tiistai 31. elokuuta 2010

Meikkivoiteita, part 1

Nyt niihin meikkivoiteisiin, joista aina välillä kerron, ja sitten unohdan ne. Alustuksena kerron nyt heti (olen toki kertonut aikaisemminkin), että kosmetiikkamaailman syvyyksistä löytyy kaksi tuotetta, jotka ovat minun mielestäni yli muiden. Toinen niistä on välttämättömyys ja toinen ylellisyys.

Ylellisyys on tietenkin huulikiilto. Se ei ole pakollinen paha ja pystyn ilman huulimeikkiä menemään ihmisten ilmoille. Huulikiilto on kuitenkin sellainen finishing touch, joka tekee meikistä kokonaisuuden ja  piristää sitä kivasti. Se ei siis kuitenkaan ole välttämätön. Kiiltoja minulta löytyy kuitenkin paljon, kymmeniä ainakin, jos ei satoja. Enää en silti ole niin fanaattinen kiiltojen kerääjä, mitä nuoruudessani olin.

Meikkivoide on sitten välttämättömyys. En mielelläni lähde edes kauppareissulle ilman meikkipohjaa. Syynä on epävarmuus omasta ihosta, joka taas johtuu nuoruuden iho-ongelmista. Nykyään iho on muuten ihan ok eli siedettävä, mutta suurentuneet ihohuokoset ovat iso ongelma ja ne pilaavat kyllä koko ihon. Niitä on todella hankala saada peittymään millään, joten olen jatkuvasti etsimässä uutta ihmetuotetta, joka kykenisi siihen (edes paremmin kuin joku edeltäjänsä). Meikkivoiteitakin minulle on kerääntynyt aika paljon eikä olisi mitään mieltä tehdä niistä omia postauksiaan tai kertoa sen tarkemmin hirveitä stooreja tai kuluttaa aikaa ottaen niistä kuvia käytössä - jotkut olen muutenkin hylännyt jo kertakäytön jälkeen. Ajattelinkin, että teen muutaman postauksen, joissa kerron kokeilemieni meikkivoiteiden (eri hintaluokista) plussia ja miinuksia koskien minun ihoani, joka rasvoittuu helposti, mutta on erityisesti talvella myös paikoin kuiva. Laitan hintatiedon (arvioidun) mukaan, jos minulla on siitä jotain käsitystä. Linkkaan myös aiempaan postaukseen, jos sellaisen olen tehnyt. Mielipiteethän voivat matkan varrella muuttua, joten älkää ihmetelkö, jos puhun nyt muuta kuin aiemmin. Niin, ja laitan myös jotain yleisiä asioista, jos tulee mieleen, esimerkiksi "levittyy parhaiten siveltimellä". Sehän ei ole plussa eikä miinus, vain fakta. Merkkaan ne vaikka tähdellä. Tämän postauksen tuotteissa ei tosin vielä tällaista merkintää ole.

Aloitetaanpa kahdella tyystin eri hintaluokkaa edustavalla meikkipohjalla, jotka ovat parina viime viikkona olleet enemmän käytössä kuin muut.


L'Oréal Paris Roll'on True Match, n. 18 e
(aikaisempi postaus täällä)

+ kokeilemistani pohjista tämä peittää huokoset parhaiten - jopa kokonaan
+ edullinen
- rasvainen, joten rasvoittuvalla iholla lähtee helposti liikkumaan viimeistään iltapäivällä - puuteria tarvitaan (ensin pitää taputella iho kuivaksi paperilla)
+ kulkee hyvin laukussa mukana
-/+ telasysteemin takia aavistuksen hankala käyttää pikkutarkassa työskentelyssä / suuret pinnat puolestaan pystyy meikkaamaan nopeammin kuin tavallisella meikkivoiteella
- telaa ehkä vaikea putsata eli ei kovin hygieeninen



Dior Diorskin Nude Natural Glow Hydrating Makeup SPF 10, n. 54 e / 30 ml

+ ihana, hehkuva pohja
+ peittävä
+ pysyi jopa kaatosateessa: taputtelin ihon kuivaksi paperilla ja meikkipohja oli entisensä
+ meikkipohja ei lähtenyt "liikkeelle" edes ihon rasvoittuessa, vaikka iho toki kiiltelikin
+ kaunis pullo
+ kätevä pumppupullo
- hintava

maanantai 30. elokuuta 2010

JBL Hair Reviving Dry Shampoo


Sain taannoin Prettyltä kivan yllärin tilaukseeni: James Brown Londonin matkakokoisen kuivashampoon. Olen aivan hulluna kuivashampoisiin, joten olin luonnollisesti aivan myyty tästä lahjasta. Kokeilin tätä kotona ja otin tämän myös mökille mukaan, ja täytyy sanoa, että tämä oli kyllä aivan täydellinen mökkikaveri. Kertaakaan ei tarvinnut häpeillä likaista tukkaa, vaan tällä sain putsattua hiukset siihen kuntoon, että näytin siistiltä, vaikka olinkin mökillä, ja pesin hiukset järvivedellä ja joillain aikansa eläneillä minikokoisilla hotellishampoolla ja -hoitoaineella.

Tätä siis suihkautellaan tukkaan ja annetaan vaikuttaa pari minuuttia. Sitten harjataan pois ja kaikki rasvaisuus on tiessään. Helppoa ja hauskaa, ei mitään ydinfysiikkaa. Ja tuoksu on ihanan raikas ja tuo oman puhdistavan lisäyksensä rasvaisuuden poisto -operaatioon. Hiukset kiittävät.

150 millin puteli maksaa Prettyssä 9,95 e.

ps. Huomenna tulossa ensimmäinen meikkivoidepostaus...

pps. Sori, jos joihinkin vanhempiin kommentteihin olen jättänyt vastaamatta. En toivottavasti ainakaan mihinkään kysymykseen ole jättänyt vastaamatta. Olen niin laiska, etten ole jaksanut etsiä postauksia, jos ne ovat todella vanhoja. Kaikki kommentit olen kuitenkin lukenut ja julkaissut ja tiedostanut ja ymmärtänyt :)

perjantai 27. elokuuta 2010

Lancômesta Lumeneen


No niin, nyt on aika esitellä tuote, joka mullisti elämäni. Olen aina käyttänyt Lancômen Bi-Facil -silmämeikinpoistoainetta, mutta toki edullisempi tuote olisi miellyttävämpi lompakolle. Yleensä kaikki muut litkut vain ovat saaneet silmät punoittamaan ja silmänympärysihon kuivumaan. Mutta Lumenen lahja maailmalle ja eritoten minulle on merkin silmä(ja-huuli)meikinpoistoaine vedenkestävälle meikille. Se on superhellävarainen eikä aiheuta mitään oireita simmuilleni. Ja totta kai siitä löytyy myös se tärkein ominaisuus eli se poistaa silmämeikin todella, todella hyvin.

Minun ei tarvitse enää koskaan tuhlata Lancômeen sitä kolmeakymppiä kerralla, vaan voin ostella halvempaa. Aivan kuin Bi-Facil, tämäkin on sheikattava tuote eli pitää siis ravistaa kunnolla ennen käyttöä, jotta sekoittuu hyvin. Tämä näyttää myös samanlaiselta siniseltä kuin Lancômen puteli, mutta tässä pelkkä pullo on sininen ja itse aine läpinäkyvää. Lancômessa juttu on toistepäin.

Ei varmaan tarvitse ihmetellä, miksi tämä tuote pääsi tuonne sivulaidan suosikkilistaan. Love it, love it, love it!

torstai 26. elokuuta 2010

2 x vaaleammat silmänaluset


Nyt on aika hehkuttaa Prettystä tilaamaani Maybellinen Age Rewind -ihanuutta, jossa ovat valo- ja peitevoide samassa. Tämä valaisee koko kasvot, kun tätä levittää silmien alle. Ja olen myös tämän tuotteen kanssa viis välittänyt siitä, ettei valovoidetta saisi laittaa koko silmien alle vaan vain sisänurkan alle... Minulla ei oikeastaan ole silmäpusseja, joten en koe, että tämä levitystaktiikka nyt erityisesti korostaisi niitä.

Tämän päässä on tällainen pieni reikä, josta tätä voi levittää kämmenselälle juuri haluamansa määrän ja sutia sitten silmänalusille, amorinkaareen (tosin silmänympärysiholle tämä vain on tarkoitettu) ynnä muualle siveltimellä. Tuote on riittoisa ja siis aivan ihanan täydellinen pelastus väsyneille aamuille. Brighteninig + lifting -efektiä lupaa tämä. Ja "visibly firm under eye are" löytyy lupauksista myös. Prettystä tämän saa nyt muutamalla hassulla eurolla, joten en voi muuta kuin suositella.


Toinen vastaava lempparini on Rimmelin Match Perfection, joka niin ikään sekä peittää tummat silmänaluset että valaisee ne ihanasti.





Tämä levittyy pienen sudin avulla, joten levitys käy todella näppärästi.


Tässä ero levitystavoissa: eli vasemmalla tuo Maybelline, jonka joutuu laittamaan tosiaan kämmenselälle noin ja siitä sitten jatkamaan hommaa siveltimen kanssa kasvojen iholle. Rimmelin pystyy heti levittämään aika hyvin, mutta kyllä minä sitäkin tasoittelen sormivoimin.

Kumpaakin tuotetta voin lämpimästi suositella.

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Suosikkia ja ei-niin-suosikkia



Nyt pari tuotetta lähenee loppuaan, joten voisin lausua niistä pari sanaa. Ensinnäkin aivan superhyvä kasvojen puhdistusgeeli löytyy Lorkun Derma Genesis -sarjasta. Sarjan puhdistusmaito on minulle liian mietoa tavaraa, mutta tämä puhdistusgeeli tosiaan tekee tehtävänsä. Tämä on kolmas DG-puhdistusgeeli, jota olen käyttänyt ja tulen jatkossakin tätä ostelemaan. 

Ihonihan on vähän kuin digiboksi, siinä on aina jotain vialla. Aina kun edellisen vian saa korjattua, jotain uutta ilmenee. Mutta tämä puhdistusgeeli hoitaa epäpuhtaudet pois ja kirkastaa ihoa, kunhan vain vaahdottaa kunnolla. Itse olen niin laiska, että välillä vaan vähän lutrailen tällä ja huuhdon heti pois, mutta kun vain jaksaa tehdä kunnolla, niin iho näyttää hyvältä. Niin hyvältä kuin ihoni siis vain voi näyttää. Huokoset vielä vaivaavat, mutta siitä kohta lisää. Eniveis, todella hyvä tuote, jota tulen jatkossakin ostamaan. Saa muuten luvan päästä tuonne suosikkituotteitteni joukkoon.


(Anteeksi p***at kuvat, mutta nyt on pieniä teknisiä ongelmia... Ja keskittämisvaikeuksia myös.) Toinen loppumaisillaan oleva tuote on Purelogicolin kasvovesi, joka oli geelimäistä. Todella outo tuote siis minulle. Lupasi hoitaa ihon ph-arvon kuntoon, niin että ei rasvoittuisi/kuivuisi, mutta kyllä iho edelleen rasvoittuu. Olisin kyllä halunnut testata tätä talvella, sillä olisi varmasti ollut passeli tuote silloin. Ainakin sopivan hellävarainen. En ihan ollut sinut tämän geelimäisen koostumuksen kanssa, sillä iho tuntui inhottavan lähmäiseltä tämän laiton jälkeen. Puhdisti kyllä ihan kivasti viimeisetkin likarippeet kasvoilta ja oli tosiaan hellävarainen.


Sitten niistä huokosista. Eli kasvojeni ehdottomasti masentavin piirre löytyy suurentuneista huokosista. Niihin ei pure mikään ja hyvin harva meikkivoidekaan niitä peittää. Siispä käyn niiden kimppuun nyt varta vasten huokosten kiusaksi tehdyllä Avonin Clearskin Pore Penetrating -sarjalla ja toivon parasta. Sarjaan kuuluvat puhdistusgeeli, kasvovesi, kuorinta ja naamio. Wish me luck!

tiistai 24. elokuuta 2010

Cientastic!


Lidl-ostoksia jälleen kerran. Tajusin vihdoin ostaa uuden kynsilakanpoistoaineen, sillä edellinen X-tra-versio lähenee loppuaan ja Konadin omaa haluan säästellä Konad-juttuja varten. Ja tämä Cienin puteli on kaiken lisäksi asetonitonta, joten jee! Käsisaippuan virkaa tulee jemmaan odottamaan jo kolmas Cien-saippua peräkkäin, tällä kertaa keltainen Milk&Honey.

Ei minulla sitten muuta asiaa ollutkaan tällä erää. Aika säälittävää, mutta halusin vaan kertoa, mitä kaikkea kivaa Lidlistäkin saa ;) Kynsilakanpoistoaine maksoi n. 1,50 e, saippuan hintaa en muista, mutta eipä se varmaan kovasti kalliimpi ollut. Jemmoissa on muuten myös Cienin muotovaahto, jota en ole edes korkannut vielä.

Tiedän, että juttujen taso on taas laskenut, mutta yritän tsempata. Ainakin pitää yrittää muistaa tehdä mahdollisimman pian postaus siitä yhdestä ihanasta valo-/peitevoiteesta, joita saa täältä. Ja alennettuun hintaan edelleen... Ai niin, ja se James Brown Londonin kuivashampookin on käytetty loppuun ja siitäkin varmaan pitäisi kertoa. I'm working on it... Niin, ja ylläripylläri löysin korvaavan tuotteen ikisuosikilleni, Lancômen Bi-Facil -silmämeikinpoistoaineelle, jota olen käyttänyt siis koko elämäni. Nyt löysin halvemman tuotteen, joka poisti vedenkestävän meikin, mutta hellävaraisesti! Tähän mennessä ongelmani on ollut, että kaikki muut silmämeikinpoistoaineet - paitsi Lancôme - saavat silmäni punoittamaan. Mutta siitäkin lisää myöhemmin.

Ja havaitsin, että jemmoissa on about 100 meikkivoidetta (kyllä, liioittelin vähäsen), joista voisi pari sanaa kirjoittaa. Pari uutta, kivaa suosikkiakin on löytynyt. Koska aika ja halu ei riitä niiden kuvaamiseen käytännössä eli kasvoilla, voisin yrittää toteuttaa jonkun plus ja miinus -tyyppisen postauksen aina muutamasta tuotteesta kerrallaan. Minulla on viime kesältäkin (2009) vaikka kuinka monta voidetta lähes käyttämättöminä lojumassa laatikossa, kun ne ovat niin tummia, ettei niitä voi käyttää nyt. Silloin olin häitä edeltäneen solkkukauden ansiosta ruskeimmillani. Enkä nyt tänä kesänä ruskettunut tarpeeksi niitä voiteita käyttääkseni... mikä muuten harmittaa minua edelleen. Vuosisadan kuumin kesä enkä onnistunut taltioimaan minkäänlaista päivetyksen tasoa iholleni, huoh isolla hoolla eli Huoh!!

maanantai 23. elokuuta 2010

Shower Power


Nyt on Familyfreshin Aloe Care Soothing Shower & Shampoo -puteli käytetty loppuun. Tuoksu oli kiva eikä missään vaiheessa ärsyttänyt nenua. Muuten aika peruskamaa ja hoiti hommansa.  Testasin tätä jopa shampoona, vaikken yleensä käytä mitään suihkusaippuaa päässäni, vaikka kuinka olisi shampooksi sopiva.  Ja kyllä tämä tukan putsasi. Ehkä mökkireissulla yms, johon haluaa ottaa mahdollisimman vähän tavaraa eikä ole niin väliksi, onko tukka kiinni vai auki vai miten, niin tämä olisi oikein passeli tuote. Lisäksi tämä oli super-riittoisaa, vaikka päivittäin käytinkin vartalon putsaukseen ja sheivausvaahtona. Tosin olisi tämä vieläkin voinut vaahtoilla enempikin, etsin jatkuvasti paljon vaahtoavia kroppatuotteita. Ehkä se vaan pitää ostaa niitä sheivausvaahtoja...


Tilalle kaivoin Avon-varastostani Senses-sarjan Magicalin, joka lupaa olla elegant & dreamy. Tuoksu ainakin vastaa kuvausta, joten uskon pitäväni tästä. Plussaa vaaleanpunaisuudesta!

perjantai 20. elokuuta 2010

The Undomestic Goddess

I'm so sorry, että päivitystahti on nyt hiljentynyt niin paljon, että tuntuu kuin se olisi stopannut kokonaan. Uusi työ on kyllä jättänyt illat vapaiksi, mutta asiaa ei oikein ole ollut (vaikka meikkiä on tullut käytettyä enemmän kuin koko kesän aikana) eikä illalla kuvistakaan tule ikinä niin hyviä. Valaistuksen ja kameran käytön kanssa kun olen täysi aasi.

Voisin kuitenkin tässä välissä hehkuttaa erään lukijan suosittelemaa kirjaa, jota ahmin mökkireissullani ja, josta vielä sittenkin riitti luettavaa alkuviikon junamatkoille. Tuhti paketti siis kyseessä.


Tämä tyystin koukuttava tapaus on Sophie Kinsellan The Undomestic Goddess, joka näin alkuperäiskielellään toimi kuin junan vessa. Aivan mahtava kirja!! Kikatin ja räkätin ihan hulluna tätä lukiessani. Kinsellan kirjojen naispäähenkilöt ovat kovin samanlaisia aina: vähän hölmöjä, mutta silti omalla tavallaan todella fiksuja - ja niiiin hauskoja. I can not believe, miten paljon tämäkin kirja minua nauratti. Pelkkä fuck-sanan käyttö juuri oikeassa paikassa nosti hymyn huulille. En nyt edes kerro juonesta mitään, koska sillä ei ole mitään merkitystä. Kyse on hauskasta tavasta kertoa se tarina.

Suosittelen, suosittelen, suosittelen!! Jos pidit Himoshoppaajista tai Remember me? -kirjasta, pidät tästäkin!

Kirjan loputtua siirryin The Hills -sarjasta tutun Lauren Conradin pariin. L.A. Candy on sekin pian lopuillaan ja täytyy kyllä sanoa, että olen positiivisesti yllättynyt. Ajattelin, että kirja olisi hömpänpömppää (mitä se tietysti onkin), mutta tämäkin on vielä kaiken lisäksi hauska kirja. Olen todella innoissani kirjavalinnastani ja siitä, että kirjan jatko-osa odottaa jo minua valmiina.

maanantai 16. elokuuta 2010

Pink x 3


Niin kuin kerroin tässä postauksessa, tilasin Pretty.fistä Nyxin Chrome Eye Shadowin söpössä, vaaleanpunaisessa sävyssä Cosmopolitan. Tuote on ulkonäöltään aika tyylikäs ja kätevän muotoinen.


Luomiväri on jauhemaista laatua ja sopii käytettäväksi niin kuivalla kuin kosteallakin siveltimellä. INCI-lista on myös ihailtavan lyhyt.


Vasemmalla kuivana ja oikealla kostealla siveltimellä sutaistuna.


Ja tässä vielä varmuudeksi toinen kuva, ettei jää mitään epäselvyyttä aiheesta...

Juttuhan on niin, että minua vaivaa joku hamstrausvika, joka tarkoittaa suomeksi sitä, että pieni ääni pääni sisällä käskee hamstrata kaikkea mahdollista, vaikka ei tarvitsisi. Sen sijaan, että hankkisin Nyxin luomivärin sävyssä, jota en omista, hankin sen samaisessa possun sävyssä kuin pari jo omistamaani luomaria sattumoisin olevat. Ja harvemmin edes jaksan taiteilla näillä jauhemaisilla, vaikka niillä saakin ihanan kiiltävän pinnan.


Tämän Goshin olen jossain vaiheessa blogia esitellytkin. Kyseessä on supersöpö sävy Pinkie.


Ja tässä taas: vasemmalla kuivana ja oikealla kosteana.


And again...



Myös Jane Iredalen Pink-sävyisen Nyxiä ja Goshia vastaavan luomivärin olen joskus vilauttanut.


Ja tässä pari kuvaa: sori, tuo kosteana laitettu mössääntyi vähän. Vika oli minussa eikä luomivärissä.

Mutta siis: mikä on tuomionne? Onko minussa joku perustavanlaatuinen vika vai tunnustaako joku kärsivänsä samasta pakko-oire-häiriöstä? Mitä te hamstraatte?

Ja jos joku haluaa ostaa jonkun näistä pinkeistä sulokeista, ilmottautukoon kommenttilootaan tai sähköpostiin :)

ps. Tilasin Prettystä myös Maybellinen ihanaisen peite-/valovoiteen, jota ei vissiin Suomen kaupoista löydykään. En ole vielä päässyt siitä postausta tekemään, mutta tuote on löytö!! Nappaa omasi täältä!

pps. Uuden duunin alkamisen myötä voin olla niin tohkeissani, etten muista päivitellä blogia, mutta palaan linjoille asap - heti kun kynnelle kykenen!

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Rentoutumista


Heipsansaa! Tämä on ajastettu postaus, olen nimittäin parhaillaan mökkitunnelmissa, ja toivottavasti olen ehtinyt lueskella jotain näistä kirjoista :) Oikeastaan hankin nämä junamatkalukemiseksi, sillä aloitan huomenna vähän uudemmassa työpaikassa. Tämä päivä menee vielä rentoutuessa, mutta huomenna on jo aikainen herätys, uudet kujeet ja kuviot sekä perhosia vatsassa, voisin ainakin kuvitella.

Hauskaa sunnuntaipäivää kaikille! :)

lauantai 14. elokuuta 2010

Laatikoiden syvyyksistä

Joskus hyviä huulikiiltoja ei tarvitse etsiä kaupasta asti, riittää kun tutkii laatikoitaan aina silloin tällöin. Toivottavasti en näitä jo ole blogissani esitellyt (en ainakaan muista), sillä aika ajoin kaivan nämä käyttöön. Nyt kuitenkin heräsin siihen, että seuraavaksi esitellyt kiillot ovat oikeasti enemmän kuin jees.


Äidiltäni olen joskus saanut tuliaisiksi Hongkongista (näin muistelen) tämän kiillon, josta kaikki tiedot ovat jo oikeastaan kuluneet pois. Sävy 104 tämä näyttäisi olevan, mutta muut tiedot ovat kiinaksi. Olin lukevinani tuosta "Beauty Art Jewelry Gloss", mutta näillä tiedoilla en saanut googlattua sen enempiä.


Joka tapauksessa tämä on ihana nudekiilto kultahippusin varusteltuna. Kuvissa näyttää vähän turhankin nudelta, oikeastaan enempi sellainen punertava nude. Mutta tuntuu riippuvan kovasti huulten omasta kulloisestakin sävystä, valaistuksesta, onko meikkivoidetta alla yms. Koostumus on ohut eikä tämän luulisi pysyvän huulilla kauaa, mutta syömisenkin jälkeen tätä vielä huulilla kuitenkin oli. Yllättävää, mutta ehdottomasti plussaa. Pigmenttiäkin väristä löytyy, joten ei kyllä mitään valittamista. Tykkään vallan valtavasti.


Sama kiilto löytyy vaaleanpunaisena versiona, joka yllättäen on vienyt sydämeni vielä enemmän. Tämän sävy on 107.


Kiva, vaalea kiilto, johon pätee samat fysiikan lait kuin tuohon edelliseenkin. Pysyy yllättävänkin kauan, ja on jopa vähän söpömpi väri vielä! Ja näiden kiiltojen kanssa huulet tuntuvat ihanan pehmeiltä ja siloisilta. Ja kyllä muuten sitten kiiltoa riittää!

Tunnistaako joku nämä kiillot? Saako näitä muualtakin kuin Kiinasta?


Noiden vaaleanpunaisten huulten kanssa sopii tässäkin postauksessa esitelty The Body Shopin Quartz-luomarilla tehty meikki, jota en saa vaan toistettua kuviin samanlaisena kuin livenä :( Mutta täytyy myös tunnustaa, että en ole kovin huolellinen silmämeikkaaja. Tämä johtuu siitä, että käytän laseja eikä niiden takaa minun mielestäni näe muutenkaan kovin hyvin meikkiä (saatika sitten raskaiden luomieni vuoksi), joten panostus on usein aika vähäinen. Ylimmästä silmäkuvasta huomaa, ettei meikistä näe mitään silmän ollessa appoisen auki. Mutta siis, lähinnä kai tarkoitin, etten saanut kameralla napattua tuota luomivärin hehkua kuvaan mukaan.

perjantai 13. elokuuta 2010

Plussapalloja


Kun nyt tuli sitä YSLin luomiväripalettia tylytettyä, niin jaetaan nyt ruusujakin. Olen jonkun verran rakastunut Golden Gloss -kiiltoon sävyssä 19 Golden Petal. Se on crememäinen, vaaleanpunainen kiilto kultaisin hippusin varusteltuna.


Nyt tuli laitettua aika urakalla sitä huuliin kuvia varten, mutta normaalisti selektiivisen kosmetiikan kiilloissa on se huono puoli, ettei niitä raaski käyttää. Ne ovat kuitenkin niin arvokkaita, ettei niitä joka päivä viitsi lutrailla. Esimerkiksi Diorin ja Lancômen kiillot ovat ihania myös, ja niitä joskus käytin, mutta käytän kiiltoja kuitenkin päivittäin ja arvokkaampien tuotteiden käyttö voisi vähän kirpaista. Varsinkin kun kiillot muutenkin kuluvat nopeasti.

No, anyways, tässä on tuote, josta tykkään, vaikkakaan en tiedä, onko tämä jotain niin ihmeellistä kuitenkaan, että maksaisin tästä jatkossakin enemmän kuin vaikkapa Goshin kiillosta. Mutta kaipa kauniista hylsystä ja hyvästä sävystä voi jotain maksaa. Tämä ei kuitenkaan tunnu yhtä pysyvältä huulilla kuin esimerkiksi Juicy Tubesin tahmaiset kiillot. Mutta se voi johtua tuosta crememäisyydestä.

Nippelitietona kerrottakoon, että tämä Golden Gloss tuoksuu ihan (pilaantuneelle) vesimelonille.


Toinen YSLin hyvältä vaikuttava tuote tulee tässä. En ole tätä vielä kokeillut, mutta kyseessä on vedenkestävä vaahtoluomari sävyssä 19 Riviera Blue. Mukana tulee pieni suti. Ja itse pakkaushan on supertyylikäs.


Tämä on tosissaan kirkkaansinistä vaahtoa ja lupaapa tuote tosiaan olla vedenkestävä.


Kovin helposti tämä ei kädestä lähtenytkään, joten taitaapi YSL lunastaa lupauksensa. Tällä kertaa löytyi jopa pigmenttiä, joten voin kertoa, että olen toistaiseksi tyytyväinen. Vielä kun keksisi, miten tätä käyttäisi. Tämä kuului vissiin kesäkokoelmaan.

Pointtini on, että selektiivinen kosmetiikka on ihan samanlaista kuin markettikosmetiikka. Joukosta löytyy niin helmiä kuin sikojakin. Tämänpä vuoksi en ymmärrä ihmisiä, jotka suin päin ostavat jotain vain, koska se on merkkituote. Tässä nyt tuli kuitenkin pari kivalta tuntuvaa YSL-tuotetta. Muita selektiivisen kosmetiikan helmiä, joita omistan, ovat Diorin kynsilakka, jolla saa jo yhdellä kerroksella peittävää jälkeä, Lancômen silmämeikinpuhdistusaine, joka on yhtäaikaa sekä hellävarainen että tehokas sekä Estée Lauderin silmämeikinpohjustaja. Ja niin kuin sanoin, niin Diorin ja Lancômen huulikiillot olen myöskin todennut aikanaan loistaviksi. Pääasiassa pitäydyn kuitenkin edullisessa kosmetiikassa, sillä yleensä sieltä löytyy halvemmassa purkissa tuleva vastine vähemmällä rahalla.

torstai 12. elokuuta 2010

Pettymyksellä on hintansa


Ooh, tiedättekö te sen tunteen, kun saatte käsiinne jotain kallista kosmetiikkaa ja jo pakkaus saa teidät kuolaamaan innosta?

Älkää kuitenkaan antako tunteiden voittaa järkeä, vaan kokeilkaa, kokeilkaa ja kokeilkaa, ennen kuin ostatte mitään!


Kysymys on nyt siis omalla kohdallani YSL:n 4 Colour Harmony for Eyes -paletista, jonka olen nyt pari vuotta omistanut sävyssä Nude.

Paletista kerrotaan täällä näin:

Each eyeshadow harmony is composed of four shades: a soft pearly shade to illuminate the eye, two deeper shades to structure and underline, and a shade booster to make the eyes sparkle. The luxurious formula glides on the skin, beautifying the eyelids with velvety mattness, luminosity, exceptional hold and comfort.

Ja paskanmarjat, sanon minä! Juttuhan on nyt niin, että koska omistan juurikin tuon sävyn Nude, jonka tarkoitus voi olla... no, nude, niin voipi olla, että puhun nyt puuta heinää. Koska tämä ei kuitenkaan ole ensimmäinen pettymykseni selektiivisen kosmetiikan (= ns. kalliimpaa kosmetiikkaa, ei myydä marketeissa, mutta Sokos ja Stocka ovat otollisia bongauspaikkoja) parissa, annan nyt tulla täyslaidallisen.


Mielestäni - ja korjatkaa, jos olen väärässä - jos ostaa luomiväripaletin 54 dollarilla elikkäs 41 eurolla (tuo hinta bongattu tuolta yslin sivuilta, luultavasti Suomessa maksaa enemmänkin), niin silloin pitää saada vastineeksi laatua, pelkkä kaunis rasia ei riitä.


Kaikeksi onneksi itse sain tämän paletin jonkun kesätyön päätteeksi, mutta jos olisin tuhlannut rahoja tähän itse, olisin huutanut ja kironnut pettymyksestä. Pigmenttiä tässä paletissa on vähemmän kuin jostain Seppälän alelaarista ostetussa tuikituntemattoman merkkisessä vastaavanlaisessa, pysyvyys on heikko ja jopa mukana tullut pieni suti oli niin heikkoa laatua, ettei kestänyt kovinkaan montaa käyttöä. Ihan oikeasti, you got to be kidding me! 


Paletin isoin värinappi on niin nude kuin vain voi olla, ja sillä saa kyllä tasoitettua luomen värin, muttei juuri muuta. Toki täytyy myöntää, että harvemmin noin vaalealla värillä muuta saakaan aikaan. Sen vieressä oleva pitkulainen kultainen väri on astetta parempi tapaus. Sillä saa kyllä satiinisen kultaisen pinnan, mutta se ei näy yhtään mihinkään. Pelkkää hehkua, joka voi tosin olla ihan kivakin lisä meikkiin. Pieni valkoinen väri on kyllä oiva silmän sisänurkkaan eikä siitä muuhun olisikaan. Kaikista suurin pettymys on kuitenkin tummanruskea väri, jolla siihen meikkiin voisi kuitenkin saada sitä syvyyttä, jos se sieltä silmän ulkonurkasta johonkin näkyisi. Kuitenkaan edes tässä ruskeassa ei ole pigmenttiä tarpeeksi. Kaiken kaikkiaan ei kuulosta siltä, että tästä joku voisi maksaa kymppiä enempää. Vaikka sävynimi on Nude, niin ei se nyt oikeasti tarkoita sitä, että voi myydä asiakkaalle ihan mitä vaan. Ja joo, en väitä, että kaikki olisivat tyytymättömiä tähän palettiin - joku voi tykätä kovastikin, jos oikeasti tykkää ihan nude-nude-meikistä - mutta itse en ole vakuuttunut hinta-laatu-suhteesta.


Tein nyt yhden pikaisen esimerkkimeikin vain todistaakseni luomivärinelikon heikon pigmentin. Rajauksena käytin Maybellinen Liner Expressiä, joka onkin tämän meikin näkyvin kohta. Ripsissä sipaus False Lash Effect WP:tä. Koko luomella siis tuota isointa nudea, ulkonurkassa tummaa, sisänurkassa valkoista ja jossain ripaus vielä tuota kultaista, joka tosissaan ei mihinkään näy. Alarajassa tummaa.

Vaikka meikki ei kuvassa näytä yhtään miltään, niin kyllä se nyt aikuisten oikeasti sen näkymättömän kullan ansiosta kuitenkin hehkuu kauniisti. (Jos nyt pitää jotain kaunista sanoa.) Myös sisänurkan valkoinen tuo ihan oikeasti meikkiin valoa. Mutta se on ihan fakta, että se tummanruskea on täysin hyödytön ja katoaa luomelta heti, kun sen siihen laittaa. Ja ilman sitä koko meikki on vähän turha. Silmää ei saa kunnolla esille, jos ei ulkonurkkaan saa laitettua jotain tummaa.

Sopisiko tämä työmeikiksi? Kyllä, ehdottomasti. Ja tulos on ihan nätti. Aika huomaamaton, mutta nätti. Arkimeikiksi? Ehdottomasti. Kauppareissulle? Ihan takuulla. Mutta kuka haluaa maksaa 50 dollaria YSL:n luomiväristä siksi, että sitä voi käyttää kauppareissuilla? Siis tällä nelikolla saa oikein kauniin, liki näkymättömän meikin tehtyä, mutta siihen se jääkin. Vaihtoehtoja ei ole. Mielestäni selektiivisen kosmetiikan tuotteissa pitäisi ehdottomasti olla pigmenttiä niin paljon, että voin itse valita teenkö nude-nude-meikin vai semi-nude-meikin vai vähän vahvemman nudemeikin. Mitäs jos haluaisin tehdä koko meikin tuolla tummanruskealla? Siitä ei tulisi yhtään mitään. Smokey eyesia ei tällä paletilla tehdä. No joo, ostaako kukaan Nude-sävyistä luomiväriä smokey eyesin tekoon, siitä voidaan keskustella joskus toiste...

Toki tummempaa jälkeä saa esimerkiksi sormin levittämällä tuota tummaa - ja paljon -, mutta ei sitä kuitenkaan voi verrata siihen, miltä väri näyttää paletissa. Lisäksi on järjen köyhyyttä laittaa kauniin puhtaanvalkoinen väri tumman värin viereen, kun nuo värit tuossa sekoittuvat toisiinsa niin helposti. Huoh.


Ai niin, tässä swatchit. Ai, et näe mitään? I rest my case.

Tämä ei ollut hyökkäys varsinaisesti YSLiä kohtaan, vaan ylipäätänsä selektiivistä kosmetiikkaa. YSL vain sattui ekana marmatukseni tielle. Mutta kuinka moni on törmännyt esimerkiksi luksusmeikkivoiteeseen, joka on kuin kosteusvoidetta iholle laittaisi? Missä peittävyys, missä pigmentit? Miksi maksaisin monta kymppiä siitä hyvästä, että en saa vastineeksi mitään muuta kuin "luonnollista hehkua iholle" kauniissa lasipullossa? En halua mitään luonnollista hehkua, vaan meikkivoiteen, joka peittää, mitä ikinä sillä haluankaan peittää. Tuskin kukaan ostaa meikkivoidetta, jos se ei tee mitään, vai?

Voisin paasata tästä loputtomiin, mutta antaa olla. Jos jollain on kokemusta noista YSLin palettien muista sävyvaihtoehdoista, niin kerro ihmeessä, toimivatko ne. Mihin muihin ns. kalliimpiin merkkeihin/tuotteisiin olette tympiintyneet? Entä mikä on osoittautunut hintansa arvoiseksi? Kertokaa!

Niin, ja kyllä sieltä selektiivisen kosmetiikan puoleltakin löytyy helmiä. Muun muassa Lancôme on merkki, johon en toistaiseksi ole joutunut koskaan pettymään.

keskiviikko 11. elokuuta 2010

Vanamon tuoksu


Uusi huulikiiltosuosikki on löytynyt! Ihan kuin näitä ei jo ennestään olisi tarpeeksi :) Lumenen kiillot ovat parhautta, niin Natural Coden kuin perus-Lumenenkin riveissä. Kesäkiiltokokoelman joukossa on monta helmeä ja yksi namukiilto on vaalea Vanamon tuoksu (21).


Kiilto on juuri niin perusvaalea ihanuus kuin huulikiilto vain voi olla. Rakastan näitä Lumenen Wild Rose -kiiltoja sävyjen lisäksi myös siksi, että niiden kestävyys on ihan omaa luokkaansa eivätkä ne silti ole mitään übertahmeita. Paksu koostumus on kuitenkin se juttu, joka takaa paremman keston.

Lumenen hauska tapa on mätsätä kiillot ja punat myös kynsilakkoihin ja tähän kiiltoon sävy sävyyn sopivan kynsilakan vilautinkin jo tässä postauksessa - tosin vain putelin muodossa, kynsillä en tätä silloin ollut vielä pelkiltään kokeillut.


Tätä postausta varten kokeilin Vanamon tuoksua kynsille yhden kerroksen, mutta koska tulos oli niin läpikuultava, en jaksanut alkaa pelleillä sen kanssa. Sutaisinkin päälle sen sijaan yhden kerroksen luotettavaa Dioria, joka tyydytti lopputuloksellaan hetkessä.

Se Vanamon tuoksu -lakka sopii varmaan parhaiten muiden lakkojen päälle, sillä siitä tuskin kovin herkästi saa peittävää. Pitää kuitenkin kokeilla joskus, kun tuntuu, että jaksaa paremmin katsoa, kun lakka kuivuu tai ruoho kasvaa... Näillä omilla epätasaisilla kynsilläni tulos ei kuitenkaan olisi ollut kaunis. Ranskalaisen manikyyrin päälle se lakka voisi muuten sopiakin.