maanantai 30. marraskuuta 2009

Kauniit kulmat

Kulmat ovat kasvojen kehys. Oikeasti. Huoliteltujen ja ei-huoliteltujen kulmien ero on todella selkeä. Kauniit kulmat vievät huomiota pois kaikesta muusta. Meikkipohjan lisäksi kulmien värjäys on ainut ihan must-must-juttuni. Siis sellainen, joka on oikeasti pakko tehdä tai päivä on pilalla. Nypin kulmia melkein joka ilta, ja masennun, jos teen sen väärin ja kulmien muoto menee pilalle. Kulmien väritys ei kuitenkaan onnistu ihan millä tahansa. Vaalean tukkani kanssa saan olla aika tarkka siitä, etten väritä kulmiani liian tummiksi. Itse asiassa epäilen nytkin, että pidän kulmiani liian tummina, mutta olen jo niin tottunut oikean hiusvärini sävyisiin kulmiini, etten osaa varmaan enää edes katsoa kulmiani "sillä tavalla". No, joka tapauksessa olen pinttynyt tapoihini ja minulla on muutama kulmatuote, joiden välillä arvon aamuisin, mitä niistä käytän.




Ensinnäkin ihan ihka ensimmäinen kulmatuotteni oli Make Up Storen triopaletti, ja täytyy kyllä sanoa, että tähän astisista tuotteista se on ollut paras. Siinä on pari harmaanruskeaa väriä ja musta, jota luonnollisesti ei ole tullut käytettyä. Mutta tässä on kivaa se, että tuon mustan voi käyttää sitten luomivärinä. (Voi muitakin sävyjä kyllä...) Ja nuo kaksi ruskeaa sävyä ovat juuri passelit suomalaisten väritykseen. Aloitin ihan vaalealla värillä, mutta kun se loppui, vaihdoin tummempaan ruskeaan. Olisin ehkä voinut vain sekoitella niitä keskenään. Mutta kaikin puolin mahtava tuote, jonka toivon pian ostavani taas... Tähän mennessä olen kaksi näitä jo käyttänyt.

Nyt ehkä eniten käytössä on MSCHICin kulmakarvaväri, joka on myös ihan loistava. En keksi mitään huonoa puolta tästä. Levittyy hyvin ja tuo väriä juuri sopivasti. Hyvä väri minulle, vaikka sen ihan summamutikassa tilasinkin.

Minulla on myös MSCHIC by Seppälän kaksisävyinen kulmakarvaväri, ja tämäkin on aika jees. MSCHIC by Seppälän laatu on ehkä ollut aika epätasaista, mutta tässä on yksi tuote, josta oikeasti tykkään. Ei valittamista.


Ja näitä kaikkia kulmakarvavärejä levitän tietysti ihanalla vinopäisellä siveltimelläni.



Sitten vielä yksi uusi tuttavuus. Clarinsin kulmakynä muutti käsitystäni kulmakynistä kertaheitolla. Olen aina ajatellut, että kulmakynällä piirtäessä kulmista tulee kovat, tönköt ja muutenkin luonnottomat, mutta Clarins on aivan jollain toisella tasolla. Kynä levittyy pehmeästi ja hyvin ja väristä tulee luonnollista jälkeä. Lisäksi toisessa päässä on harja, jolla saa karvat ojennukseen. Hyvä kiireaamun kynä, sillä tällä saa kulmat huomattavasti nopeampaa kuntoon kuin puuterimaisella värillä.

Mutta puuterimaiset värithän ovat tietenkin riittoisampia kuin kynät, joita joutuu terottamaan.

sunnuntai 29. marraskuuta 2009

Beauty Flash Balm ja suklaata kynsissä

Clarinsin Beauty Flash Balm on klassikko. Se on tuote, joka ei koskaan ole out of fashion. BFB:n juju on siinä, että sitä voi käyttää joko meikin alla tai ihmeitä tekevänä naamiona. Tätä on kautta aikain kehuttu niin paljon, että tokihan minunkin on joskus pitänyt se kaappiin hommata. Sinne kaappiin se kyllä sitten jäikin parin kokeilun jälkeen, kunnes vihdoin taas huomasin jonkun jossain sivulauseessa kehuvan tätä. Olihan tämä sitten pakko kaivaa sieltä naftaliinista takaisin käyttöön. Olen tätä siis joskus kuukausia sitten käyttänyt meikin alla, mutten enää muistanut, minkälainen se kokemus oli.

Päätin ensin pitkästä aikaa kokeilla tätä naamiona, ja voi että, miten oli siloinen iho sen jälkeen! Aivan ihanan tuntuiset kasvot. Ja näyttipä nassu aavistuksen terveemmältäkin. Kuin olisi ottanut päivän annoksen hehkua. Krapula-aamun pelastaja ja pikkujoulujen ehdoton edeltäjä sanoisin... Tästä tuotteesta en ole kyllä ikinä kuullut kuin kehuja.

No, seuraavana aamuna tästä innostuneena hylkäsin Goshin ja laitoin tätä myös meikin alle. Ja nyt olen täysin myyty... Ohjeessa sanotaan, että heti kun on levittänyt tätä, pitää lykätä meikki päälle. Niinpä minä nopsaan sudin meikkivoidetta, ja voi sitä tulosta. Iho oikein hehkui terveyttään. Meikki levittyi kauniisti päälle ja olo tuntui hyvältä. Kävin tasaisin väliajoin peilin edessä tarkistamassa, ja meikki pysyi hehkuvan kauniina koko ajan. Me like it!

No, kynsissä on sitten jotain tuttua... Aivan. Annoin aikaisen joululahjan itselleni ja lakkasin kynteni joululahjapakettiin suosittelemallani Lumenen suklaisen ruskealla Quick & Chic -lakalla. Ja nyt on ainakin pakko uskoa, että tämä olisi sopiva lisä jonkun kynsilakkafriikin joulusukkaan. Miten tästä nyt ei voisi tykätä? Sopii blondille ja brunetille ja kaikille siltä väliltä.

Olin oikeastaan aika yllättynyt tästä sävystä 75 Öiset juhlat. Pullossa todella isoilta glitterhiutaleilta näyttävät kimalteet eivät kynsissä enää näyttäneet ihan niin övereiltä, vaan paikoitellen oikein kauniilta kimallehippusilta. Valosta riippuen ne olivat joko söpöjä kimalteita tai niitä kuparinvärisiä isoja hiutaleita. Mutta tykkään kovasti. Ja näiden kynsien kanssa voin jatkaa kultateemaa silmissä ja huulissa tai vaihtaa luomivärinkin astetta tummempaan ja sipaista suklaanruskeaa simmuihinkin. Saas nähdä, mitä keksin. Toisaalta nämä kynnet eivät ole niin erikoisen väriset, että silmiin olisi ihan pakko toistaa samaa sävymaailmaa. Esimerkiksi lilat kynnet ja vihreä silmämeikki voivat olla aika raju yhdistelmä, mutta neutraali ruskea hyväksyy seurakseen mitä vaan. Eikö? (Alkaako sen huomata, että kaipaan vanhoja tuttujani, vihreää ja lilaa silmämeikkiä?)

lauantai 28. marraskuuta 2009

Samettinen iho


Gosh-kokoelmaa esitellessäni muistin omistavani Velvet Touch Foundation Primerin, jonka tarkoitus on tehdä ihosta samettisen lumoava tausta meikkivoiteelle. Voide lupasi täyttää suuret ihohuokoset ja juonteet. Täytyy myöntää, että vaikka jumaloinkin Goshia, niin tämän tuotteen kohdalla olin epäileväinen. Olen monesti saanut pettyä meikinalusvoiteisiin, koska ihoni on niin ärsyttävän vaikea. (Katso tämä ja tämä.) Mutta jälleen kerran huolet saivat joutaa romukoppaan, sillä eron oman ihon ja "voidellun" ihon välillä kyllä huomasi. Tällä voiteella sai ihon päälle ikään kuin puhtaan kankaan, jonka päälle sai maalailla mielensä mukaan. Kiiltoa tämä ei kuitenkaan estänyt (mutta eipä sitä luvannutkaan), ja puuteria sainkin lisäillä päivän mittaan. Pitkin päivää kuitenkin ihmettelin, miten pohja näytti jotenkin yllättävän hyvältä, kunnes muistin laittaneeni tätä aamulla. Kivasti tämä tasoitti ihon sävyeroja, ja piti meikkivoiteen paikallaan. Laitoin kaiken lisäksi sen päälle (ei enää niin kovin) salaista meikkivoidesekoitustani, jonka heikkous on nimenomaan rasvaisuus, jolloin se lähtee aika helposti pois, kun hiukan pyyhkäisee. Nyt niin ei käynyt. Jihuu!!

Velvet Touch lupaa omaavansa "anti-wrinkle effectin", joten aikuisemmalle iholle tämä ehkä toimisi vieläkin paremmin.

Ehkä lopullinen tuomio on se, että varmasti käytän tämän loppuun, mutta tuskin ostan uutta. Eli ei ehkä niin tarpeellinen omalle iholleni, vaikka suuret ihohuokoset omistankin. Tai no... Katsotaan, miten koukutun.

Ja kuten kuvasta voi huomata, minulla on edelleen kultakynnet... Olisikohan aika vaihtaa? Syy siihen, miksi olen näinkin monta päivää pitänyt tätä kultaista lakkaa on ennen kaikkea laiskuus. Mutta toinen yhtä pätevä syy on se, että oikeastaan pidin kaikista kultaisista silmämeikkikokeiluistani. Mutta ehkäpä voisin nyt vaihdella taas hummaavissa viikonlopputunnelmissa hiukan kynsieni väritystä...

perjantai 27. marraskuuta 2009

Samiksia

Olen huomannut, että minulla on tapana kerätä samankaltaisia tuotteita paljon, vaikka yhdelläkin pärjäisi. Esimerkiksi edellisessä postauksessa esittelemäni Goshin Light'n Shine -huulikiilto ei ollut ainoa kultaa kimalteleva kiilto, jonka olisin aiheeseen liittyen voinut valita. Laukkuni kätköistä löytyi myös minikokoinen Lancômen Juicy Tubes sävyssä 93 Toffee R&B. Goshin sävy Light Beige ja tämä Lancômen ihana toffeen tuoksuinen kiilto ovat sävyiltään todella paljon samanlaisia, kullan ja beigen sekoituksia.

Ainoastaan koostumuksissa ja hinnoissa on vähän eroa. Gosh on "joustavampaa" ja Lancôme tahmeampaa. Goshin hinta on n. 11,90 e ja Lancôme olisi täysikokoisena n. 25 e.


Vaikka tummemmista kynsilakoista pidänkin, löytyy laatikoistani hennompiakin lakkoja. Make Up Storen Elina-sävyn olenkin esitellyt jo aiemmin, ja sen vastine löytyy Lumenen Quick & Chic -sävystä 65 Kujeileva katse. Ei nyt täsmälleen samat sävyt, mutta tarpeeksi lähellä. MUS on ehkä aavistuksen läpikuultavampaa kuin Lumene.



Vaaleanpunaisia kiiltojakin löytyy. Nivean Volume Shine Wonderfullin sävynimeä en uskalla lähteä veikkailemaan, sillä niin kulunut tuubi on. Nivean ehkä hieman peittävämpi ja vaaleanpunaisempi (Nivea korallimpi) vastine on Wet n Wildin hedelmäntuoksuinen Glassy Gloss kiilto (sävy Sugar Glaze).

Kummatkin ovat ihania arkikiiltojani, ja pidän yhtä lailla kummastakin. Hinnassa vain on eroa. Nivean kiilto n. 11,75 e ja Wet n Wildin vain 2,95 e.

No, tätä sitten en pysty selittämään mitenkään. Neljä vaaleanpunaista, jauhemaista luomiväriä. Mitä näillä kaikilla tekee?? Vastaus: En tosiaan tiedä. En ole kaikkia edes testannut vielä. Kuvassa ensimmäisenä vasemmalla on Jane Iredalen 24 Karat, sävy Pink. Toisena vasemmalta on Macin Pigment Color Powder -näyte, todella mattapintaisessa sävyssä Cool Pink. Kolmantena vasemmalta on Gosh-kokoelmassa pikaisesti esitelty Effect Powder, sävy Pinkie. Ja ekana oikealla Stargazerin Eye Dust, sävy 48.

Tässä vielä avattuina. Tuo Jane Iredale on tosi hohtavaa, sisältää siis paljon kimalletta. Mac on tosi tosi matta ja Gosh ja Stargazer söpöjä helmiäisiä.

torstai 26. marraskuuta 2009

Kullan kimallusta, part 2

Kultakynteni innoittivat minut löytämään varastoistani lisää kultaan ja kuparin shiftaavia meikkituotteita. Gosh-kokoelmastani luonnollisesti löytyikin vaikka ja mitä kivaa. Lilat luomiväripuikot olenkin jo esitellyt, mutta löytyypä minulta kuparinväriäkin. Love that copper! -sävy on ihana ja pysyvä pohja kultameikille. Aika tumma sävy, joten tarvitsee vaaleaa puuteriväriä seurakseen mielestäni, ainakin sisänurkkaan. Itse kokeilin viimeksi mainitun Bottega Verden kanssa, ja tulos oli kiva. (Olen siis nyt muutamana päivänä kokeillut yhdistellä erilaisia kultameikkejä.)

Itse blondina en ehkä tunne tätä väriä (pelkiltään) niin omakseni kuin brunetti luultavasti tuntee. Uskon, että nämä kaikki kultameikit ylipäätään sopivat paremmin bruneteille, mutta eipä minua mikään estä kokeilemasta kaikkea.

Mineraalimeikkisarja Jane Iredalen valikoimista löytyy myös kullan kimmellystä monitoimikynän muodossa. Double Dazzle -hohdekynästä löytyy kuparinvärinen puoli sekä ihanasti hohtava kultainen pää. Silmämeikkiinhän tämä sopii vallan mainiosti, mutta kultapuolella voi korostaa myös vaikka amorinkaarta tai dekolteeta. Mahdollisuuksia on monia. Jane Iredalen valikoimiin voi muuten tutustua täällä.

Ja mitäpä olisi postaus ilman lisää ja lisää ja lisää Goshia. Ihanaa Light'n Shine -kiiltoa olen hehkuttanut jo aiemmin, mutta silloin kyseessä oli sävy 03 Soft Rosa, nyt hehkutan kullertavaa sävyä 06 Light Beige. Täsmällisen ihanasti kynsilakkani kanssa shimmaava sävy sopii kultaiseen meikkiin vallan mainiosti. Ihanaa! Eikä tästä kiillosta voi puhua mainitsematta peiliä ja valoa, joista voit tuosta aiemmasta postauksesta lukea lisää hehkutusta. Olen muuten lahjonut tällä kiillolla kaveritkin koukuttaakseni heidät. Ja hyvin tuloksin :)

Vitsit muuten ärsytti, kun uusimman Cosmon Beauty Awards -jutussa tämä kiilto on (oikeutetusti) ehdolla, mutta nimeksi on laitettu Light N'Shape (!!!!). Väärän Shape-sanan lisäksi heittomerkitkin ihan päin pyllyä... Vaikka se nimi ihan selvästi lukee tuossa päällä. Huoh...

En siis millään muotoa väitä, että jonkun pitäisi tunkea tämän ja edellisen postauksen kultameikit yhtä aikaa naamaansa. Mutta tästä voi joitain ideoita hakea vaikkapa niihin tuleviin pikkujouluihin tai muihin illanviettoihin. Tasapaino kuitenkin on tärkeää ja liika on aina liikaa.

Ei tässä kaikki kultameikkini vielä olleet, mutta ehkä lisää sitten joskus toiste. Ei kaikkia herkkuja kerralla :)

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Kullan kimallusta, part 1

Päätin pitkän itseni kanssa taistelun jälkeen kokeilla välillä jotain muuta kuin tummia tai kirkkaita värejä kynsissäni. Valinta kohdistui Wet n Wildin Rock Solid -lakkaan, jonka kultaa hehkuva sävy Beautiful in Bronze ei vielä pullosta käsin näyttänyt aivan niin kultaiselta kuin kynsissä.

Kynsissä shimmerkultaa hehkuva lakka vaati muutaman kerroksen, sillä yhden kerroksen jälkeen tulos oli vielä todella läpikuultava. Vielä toisenkin kerroksen jälkeen epäilytti, joten laitoin kolme kerrosta ja olin viimein tyytyväinen lopputulokseen. En ikinä suvaitse läpikuultavuutta lakoissani. On mielestäni aika epäsiistin näköistä, kun kynsiraja kuultaa lakasta läpi.
Mutta kyllä Wet n Wild osaa. Ei se lakan vika ole, että sitä joutuu pari kerrosta laittamaan. Vaaleita sävyjä joutuu tietenkin aina sutimaan muutaman kerran. Mutta muuten lakka on kestävää, ja helposti levittyvää. Harja tosin on todella ohut, joten sillä ei ihan kerralla tai kahdellakaan saa levitettyä kynnelle täydellistä lakkapintaa.

Mutta mutta... Mitä silmiin, kun kynsissä on kultaa? No, kultaapa tietenkin.

Pidän tummasta silmämeikistä, mutta enemmän pidän ajatuksesta, että kynnet ja silmämeikki ovat samaa sävyä. Siispä rohkenin yhdistää näitä sävyjä silmiini.

Tummempi kultaväreistä on mineraalimeikkisarja Youngbloodin Golden Beryl -sävy, joka on ihanan kuparisen kultainen. Laitoin koko luomelle tätä sävyä, ja tuossa käsikuvassa tämä on ihan kuivana laitettu. Mutta niin kuin kaikkia näitä jauhemaisia värejä, ihan hyvin tätä voi käyttää myös kosteana. Levittyy kyllä mainiosti ja shimmaa upeasti.

Vaaleampi ja kultaisempi sävyistä on Bottega Verden ihanuus. Sävy Beige oli aivan mahtava lisä kuparisen sävyn rinnalle. Tämä sävy hohtaa vaaleana kultana, ja se sopii mainiosti silmän sisänurkkaan. Ja valaisee katsetta muuten aivan ihanasti. Tämäkin shimmaa ihanan metallisen hohtavana... Upea sävy, joka sopii minkä tahansa silmämeikin piristykseksi.

Tässä, toisin kuin tuossa Yongbloodissa, on mukana pieni suti, jolla väriä on helppo sutaista silmiin. Tämä levittyy kivasti eikä varise juurikaan.

Estée Lauderin silmänmeikinpohjustuksen kanssa nämä värit pysyivät luomillani koko päivän.

Ja tämä kultalook sopii muuten arki-idlauksen lisäksi myös bilelookiin!

To be continued...

tiistai 24. marraskuuta 2009

Joululahjavinkki nro 6



Nyt olen aika innoissani tästä joululahjavinkistä. Uskon nimittäin, että tämä tulee tarpeeseen monelle. Aika usein ihmiset panostavat meikkeihin, kasvojen hoitoon, hiusten hoitoon ja vartaloa hoidetaan, jos jaksetaan. Vartalonhoidossa puolestaan keskitytään kosteutukseen, kuorintaan ja kenties selluliitteihin. Jalat ovat ihan varmasti vihoviimeisenä listalla. Näin on ainakin omalla kohdallani. Eikä kyse ole edes siitä, etteikö jalkoja voisi hoitaa. Ennemminkin kyse on siitä, että jos sinne kemppariosastolle nyt eksyy, niin rahat suuremmalla todennäköisyydellä tuhlataan uuteen meikkivoiteeseen, vartalorasvaan tai huulikiiltoon kuin mihinkään jalkojen hoitoon liittyvään. Ei tulisi mieleenkään ostaa jalkavoidetta, vaikka ehkä pitäisikin. Ja pitäisihän se voide omistaa, että sitä voisi sitten käyttää. Eikä se totuuden nimissä silloinkaan kyllä tarkoita, että jalkoja tulisi oikeasti rasvattua.

Itse omistan pari jalkarasvaa, mutta olenko käyttänyt niitä? Todella vähän. No, tässä eräs ilta havahduin kuitenkin siihen, että jalkapohjani ovat aika kuivat. Revin itsestäni sen verran irti, että todellakin laitoin jalkoihini rasvaa. Testivoiteekseni päätyi Oriflamen Overnight Moisturising Foot Cream, jota voi ihastella ja, jonka voi tilata täällä. Iloinen yllätys oli se, että voide tosiaan toimi. Jo seuraavana aamuna kuivuus jalkapohjistani oli hävinnyt, ja jalkani olivat huomattavasti pehmeämmät. Eli sen sijaan, että vinkkaisin joulusukan täytteeksi mitä tahansa jalkarasvaa, niin suosittelen ehdottomasti juuri tätä. Olen tästä jopa niin innostunut, että se pääsi alalaidan suosikkeihin, vaikken juuri muita olekaan testannut. Vaihdan sen sitten, jos jotain parempaa tulee vastaan. Mutta tuskin tulee.



Ihan pelkällä rasvalla ei joulupakettia kannata kuitenkaan täyttää. Maalaisjärjellä voi varmaan päätellä, että rasvaiset jalat peiton alla eivät ole se kaikista mukavin juttu. Siksi joulupakettiin kannattaa kääriä myös Oriflamen kosteuden säilyttävät sukat, jotka pääset tilaamaan täältä. Nämä sukat ovat ihan ehdottomat kääräistäväksi jalkoihin voiteen jälkeen.

Mikäs sen mukavampaa kuin se, että saa joululahjaksi jotain, mitä tarvitsee, mutta kuitenkin sellaista, jota ei tulisi ostettua itse.

Ja tämä kyllä sopii lahjaksi ihan kenelle vain. Oli se iskä, äiti, sisko, veli tai mummo tai se paras kaveri. Uskallan väittää, että kaikkien jaloissa on hoitamista. Ei se ainakaan pahaa tee.

Eipä tämä lahja ole hinnallakaan pilattu. Oriflamen Overnight Moisturising Foot Cream 8,90 e ja sukat 6,90 e

maanantai 23. marraskuuta 2009

Joululahjavinkki nro 5

Jotkut pitävät siitä, kun asussa pari asiaa sointuvat värimaailmaltaa yhteen. Olipa se sitten kengät ja laukku, kaulahuivi ja hanskat tai silmämeikki ja paita. No, itse pidän siitä, kun luomivärini on samaa sävyä kynsilakkani kanssa. Aina se ei onnistu, mutta silloin kun löydän kivan yhdistelmän, se tekee minut hyvin iloiseksi. Kuin olisin nähnyt suurtakin vaivaa ulkonäköni eteen.

Yleisempää varmaan on, että huulipuna pyritään mätsäämään kynsilakan kanssa. Itsekin tekisin niin, mutta käytän yleensä vaaleaa huulikiiltoa ja kynsissäni pidän mieluiten tummaa lakkaa. Siispä itseni kohdalla tämä ei yleensä toteudu. Ehkäpä, jos harjoittelisin kirkkaan huulipunan käyttöä, minuakin voisi lahjoa näillä...


Lumenen Party Collectionista Magic Roses löytyy taatusti sopivia vaihtoehtoja pikkujouluyllätyksiin, mutta myös jouluaaton ratoksi nämä söpöliinit sopivat taatusti. Ideana on, että jokaisen Wild Roses -huulipunan seuraksi on tarjolla samalla sävynumerolla varustettu, saman sävyinen Quick & Chic -kynsilakka. Voiko se tästä helpommaksi enää muuttua? Eipä tarvitse kemppariosastolla miettiä, että minkähän lakan sitä ottaisi punan kyytipojaksi.

Esittelen nyt pari sävyvaihtoehtoa, mutta lisää löytyy täältä.


Superseksikäs metallinpunainen tuotepari löytyy sävynumerolla 71 Juhlan hurmaa. Varma sävyvalinta äipälle tai tätsylle, mutta myös punaiseen huulipunaan mieltynyt kaveri varmasti mieltyy tästä pariskunnasta. Tykästyin välittömästi varsinkin tuohon kynsilakkaan. Taidankin tietää mitä lakkaa voisi laittaa pikkujouluihin ja muihin joulun ajan kinkereihin. Ja itse keksin kyllä heti pari sukulaista, jotka voisivat tykätä meikeistä tässä sävyssä.


Toinen hiukka erilainen väri on suklaanruskea sävy 75 Öiset juhlat. Tämän pariskunnan toinen osapuoli, Quick & Chic -lakka, on ruskea glitterlakka, mutta onneksi tämä sävytys ei ole niin tarkkaa, että myös puna (onko se puna, jos se on ruskea?? :) ) olisi täynnä glitterhileitä. Tämän yhdistelmän Wild Rose -puna on syvänruskea, mutta enemmän metallia hohtava kuin glitterinen.

Nämä olivat aika tummia, näyttäviä sävyjä, mutta kokoelmasta löytyy myös esimerkiksi söpöä pinkkiä.

Wild Rose -huulipunat 10,90 e ja Quick & Chic -kynsilakat 8,40 e.

Mitäs sanotte, voisiko tällaiset pariskunnat kääräistä pakettiin?

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Draamakuningatar

No, olihan sen Oceanin joskus lähdettävä. Samalla kun siistii lakkausta, voi vaihtaa koko värin... :) Jeps, eli Natural Codea jälleen. Taitaapi nykysin olla sitä tai Goshia, mitä kynsiini pistän. Tällä kertaa glitterisininen sävy 23 Drama queen. NC:n alla Goshin aluslakka, jota aiemminkin olen sinisen lakan alla käyttänyt. Lisäksi päälle tuli Revlonin pikakuivattaja.


Ekassa kuvassa näyttää melkein mustalta, alemmassa sentään huomaa, että sinisestä on kyse. Mutta kyllä eräskin 5-v. tyttölapsi kyseli minulta, miksi on mustaa kynsissä. Omasta mielestä näyttää kyllä ihan selvästi siniseltä näin livenä. 24 tuntia lakkaa pidettyäni se ei ole vielä lohkeillut yhtään. Jippii! Ei kaikki lakat siihen pysty. Varmaan suurin osa kiitoksesta menee aluslakalle ja päällyslakalle, mutta kyllä nämä Luonnolliset Koodit pysyy paremmin kuin moni muu lakka. Funky Ladya pidin varmaan viikon, toki lisäsin aina lakkakerroksen silloin tällöin.

Ehkä näin tummaan lakkaan minulla on liian pitkät kynnet. Tummat, varsinkin mustat, lakat kun näyttävät parhaimmilta siistin lyhyissä kynsissä. Muuten tulos on liian "gootti". No, ei gootti ole oikea sana. Mutta sanotaanko vaikka, että överi. Eipä minun kynnet vielä toisaalta ihan parhaita päiviään ole viime aikoina nähneet tuon pituuden suhteen. Ennen raksukynsiä kynteni olivat aina tosi pitkät, nyt ei ihan niinkään. Silti paljon ollaan päästy eteenpäin täältä. Ja sitä paitsi viilailin kynsiäni ennen tämän lakan laittoa! (Ja jokaisella on selitys ja p*********, niin kuin rakas mieheni sanoo.)

Tuossa oikeassa yläkulmassa, tutulla paikalla, muuten huvin vuoksi kyselyä talven kivoimmista kynsilakkaväreistä. Huom, talven! :)

lauantai 21. marraskuuta 2009

Joululahjavinkki nro 4

Nuoren sukulaistytön joululahjapaketista voisi löytyä vaikkapa Minersin Crystal Crush -huulikiilto. Hinta-laatu-suhde on tässä kohdallaan. Kiilto ei ole tahmainen, pysyy hyvin ja näyttää vielä paremmalta. Tämä oikeastaan kuivuu huulille vähän (ei kuitenkaan jämähdä, ei ole maalia), jolloinka pitokin paranee. Tämä kreisin pinkki sävy on nimeltään Studio 54.

Hintaa tällä söötillä supertuotteella on vain 5,50 e. Ainakin Sokokselta saa.

Toinen sukulaistytön lahjapussukkaan sopiva tuote on Wet n Wildin Diamond Brilliance -kiilto, joka voisi ihan hyvin olla jonkun arvokkaammankin sarjan kiiltoja. Ei mitään valittamista. Kiiltää kauniisti, levittyy hyvin ja näyttää kivalta. Tästä kiillosta (kuvassa sävy Quartz of Course) minulla on toinenkin sävy, jota en tähän hätään löytänyt. Se oli nimeltänsä Pink Sapphire, ja se on kyllä tosi timanttinen kiilto. Kuvan sävy on kauniin luonnollinen ja persikkainen sävy.

Wet n Wildin kiillon hinta vain 2,95 e.

Ja tässä ei nyt tulleet vinkit 4 ja 5, vaan pelkkä 4. Kyllä te voitte kummatkin kiillot kääräistä pakettiin ja antaa pikkusiskolle :) Itse siis käytän noita kiiltoja ihan aktiivisesti, että eivät ne ainoastaan teineille ole tarkotettuja. Ajattelin vain lähinnä noita brändejä, Miners ja Wet n Wild, joista vähän huokuu se edullisuus, jolloinka joku vanhempi tyttö voisi jo vähän loukkaantua muka-halvasta lahjasta. Tai en tiedä, voisin kuvitella. Mutta sitten esim. jos kokoaa jollekin kaverille jonkun oikein kivan goodie bagin, ja sekoittelee halpaa ja vähemmän halpaa, niin sittenhän nuo sopii sinne pussiin mainiosti.

Itsehän siis olen aivan mieletön huulikiiltoaddikti, ja tästä todisteena kuva joistain kiilloistani. Tuossa siis on suurin osa niistä, joita pidän meikkilaatikossani, mutta kaikki rakkaimmat ovat laukkuni turvissa.

Ennen kuin joku huomauttaa, niin kerrottakoon että oikeassa yläkulmassa nököttävän Goshin kiillon kaksoiskappale matkaa kyllä laukussa mukana, don't worry.

Ja oikeassa yläkulmassa kynsilakkakyselyä... :)

perjantai 20. marraskuuta 2009

Mattamerta ja sekoitussuhteita


Ja nyt se tapahtui. Oceanin mattaus Make Up Storen mattalakalla. Ja tykkään kovasti. Nyt lopputulos on aavistuksen hillitympi ja tyylikkäämpi. Ocean pelkiltään on aika villi.

Yritin löytää taas sopivan valaistuksen ja kuvakulman, mutten tiedä kuinka hyvin siinä onnistuin. On kai tuo aika lähellä totuutta. Riippuu muuten minulla aika paljon siitä, missä asennossa läppärin kansi on. Jos se on tarpeeksi pystyssä, kuvat näyttävät paremmilta.

Mutta matattuna väri muuttui kyllä turkoosista merenvihreäksi. Sinistä häivähdystä ei enää ole nähtävissä. Mutta hyvä näinkin. Miii laik it!

Ja kuten olen kertonut, keksin kekseliäästi Oceaniin mätsäävän luomiväriyhdistelmän. En viitsinyt ottaa kuvia meikistä, kun ei se sävy kuitenkaan olisi vastannut kameran läpi totuutta. Vastaus kuitenkin löytyy yhdistelemällä tämän ja tämän postauksen. Virheostoksena pitämäni myrkynvihreä Macin Pigment Colour Powder muuttui kertaheitolla hyväksi ostopäätökseksi, kun sekoitin sitä saman tuotteen eri sävyyn, metallinsiniseen Mutinyyn. Tulos oli ihanan metallinhohtoinen turkoosi, joka pysyi silmissä koko päivän Estée Lauderin pohjustusvoiteen päälle sipaistuna.

Luomivärien sekoitussuhteita muuttamalla sävyä saa shiftattua vihreään tai siniseen, anyway you like it.


Asiasta tyysin kukkaruukkuun ja kauas kosmetiikan maailmasta, jos sallitte... Onko kukaan huomannut olevansa täysin pyörällä päästään Twilight-kirjoista? Olen jo kauan ihmetellyt Twilight-hösäämistä ja varsinkin Robert Pattinsonin nostamista seksisymboliksi, mutta nyt hurahdin itsekin... En tosin Robertiin, vaan niihin kirjoihin. Olen vasta ensimmäisessä kirjassa, mutta jo täysin koukuttunut. Miksei ne jo pussaa??! En olisi uskonut, mutta näin tässä kävi. En malta odottaa, että pääsen kirjassa eteenpäin ja seuraaviin kirjoihin, mutta toisaalta pelkään lukevani ne liian nopeasti, jolloin jäljelle ei jää mitään luettavaa.
Halusin lukea kirjat ennen leffoja, sillä ne ovat aina parempia. Leffoista jätetään niin paljon pois... Voin kai tässä myös paljastaa diggaavani täysillä Harry Potter -kirjoja, mutta leffat ovat surkeampia. Johtuen siis juuri tästä, ette niihin saa ahdettua kaikkea tärkeää.


Anteeksi aiheesta poikkeaminen, oli pakko avautua.

torstai 19. marraskuuta 2009

Joululahjavinkki nro 3


Olen aiemmin kehunut Lumenen silmämeikin pohjustusta, mutta nyt sille löytyi kilpailija. Kokeilin Estée Lauderin Double Wear Stay-in-Place Eye Shadow Base -nimistä ainetta, ja wohoo, kyllä toimii. Silmämeikki pysyi kuin tatti aamuseitsemästä iltakymmeneen ja olisi varmaan pysynyt pidempäänkin, jos ei olisi ollut nukkumaanmenoaika. Ja kokeilin niin puuterimaisen kuin nestemäisenkin luomivärin kanssa.

Tämä tuote on myös sellaisessa muodossa, että sitä on kiva ottaa siveltimellä eikä siis tarvitse sotkea sormiaan, jos ei halua. Siinä suhteessa oli kivempi kuin Lumenen vastaava, joka oli tuubissa ja, jota yleensä sormilla laitoin. Siveltimen kanssa kun oli aavistuksen hankalampaa, sillä tuotetta on vaikea ottaa juuri tarvittava määrä. Mutta kumpikin pääsee kuitenkin alalaidan suosikkeihin. Tärkeintähän on laatu ja teho eikä nippelitieto :)




Kauniin pakkauksen ja tehokkaan sisällön vuoksi ajattelin laittaa tämän joululahjavinkiksi, mutta en löytänyt tämän ovh-hintaa. Haluan, että vinkeillä on hinnat! *polkee jalkaa lattiaan* Siispä otan asiasta selvää, ja lisäilen infoa ajan mittaan. edit. Hinta on siis 19 e.

Mutta tämä kyllä sopii joulusukkaan kivasti. Joko omaan tai jonkun toisen. Se, jolla luomivärit menevät aina luomivakoihin, tietää, miten hirveää se on. Itse kuulun näihin ihmisiin ja on ihanaa, kun tietää, että asialle voi tehdä jotain. Tätä käyttäessäni olen käynyt aika ajoin tarkistamassa tilannetta työpaikan vessassa ja illalla taas vessan peilistä eikä silmämeikit ole oikeasti hievahtaneetkaan.

keskiviikko 18. marraskuuta 2009

Merellistä kokeilua

Nyt onkin sitten kinkkisempi juttu. En sitten malttanut olla kokeilematta heti Goshin Oceania, mutta mites on kuvien laita? Miten saada kuva, joka kertoisi ne kuuluisat tuhat sanaa tästä sävystä? Eri valaistuksessa sävy näyttää koko ajan uudelta... Se näyttää vihertävältä...

... Se näyttää Metallic Bluelta...
...Se näyttää turkoosilta...
...Ja myrkynvihreältä....

Mutta ilokseni ja yllätyksekseni tajusin, että se on myös täsmälleen napakoruni värinen. Säästäkseni silmiänne otin korun irti ennen kuvaamista. Eipä tuo sävy kuitenkaan tuossakaan kuvassa oikein ilmene oikealla tavalla.

Mutta koska tämä sävy oikeasti on yksi uusia lemppareitani, kehotan vilkaisemaan Goshin hyllyjä ohi kulkiessanne. Ette tule pettymään.

Onko tämä jo kolmas Gosh-postaus peräkkäin? O-ou.. Toivottavasti tätä lukee joku yhtä fanaattinen Goshittelija kuin minä :o Ja vielä kuitenkin on tuloillaan matta-Ocean-postaus, kunhan olen ensin nauttinut tästä kiiltävästä versiosta. Ja lisäksi keksin mahtavan luomiväriyhdistelmän korostamaan kynsiäni. Siitäkin myöhemmin...

tiistai 17. marraskuuta 2009

Gosh-kokoelma


Kun nyt kerran olen Goshin meikkejä kehunut esimerkiksi täällä, täällä ja täällä, voisi olla kohtuullista, että todistan intohimoni näitä meikkejä kohtaan. Siksi ajattelin esitellä Gosh-kokoelmani. Ei se vielä niin iso ole kuin toivoisin, mutta uskon vakaasti, että kokoelmani kasvaa vähän kerrallaan vielä paljonkin.



Minimaalinen Gosh-kynsilakkakokoelmani saisi kasvaa ja pian. Pidän näistä lakoista todella paljon, ja varsinkin ylärivin metallisävyt säväyttävät minua suuresti. Alarivin valkoinen on aluslakka ja tuo toinen ihan perus lila mattalakka, jonka olenkin esitellyt jo täällä.

Kasvoihin liittyvät tuotteeni ovat meikkipohjan alustukseen tarkoitettu Velvet Touch Foundation Primer, jota en suuremmin ole vielä testaillut, mutta taidanpa ottaakin sen taas käyttöön, jotta voin kertoa, toimiiko se ihollani.

Goshin poskipuna, sävy 50 Pink Pie, puolestaan on tullut testattua useampaankin otteeseen. Minulla on aika monta poskipunaa, joista laitan aamuisin aina sitä, mikä sattuu käteen osumaan. Aika usein kädet osuvat tähän, sillä tässä punassa on paljon pigmenttejä, joten pieni sipaisu riittää.

Goshin luomivärit ovat sitten suuresti testattuja ja valtavasti rakastettuja, mutta yksi avaamatonkin pakkaus sieltä löytyy joukosta. Valikoimastani löytyy niin yksittäisiä luomivärejä kuin trioja ja 4 sävyn kauniita palettejakin. Kaikista tykkään valtavasti, mutta kaikilla on oma tarkoituksensa meikissäni. Nuo yksittäisethän ovat siitä kivoja, että niillä saa todella peittävän lopputuloksen kostealla siveltimellä. Trioissa ja 4 sävyn paleteissa olevat värit omaavat myös paljon pigmenttejä, varsinkin tummimmat sävyt. Tuo vasemman puolen 4 värin paletti, jossa on ylärivissä vaaleaa ja tumma lilaa, alarivissä keltainen ja kupari on lilan meikin avainosassa. Goshin lilojen puikkoluomivärien jälkeen kun laittaa noita liloja sävjä, tulos on kestävä, superpeittävä ja kaikin puolin mahtava. (Ja kyllä, minulla on aika monta puuterimaista luomiväriä, jotka sopivat Goshin puikkojen päälle ja lopputulos on superihQihana.... Mutta aina ei vain halua kokeilla samoja yhdistelmiä..)

Muihin silmämeikkeihin kuuluvatkin siis juuri mainitsemani puikkoluomivärit, pieni valikoima silmämeikkikyniä sekä nestemäisiä rajauksia, joista minulla on superihana hopeanvaalea sävy sekä paljon käytetty lila. Lisäksi minulla on 3 eri glitterrajausta, joita en ole ehtinyt vielä testailemaan.


Ja vielä iki-ihanat kiiltoni. Aivan ykköset ovat Light'n Shine -kiillot, mutta ihan mahtavia ovat myöskin nuo tuubimaiset On Stage -kiillot, joita minulla siis on samaa sävyä (sävy 107) 2 kappaletta, koska se on niin täydellinen sävy. Sekä lisäksi tuo uusin hankintani, jota en ole vielä kokeillut, mutta joka näyttäisi olevan sävyltään aika lailla noiden On Stage -kiiltojen kaltainen, mutta hieman enempi shimmerimpi. Ja tietty sitä on sitten helpompi levittää kuin noita tuubeja. Applikaattorilla kun levittyy mielestäni tasaisemmin. Nuo On Stage -kiillot muuten tuoksuvat todella herkullisilta, vähän purukumilta.

Unohdin kokonaan, että minulta löytyy vielä tällainenkin tuote. En tosin tätä ole kokeillut, mutta Goshin tuntien laatua on luvassa.

Eli Effect Powder on kyseessä, ja sen, etten ole tätä juuri käyttänyt, syy on ihan vain siinä, että vaaleanpunainen kauteni elää horroskauttaan. Syksyllä kun on kiva käyttää vahvempia värejä. Mutta siis vähän Macin Pigment Colour Powderin kaltainen tuote. Jauhemaista tuotetta voi käyttää kuivana tai kosteana (jes!) luomivärinä tai vaikka sirotella kynsilakkaan. Tämä sopii myös esim. dekoltee-alueelle hehkua tuomaan. Värisävyjä löytyy kauppojen hyllyiltä useita.

Onko joku muu ihastunut Gosheihin?