sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Kynsijuttuja ja apua sitä tarvitseville

Hejjjjjj,

Mulla on 40 kysymyksen kauneushaaste tuossa edelleen teossa, mutta hiljaa hyvä tulee :) Ja jonkun toisenkin haasteen sain, niin yritänpä siihenkin osallistua.

Ajattelin nyt tulla kuitenkin pikaisesti heittämään yhdet kynsikuvat ilmoille. Sen kerran nimittäin kun on jotain uutta kynsillä! Tai siis uutta yhdistelmää. Sen verran on tullut nyt vaan samoja lakkoja ja samoja yhdistelmiä tullut käytettyä, ettei niitä viitsi sitten uusintoina näyttää (esimerkiksi nyt kynsillä OPIn sininen hiekkalakka).


No niin, tuossahan pitäisi lukea Sparkling Aqua, mutta Picasa päätti leikata osan pois. En siis kyllä tiedä, onko tätä yhdistelmää ollut aiemmin kynsillä, mutta nyt on ainaskin. Kynnet on vähän epämääräisen pituiset ja näköiset, kun oli vissiin joku motivoitumaton viilaushetkiyritys. Nyt olen lyhentänyt niitä vähän vielä lisää, mutta en tiedä... ihan kuin kynsistäni ei vain saisi siistin näköisiä, tiedättekö? Ne kasvaa jotenkin hassusti ehkä tai EHKÄ mä olen vain taitamaton :)

Noh, noista kynsistä ei sen suurempaa asiaa. Joskus Thebosilta puoleen hintaan blogin kautta tilattu hopealakka on kyllä kiva ja peittävä ja hyvä valinta vaikkapa juhliin.  Joissain bileissä nuokin lakkaukset kai oli.

Do good, feel good?

Palataanko edelliseen hyväntekeväisyyspostaukseen? Ihana oli kuulla teidän tarinoita teidän hyvistä teoista.

Mä ajattelin nyt, että laitan kaikki käytetyt, pieneksi jääneet lapseni vaatteet ja yhden talvitakkini (HYVIN pieneksi jääneen) Pelastusarmeijalle. Se kai on helpointa ja kun tuntuu, ettei tarpeeksi tietoja löydy mistään, että mihin vaatteet voisi viedä. Kaikki haluaa etukäteisyhteydenottoja ja itse olen vähän tällainen nythetipaikalla-tyyppi, mutta sitten haluan kuitenkin selkeät ohjeet, niin Pelastusarmeijan vaatekeräyslaatikko on ehkä sitten se meikän paikka, etenkin kun se on aika lähellä. Vaikka olisin halunnut ehkä suoremmin auttaa jotain lapsiperhettä esimerkiksi Hope-yhdistyksen kautta, mutta meneehän nuokin nyt hyvään tarkoitukseen. Itsellä kun ei ole mahdollisuutta lähteä kovin pitkälle vaatekasseja viemään ja niitä on aika paljon, niin siksi ehkä tämä ratkaisu.

No, sitten ehdin tänään viedä pienen vaatepaketin tyttötaaperolle ja kirjalahjan poikavauvalle sekä yhden kosmetiikkapaketin teini-ikäiselle tytölle Joulupuu-keräykseen. Mulla oli oikeastaan noi vaatteet ja kirja samassa paketissa, mutta kun siellä kuusessa oli monta pakettikorttia alle 1-vuotiaille pojille eikä muita valmiita, niin ajattelin tehdä oman osani, että ne poikavauvatkin saa jotain :) Ja se kirja olikin sellainen pehmokirja eli varmaan vähän nuoremmille vielä kuin ne vaatteet (pipo ja parit hanskat).

Jotenkin vieläkin tuntuu, ettei tee tarpeeksi. Facebookissahan olisi esim. Jouluapua- sekä Avustuksia Vähävaraisille -ryhmät, mutta jäipä nyt niihin osallistumatta, kun ei vaan osannut päättää, että mitä ja kenelle. Siksi ehkä tuo Pelastusarmeija-ratkaisu oli toisaalta hyvä, ettei mun tarvitse itse tehdä sitä päätöstä, ketä auttaa. Mutta itku tuli silmään, kun esim. noita Jouluapua-ryhmän kommentteja luki, miten järkyttävän ihanan paljon ihmiset osallistuu! Aina kun ajatteli, että hei, tolle lapselle voisin lähettää jotain, niin monta ihmistä oli jo kommentoinut lähettäneensä. Mä en vaan kestä ajatusta, että on niitä pieniä lapsia, jotka ei ehkä ymmärrä, miksei pukki tulekaan ja niitä isompia, jotka on jo hyväksynyt asian, mutta kärsii yhtä lailla. Ihan hirveää varmasti mennä lomien jälkeen kouluun, kun muut hehkuttaa, mitä ovat saaneet.

Harmi vaan, kun siellä Jouluapua-ryhmässäkin luki, että tätäkin ryhmää oli yritetty väärinkäyttää ja sellaisetkin oli yrittänyt saada "ilmaista tavaraa", jotka sitä ei oikeasti tarvitse. Se on kyllä surullista. Etenkin, kun moni auttajista ei itsekään voi antaa paljon, vaan vähästään antavat, niin sitten jos apu meneekin väärään paikkaan, niin kyllä menee joulufiilis.

Noh, mutta ehkä pitää vaan vielä yrittää saada piristystä sitä tarvitseville ja käydä täällä Herbinan kilpailussa naputtelemassa mahdollisimman monta arvonta-voittoa Hope-yhdistyksen jaettavaksi :) Käyttehän tekin? Toivoisin, että kaikissa kilpailuissa olisi mahdollista valita voittajaksi joku vähävarainen perhe. Muutenkin kuin jouluna.

ps. Joulutilauksia ehtii tehdä vielä:

Yvesiltä* voi vielä huomenna 16.12. tilailla ja paketin luvataan ehtivän jouluksi.

Prisman verkkokaupasta* tilauksen voi tehdä vielä 18.12. ja ehtii jouluksi. Käykää muuten osallistumassa Prisman joulusukka-arvontaan Facebookissa.

Prettylle* voi huomenna 16.12. tehdä vielä kirjelähetys tilaukset ja 18.12. pikakirjeet ja postipaketit. Aatonaattona voi vielä ostaa sähköisen lahjakortin sille kaverille, joka tupsahti ovelle lahjan kanssa eikä sinulla ollut hänelle mitään ;) Nuorempana mulla oli muuten aina varalahjoja odottamassa tällaisia tapauksia :D Ja myönnän, nytkin ostin jonkun suklaapaketin sitä varten, jos jollekin on unohtunut lahja hommata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiallinen palaute palkitaan asiallisella vastauksella :) Kysy, ihmettele, kommentoi ja kerro mielipiteesi!