ihanaa. Saatuani pullon testiin tajusin, että yöpöydälläni oli jo satunnaisessa käytössä "samaa" tavaraa tuubimallisena. Lainausmerkeissä siksi, että koostumus on ilmeisesti uudistunut eikä se ole ihan samaa voidetta enää, mutta aivan yhtä hyväntuntuista, ellei parempaa. Voide tosiaan on kevyttä ja se imeytyy nopeasti. Se ei jätä kalvoa iholle vaan oikeasti imeytyy. Pidän kovasti siitä, että voin lisäillä voidetta koska tahansa ja kuinka usein tahansa ilman, että handut tuntuisivat tahmeilta/inhottavilta/likaisilta.  Muutenkin pidän siitä, että ns. hoidan käsiä jo ennalta eli pidän ne kosteutettuna vs. että alkaisin rasvaamaan niitä niiden jo kuivuttua. Tähän tarkoitukseen tämä voide on juuri passeli. (Ja siihen jo kuivuneiden käsien rasvaukseen on olemassa samalta merkiltä se tujumpi rasva.)


Tuoksu on raikkaan sitruunainen (obviously) eikä ärsytä millään lailla. Ja mahtista, että tätä tosiaan saa myös pumppupullossa, toinen vaihtoehto on tosiaan se käsilaukkuun sopiva 75 millin tuubiversio.


Sama (ehkä vähän miedompi) raikas tuoksu löytyy Hoitavasta Jalkavoiteesta, joka sekin imeytyy suht nopeasti (vaikka on aavistuksen paksumpaa koostumukseltaan kuin tuo käsivoide) ja on siksi itselleni liki uudenlainen jalkavoidetapaus. On erittäin miellyttävää - etenkin näin kesäaikaan -, että voi vain laittaa voidetta jalkaan ja lähteä melkein (riippuen siitä, paljonko voidetta laittaa) samantien talsimaan eteenpäin. Ei tarvitse kököttää sohvannurkassa odottaen voiteen kuivumista. Jalat kuitenkin tuntuvat ihanan pehmoisilta ja kosteutetuilta ja raikkailta!


(Olinkin jo havahtunut jokin aika sitten, että olen unohtanut täysin jalkojenhoidon kauneudenhoitorutiineistani. Ja let me tell you, kuivat jalkapohjat vaan eivät ole kovin nätit. Kun sukkia ei tule näin kesäisin ballerinoissa talsiessa käytettyä kovinkaan usein, käy vääjäämättä joskus niin, että havahtuu jossain kaverilla/sukulaisilla/wherever siihen, että on heittänyt kuivat jalkansa sohvan nojalle kaikkien pällisteltäväksi. Not nice. Rasvaan joka ilta kädet, joten miksi en käyttäisi sitä extra-puoltaminuuttia siihen, että rasvaisin jalatkin. Yritän petrata. Ja nimenomaan haluaisin jalkojenkin hoidossa tehdä ennaltaehkäisevää rasvausta - johon tämä voide parhaiten sopii - enkä alkaa rasvailemaan vasta, kun jalat ovat jo kuivuneet, mihin tarkoitukseen tämä voide saattaa olla liian kevyttä tai ei ainakaan parilla käyttökerralla vielä ihmeitä tee.)


Hellävaraisen Puuvilla-sitruuna -vaahtosaippuan tuoksu on myös ihana, sitruunaisen raikas, mutta se puuvilla jotenkin pehmittää tuoksua. Saippua tosiaan tulee vaahdottavasta pumpusta suoraan vaahtona, mikä on äärimmäisen kätevää ja mukavaa. Ei kuivata, ei edes minun atooppisuuteen taipuvaisia kätösiäni. Tykkään ihan sikana. Mikseivät kaikki saippuat voisi olla valmiiksi vaahdotettuja?? Pesuhetki tuntuu jotenkin tehokkaammalta, kun norminestesaippuaa ei vain aina jaksa vaahdottaa, vaan se on puoliksi vielä nestettä, kun jo huuhtelen sitä pois.


Pesen aika fanaattisesti käsiäni (ja tuosta em. huuhtomissyystä myös desinfioin aika fanaattisesti, kun tiedän itsekin, että se pesu on, mitä on), mutta noin yleisesti ottaen se on aika sama, millä niitä pesen. Silti aina, kun törmään jollain tavalla kivaan/hyväntuoksuiseen/kosteuttavaan/muuten-vain-kivaan käsisaippuaan, niin tulen siitä hyvälle mielelle. On kiva, kun jostain monta kertaa päivässä tapahtuvasta toiminnosta tulee jollain tavalla positiivisempi ja juurikin tehokkaampi. Am I making any sense? 

Tiedotteen mukaan pumpun vaahdottama saippua on yli kaksi kertaa riittoisampaa kuin perusnestesaippua ja kyllä minä ainakin uskon tämän. Jo naamanpesuun käytettävissä puhdistusvaahdoissa huomaa, että ne vaahdot kestävät iäisyyden verrattuna normaaleihin nassunpesuaineisiin. Nimim. Clinidermin puhdistusvaahto on kestänyt jo about sata vuotta.

Muita saippuatuoksuja ovat virkistävä Rosmariini-sitruuna sekä kosteuttava Avokado-sitruuna.

Summa summarum: tykkään tosi paljon näistä tuotteista :)

Tuotteet ovat blogin kautta saatuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!