torstai 12. joulukuuta 2013

Mitäs me voitaisiin tehdä?

Nyt on pakko jutustella vähän vakavampaa asiaa. Tuli nimittäin tässä joulun kynnyksellä ja kaikkien hyväntekeväisyysmainosten aivopesemänä ihan oikeasti mieleen, että onko jotenkin hassua, että tässä sitä ihmetellään kaiken maailman kynsilakkoja ja kertakäytöllä hajonneita shampoopulloja ja juuri ostettua iPadia tai muuta, kun kaikilla perheillä ei ole varaa ostaa lapselleen yhtä ainutta joululahjaa tai välttämättä edes kunnon ruokaa. Koulussa tai päiväkodissa muistutellaan, että pitää olla kiltti, koska muuten pukki ei käy ja mitä ajattelee lapsi, kun lahjoja ei aattona tule?

Tai jossain jonkun perheen pieni lapsi ei pääse ulos leikkimään, kun perheellä ei ole varaa talvihaalariin. Tai teinille nauretaan koulussa, kun jalassa on ikivanhat lenkkarit, kun varaa ei ole uusiin talvikenkiin.

Itse olen meinannut viedä lapsen vanhoja vaatteita kirppikselle, mutta olen aika saamaton. Nyt päätin, että oikeasti haluan vain antaa ne käytetyt, mutta uuden veroiset vaatteet jonnekin, missä niitä oikeasti tarvitaan. Mutta minne? Haluaisin, että joku ihan oikeasti köyhä perhe saisi niistä jotain iloa.

Olen lahjoitellut kymppejä sinne sun tänne hyväntekeväisyysjuttuihin, Unicefille, Planille, Lastensairaalalle, Joulupatakeräykseen... Mutta jotenkin haluaisi antaa konkreettisen lahjan jollekin, joka sen ihan oikeasti saa.

Minulla ei ole tässä nyt mitään koiraa haudattuna. Nämä eivät ole mainoslinkkejä tai mitään. Mutta jos yksikin ihminen teistä siellä saa inspiksen lahjoittaa jollekin pienelle jotain, niin olen todella iloinen :) Ja hei pliis, kertokaa mitä hyviä tekoja te olette joulun alla tehneet! Niitä on aina ihana lukea. Minusta tämä feissari"moka" oli ainakin sydäntälämmittävä! Näitä lisää!

Tässä joka tapauksessa eri kohteita, mihin voi pistää hyvän kiertämään:

Helpoin tapa eikä maksa mitään on tämä: osallistu arvontaan Herbinan fb-sivuilla ja kaverin sijasta voit valita hemmottelupalkinnon saajaksi vähävaraisen perheen. Mahdollinen voitto toimitetaan Hope-yhdistyksen kautta. HAASTAN KAIKKI NYT OSALLISTUMAAN TÄHÄN. Osallistua voi monta kertaa eikä tosiaan maksa mitään. Miettikää miten jonkun vähävaraisen perheen teinityttö tai yksinhuoltajaäiti ilahtuisi Herbina-paketista :)

Hope-yhdistys on muutenkin vienyt sydämeni ja ehkäpä tämä olisi se paikka, jonne lapsen vaaattetkin vien? Tänne voi antaa niin raha- kuin tavara- ja vaatelahjoituksiakin.

Lahjoita rahaa vähävaraisille Joulupata-keräyksen kautta. Lahjoita vaikka euro, pienikin summa on jotain! Esimerkiksi 875 grammaa -yhteisön nimissä voit lahjoittaa tai perustaa oman yhteisön/keräyksen!

Valmis lahja jollekin ihanalle pienelle tai isolle lapselle: käy jättämässä paketoitu lahja joulupuun alle Joulupuu-keräyksen kautta! Esimerkiksi Espoossa Sellon ykköskerroksessa on vielä tämän viikon ajan kuusi, josta voi napata kortin, jossa lukee ikä ja sukupuoli ja sellaiselle lapselle käy sitten ostamassa jonkun lahjan ja vie kuusen alle. Ihana ajatus ja ajattelin tämän toteuttaa, jos suinkin vielä ehdin!

SOS-Lapsikylä on myös taatusti lahjoitukset ansainnut. Voi että, sydäntäni särkee tuo sijoitettujen lasten kokemuksiin perustuva "Elli-video". En kestä, että hyvinvointivaltiossa jonkun lapsen asiat voisi olla noin huonosti.

Mihin muihin kohteisiin tai minne lahjoitatte? Saako joulu teidät anteliaiksi vai annatteko vuodenajasta riippumatta vai jätättekö kokonaan osallistumatta? Kertokaa pliis, jos olette tehneet jotain hyvää jouluna, inspiroikaa minua ja muita!

Kannustan kaikkia nyt tekemään jotain. Pienikin lahjoitus auttaa tai jos ei ole varaa tai halua antaa, niin tehdään kaikki joku hyvä teko vielä tässä joulun kunniaksi, jooko? Autetaan se mummo tai lapsi tien yli ja pysähdytään hei auttamaan, jos siellä ojassa on se lapsiperhe nurinperin olevassa autossa (toisin kuin jotkut)!

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Kävin heti naputtelemassa Herbina-arvonnassa kohteeksi Hope-yhdistyksen, toivottavasti lähtisi sinne :) Joulunaikaan auttaminen tuntuu minulle vielä normaaliakin tärkeämmältä. Joulupuu-keräykseen osallistutaan äidin kanssa joka vuosi ja paketoidaan lapsille lahjat. Käyn myös kerran vuodessa koiran tavarat läpi ja lahjoitan kaiken ylimääräisen löytöeläintalolle. Ylimääräiset pyyhkeet yms. ovat nissä usein haluttua tavaraa ja meidän nirsolta haukulta jää leluja, nameja ja puruluita, jotka eivät syystä tai toisesta kelvanneetkaan. Luonnoneläimetkin saavat joulumieltä perinteisellä jouluaaton ruokintakierroksella :) Toivon niin kovasti, että kaikki lapset saisivat kokea rauhallisen ja raittiin joulun, mutta valitettavasti tiedän harmillisen paljon turvakotien jouluruuhkista, tuntuu pahalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun tuli hyvä mieli! Sähän teet ihan hirveästi hyviä tekoja :) Inspiroivan ihanaa esimerkkiä näytät muille! Ja upeeta, että muistat eläimetkin!

   Poista
 2. Mäkin kävin osallistumassa Herbinan arvontaan! Tuohan on mahtava juttu. :)
  Mä annoin Nenäpäivä-keräykseen vähän rahaa ja SPR:n taifuuni-keräykseen, mutta sen konkreettisempaa en ole tehnyt. HESY:lle olen kanssa monta kertaa miettinyt vieväni jotakin tavaraa, mutta aina on jotenkin vaan jäänyt. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikin apu on enempi kuin ei mitään :) Kiva, että osallistuit arvontaan!

   Poista
 3. Mulla on jo jokusen vuoden ajan ollu kummilapsi Wolrd Visionilta, ensin Kolumbiasta ja nyt uusi Perusta. Nyt oon ollu vähän saamaton lähettämään lahjoja sinne päin, täytyy ottaa itseään niskasta kiinni. Ja yks päivä soitin yhelle mummolle taksin ku siltä oli jääny puhelin kotiin ja prisman myyjät ei suostunu soittaan sitä, saatoin sen mummon tolpalle ja odotin sen kanssa niin kauan että se pääs taksiin sisälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin oon miettiny kummilasta, mutta pelkään juurikin sitä, että saamattomuus iskisi :/ Ihana tuo mummon auttaminen!

   Poista
 4. Sut on haastettu :)
  http://yarnpolish.blogspot.fi/2013/12/15luukku-haaste.html

  VastaaPoista

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!